|

Olmaz denilenleri de başardık

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder, Real Madrid ile oynanacak Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesi öncesinde düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundular.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 2/04/2013 Salı
Güncelleme: 19:48 - 2/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Olmaz denilenleri de başardık
Olmaz denilenleri de başardık

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder, Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmesinde oynanacak Real Madrid maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Galatasaray, yarın Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde dünya devi Real Madrid'le Santiago Barnabeu'da karşılaşacak. Kritik mücadele öncesinde basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Fatih Terim ve Hollandalı yıldız Wesley Sneijder, önemli açıklamalarda bulundu.

Dost değil rakibiz

Geldiği ilk günden beri mutlu hissettiğini belirten Sneijder, ' Futbol oynamadığım dönemi düşünmek istemiyorum. Şu anda iyi durumda olduğuma inanıyorum. 2-3 aydır futbol oynuyorum ve iyi oynadığımı düşünüyorum. Kendime güvenim geldi. Mourinho hakkında şu anda bir şey konuşmak istemiyorum. Yarin sahada kazanmak istiyorum. Yarin dost değil rakibiz sahada. Buraya kendi oyunumuzu oynamaya geldik. Biz bu turu atlarsak sürpriz olmayacaktır. Biz Madrid'e savunmaya değil, kazanmaya geldik. Zafer için uğraşacağız. Oldukça iyi bir takımız. Real Madrid'i elememiz sürpriz olarak karşılanmasın. Elbette ki onlara saygı duyuyoruz ama...Bizim için yenilmediğimiz herhangi bir sonuç iyi olarak kabul edilebilir. Çok güzel bir oyun olacağına inanıyorum. Yüksek seviyede bir maç olacak. Biz futbol oynamak ve kazanmak için geldik. Galatasaray'da gerçekten çok mutluyum. Burası hayranlık uyandırıcı bir kulüp. Bazen bir adım ileri atmak için, bir adım geriye atmanız gerekir. Galatasaray'a gelerek doğru seçimi yaptım. Galatasaray'a gelerek doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum. Elbette Real Madrid'in hocasına, oyuncularına, taraftarlarına saygı duyuyoruz. Ama kendimize güvenmeliyiz ki kazanalım... ' diye konuştu.

Biz de buraya gelene kadar saygı duyulacak işler yaptık

Esas amaçlarının futbol oynamak olduğunu belirten Fatih Terim, ' Kura olarak Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu hedefleyen bir takımı çektik. Real Madrid saygın bir kulüp ama biz de buraya gelene kadar saygı duyulacak işler yaptık. Kupayı hedefleyen bir takım ile eşleştik. Çok iyi bir teknik direktörü ve kadroları var. Real Madrid, Bernabeu'da çok büyük başarılar elde etmiş bir kulüp. Biz çekilebilecek en zor kurayı çektik. Bu bir gerçek. Sahaya çıkarken hiçbir endişemiz yok. Umarım iki güzel 90 dakika oynayıp iyi bir sonuç alırız.' yorumunda bulundu.

Mourinho ile çok eski dostluğumuz var

Jose Mourinho ile Kayseri'de neler konuşulduğunun sorulması üzerine konuşan tecrübeli teknik adam, ' Jose Mourinho'yla Porto'dan kalma, çok eski bir arkadaşlığımız var. Kayseri'de bir dostumu karşıladım. Ne hikmetse Türk basını da İspanyol basını da Mourinho'yla ne konuştuğumuzu merak etti. Ne konuşmadığımızı söyleyebilirim' cevabını verdi.

Arena'daki maç daha tehlikeli

Turun iki ayaklı maçlardan oluştuğunu belirten Terim, ' Nelerin yetip nelerin yetmediğini bilecek kadar tecrübeli oyunculara sahibiz. Hiçbir zaman, hiçbir yerde biz maç öncesi teslim olmadık. Galatasaray'la 'Olmaz, ulaşılmaz' denilenleri de daha önceden yaptık. Her iki maçı da çok ciddi ve çok konsantre bir şekilde oynamalıyız. Evimizde oynayacağımız Real Madrid maçı buradaki maçtan daha tehlikeli olabilir. Nedenine gelince, Real Madrid çok çabuk oynayan bir takım... Biz Real Madrid'e kaybedersek, bu kimse için sürpriz olmaz. Ama kazanırsak olur. Kaybetmekten korkmuyoruz. Sahaya çıkarken herhangi bir endişemiz yok. Oynamaya çalışacağız, deneyeceğiz her şeyi. 2 tane güzel maç olmasını diliyorum. Ben daha önce ne hiçbir başarıdan tatmin oldum ya da 'Bu yeter' dedim. Her zaman bir ilerisi vardır.' yorumunda bulundu.

11 yıl önce