|

Önce yandılar sonra ıslandılar!

Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası olan Avustralya Açık'ta birçok maç, önce 44 dereceye yükselen sıcaklardan ardından da ani bastıran yağmur yüzünden ertelendi.

Cihan
00:00 - 16/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:22 - 16/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Önce yandılar sonra ıslandılar!
Önce yandılar sonra ıslandılar!

Karşılaşmalar ilk olarak Avustralya saati ile 13.30'da (TSİ 04:30) hava sıcaklığının 44 dereceye yükselmesi üzerine ertelendi. Avustralya Tenis Federasyonu yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, açık kortlarda oynanan maçların ertelendiği, maçların saat 16.00'dan önce oynanmayacağı ve maçların yeniden başlayabilmesi için hava sıcaklığının takip edileceği belirtildi.

Hava sıcaklığının normale dönmesi üzerine açık kortlarda ertelenen maçlar saat 19.00 (TSİ 11.00) sularında yeniden başladı ancak bu kez de ani hava değişikliği sonrasında başlayan yağmur, karşılaşmaların yeniden ertelenmesine neden oldu. Bu nedenle bazı maçlar yarına sarktı.

En büyük sürpriz Agut'tan

Avustralya Açık'ta dördüncü gün tamamlanırken tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Rafael Nadal, 4 numaralı seribaşı Andy Murray, 6 numaralı seribaşı Roger Federer ve 10 numaralı seribaşı Jo-Wilfried Tsonga gibi ilk 10'da yer alan tenisçiler ikinci tur biletini aldı.

Günün belki de tek sürprizine, grand slam kariyerinde ikinci turdan ötesini göremeyen Roberto Bautista Agut imza attı. Agut, 5 numaralı seribaşı Juan Martin Del Potro'yu yaklaşık 4 saat sonunda 3-2 yenerek, turnuvanın dışına itti.

Kadınlarda sürpriz yok

Tek kadınlarda ise herhangi bir sürpriz yaşanmadı. Son 2 sezonun şampiyonu ve 2 numaralı seribaşı Victoria Azarenka, 3 numaralı seribaşı Maria Sharapova, 5 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska, 8 numaralı seribaşı Jelena Jankovic ve 10 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki tur atladı.

Bu arada erkeklerin 8 numaralı İsviçreli seribaşı Wawrinka, evsahibi ülkeden rakibi Vasek Pospisil'in sırtındaki sakatlık nedeniyle turnuvadan çekilmesiyle otomotikman 4. turun yolunu tuttu.

Avustralya Açık'taki 3. tur maçlarında yarın erkeklerin 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic, Denis Istomin ile, 3 numaralı seribaşı David Ferrer, 29 numaralı seribaşı Jeremy Chardy ile karşılaşacak.

Kadınlarda 1 numaralı seribaşı Serena Williams, 31 numaralı seribaşı Daniela Hantuchova ile, 4 numaralı seribaşı Li Na ise 26 numaralı seribaşı Lucie Safarova ile mücadele edecek.

10 yıl önce