|

Para yoksa transfer de yok

UEFA'dan gelen 4 milyon 400 bin Euro'luk girdiyi mevcut futbolcuların Ocak ayı ödemelerine harcayacak bordo-mavililer, banka teminatı sıkıntısı nedeniyle yabancı transferini bir türlü gerçekleştiremiyor

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 15/01/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:14 - 15/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Para yoksa transfer de yok
Para yoksa transfer de yok

Trabzonspor'da ilk yarının son maçı olan Medical Park Antalyaspor karşılaşmasının ardından istifa eden ve Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında bu kararından vazgeçen teknik direktör Mustafa Akçay, bugünlerde kendisine verilen sözlerin tutulmamasının şokunu yaşıyor.

Devre arasında iki yerli, iki yabancı futbolcunun transfer edilip kampa yetiştirileceğinin sözünü Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan alan Akçay, bu sözün yerine getirilmemesi nedeniyle sıkıntılar yaşamaya başladı. Transferlerin gerçekleşmemesi, sezonun ikinci yarısına güçlü bir kadroyla girmek isteyen ve UEFA Avrupa Ligi'nde Juventus karşısında da zoru başarmanın hesaplarını yapan Akçay'ı zor durumda bıraktı.

KULÜPLERE GÜVENCE VERİLEMİYOR

Özellikle yurt dışından yapılması planlanan transferlerle ilgili olarak banka teminatı bulmakta sıkıntı yaşayan bordo-mavililerin önündeki en önemli engelin bu olduğu ortaya çıktı. UEFA'dan gelen 4 milyon 400 bin Euro ile mevcut futbolcuların Ocak ayı ödemelerini yapacak yönetim, transfere fazla para ayıramadığı için transfer görüşmelerinde rahat hareket edemiyor. Sezonun ikinci yarısına takviye yapılmadan girmek istemeyen Mustafa Akçay'ın talep ettiği transferler için Başkan Hacıosmanoğlu girişimlerde bulunsa da henüz bir sonuç alınmış değil. Nakit konusunda yaşanan kriz nedeniyle listede adı geçen Diouf, Sissoko ve Djordjevic gibi isimlerin transfer süreci sıkıntılı geçiyor.

Rakip Kasımpaşa

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Trabzonspor, kamptaki üçüncü hazırlık maçını bugün Süper Lig'in flaş ekiplerinden Kasımpaşa ile oynayacak. Karşılaşma saat 17.00'da başlayacak. Teknik direktör Mustafa Akçay'ın bu mücadelede tüm oyunculara şans vermesi bekleniyor.

Djordjevic için son tur

Trabzonspor'un forvet arayışında sürpriz bir şekilde gündeme gelen Nantes'in golcüsü Filip Djordjevic için görüşmelerin devam ettiği bildirildi. Bordo-mavili takım Sırp golcü için 500 Bin Euro teklif etti ancak Fransız ekibi 1 Milyon Euro'da diretiyor. Trabzonspor'un ısrarla istediği Djordjevic için sezon sonunda bitecek sözleşmesini koz olarak kullandığı ve bu yüzden büyük rakamlar vermek istemediği öğrenildi. Öte yandan Trabzonspor'un Filip Djordjevic'in transferinde yaşanabilecek olumsuzluklar için alternatif isimler üzerinde de çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Zokora'ya 'kedi' şakası

Trabzonspor, Antalya maçı hazırlıklarını sürdürürken antrenmanın neşe kaynağı yine Sol Bamba ve Zokora oldu. Takım arkadaşlarını neşelendirmek için ellerinden geleni yapan iki futbolcudan Zokora, bu kez şakalanan oldu. Zokora'nın kediden korktuğunu bilen takım arkadaşları sık sık arkadan yaklaşıp kedi sesi çıkararak oyuncuyu korkuttu.


10 yıl önce