|

Parken'in dili olsa da anlatsa

2000 yılında UEFA Kupası finalinde Arsenal'i eleyerek şampiyon olan, kupayı Parken Stadı'nda kaldıran sarı-kırmızılılar, bugün tarih yazdığı o stada bir kez daha çıkıyor. Bu kez kulvar Şampiyonlar Ligi, rakip ise Kopenhag…

.
00:00 - 5/11/2013 Salı
Güncelleme: 00:40 - 5/11/2013 Salı
Yeni Şafak
Parken'in dili olsa da anlatsa
Parken'in dili olsa da anlatsa

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. maçında bugün deplasmanda Kopenhag karşısına çıkıyor. Karşılaşmanın Parken Stadı'nda oynanacak olması ise sarı-kırmızılı takım için ayrı bir önem taşıyor. Tam 13 yıl 173 gün önce Türk futbol tarihinin en büyük başarılarından olan UEFA Kupası şampiyonluğunu Danimarka ekibinin sahasında elde eden Cimbom, 13 yıl aradan sonra çıkacağı Parken Stadı'nda, bir zafer daha yaşamaya çalışacak. 9 puanlı Real Madrid'in ardından 4 puanla ikinci sırada yer alan temsilcimiz, İstanbul'da 3-1 yendiği rakibi karşısında bir kez daha kazanıp son iki maç öncesi avantaj sağlamayı; Kopenhag'ı da yarışın dışına itmeyi amaçlıyor.

MUSLERA VE SNEİJDER YOK

Torku Konyaspor maçında geçirdiği sakatlık sonrası sağ ayak baş parmağında kırık tespit edilen ve bu nedenle bir süre takımdan ayrı kalacak Muslera ile aynı maçta sağ üst arka adalesinde zorlanma olan Sneijder, Kopenhag maçının kadrosunda yer almayacak. Muslera'nın yokluğunda kaleyi Eray İşcan koruyacak. Bir diğer kaleci Ufuk Ceylan ise sakatlığına rağmen kadroya dahil edildi. Sarı-kırmızılı takımda bugünkü maç öncesi Muslera ve Sneijder dışında Hamit, Gökhan ve Hakan Balta diğer önemli eksikler.

İkincilik için en şanslı biziz
İtalyan teknik adam, bugünkü Kopenhag maçının İstanbul'daki karşılaşmaya göre daha zor geçeceğini belirtirken, 'Gruptaki favoriler Real Madrid ve Juventus görünse de Galatasaray olarak güzel sonuçlara gideceğiz' dedi

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, grupta ikincilik için en şanslı takımın kendileri olduğunu söyledi. Parken Stadı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İtalyan çalıştırıcı, Manchester City ile 2 sezon önce Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olamadığını ve G.Saray'daki beklentisini sorulması üzerine '2 sezon da zorlu gruplardaydık, maalesef Şampiyonlar Ligi'nde ilerleyemedik. Bu takımın başına geçtiğimizden sonra yani 6-1'lik Real Madrid maçı sonrasında bayağı bir zor oldu. Diğer maçlarda başarılı sonuçlar aldık, beklentilerim yüksek yani iki sonucun üzerine güzel bir şekilde devam etmek istiyoruz' dedi. Mancini, Muslera'yı büyük bir risk almamak için oyuna alma gereğini duymadıklarını, Sneijder'ın eksikliğini hissedebileceklerini ancak yerine önemli oyuncuları olduğunu söylerken, genç kaleci Eray'a güvendiğini de belirtti.

5 HAFTADA DEĞİŞİM ZOR

Roberto Mancini, takımın başında bulunduğu 5 haftada takımdaki değişikliklerin sorulması üzerine ise şunları söyledi: '5 haftada değişim zor, ama takım iyi çalışıyor, zamana ihtiyacımız var. Takım iyiye gidiyor ama zor bir grup, her şey yapabiliriz. İstanbul'daki maça göre bu maç daha zor geçecek. Kazanmaya geldik ama 1 puan da fena bir sonuç değil. Gruptaki favoriler Real Madrid ve Juventus görünse de Galatasaray olarak güzel sonuçlara gideceğiz' ifadelerini kullandı.

Melo ve Drogba'dan mesaj içerikli bakış

Didier Drogba ve Felipe Melo, Kopennhag yolculuğunda uçakta karizmatik poz verdi. Kayserispor maçında atılan gollerde toplu bir bakış atarak golü kutlayan Galatasaraylı futbolcular, yine sert bakışlarla bu kez Kopenhag'a gözdağı verir gibiydi.

Drogba: Derbide en az 1 puan şart

G.Saray'ın Fildişili yıldızı Didier Drogba, Kopenhag maçı öncesi GSTV'de yayınlanan 'Big Legend' (Büyük Efsane) programına katıldı. 'Bu hafta bizim için çok önemli. Kopenhag karşısında iyi bir sonuç alırsak ardından Juventus ile karşılaşacağız. Bizim için güzel bir gün olabilir. Çok iyi hazırlanmalıyız. Ligde yaptığımız hataları yapmamalıyız' diyen Drogba, F.Bahçe derbisine de değindi: 'F.Bahçe maçı puanlar almamız gereken bir karşılaşma. 1 ya da 3 puan almalıyız. Puan farkını ya indirip ya da sabit tutmalıyız. Şu anda 6 puan çok değil. Bunu kapatabiliriz.'

Drogba, ligin daha çekici olması için yabancı kontenjanının kalkması gerektiğinin de altını çizdi.

M.City'nin Muslera aşkı dinmiyor

Sakatlığından dolayı 1 ay sahalardan uzak kalacak olan Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera'ya İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin talip olduğu öğrenildi.

İngiliz Metro sitesinde yer alan habere göre, 25 milyon poundu gözden çıkarmaya hazırlanan İngiliz kulübün sarı-kırmızılı kulüple ocak ayı için görüşmek istediği ifade edildi. Manchester City'nin Premier Lig'de oynadığı Norwich City maçında 127 hafta sonra yedek kalan Hart'ın performansından dolayı, menajer Manuel Pellegrini'nin yeni bir kaleci transferine onay verebileceği iddia edildi. Muslera'nın olmaması halinde Malaga'dan Caballero ile Celtic'ten Fraser Foster diğer alternatifler.

Sneijder'in yerine forma Bruma'nın

G.Saray, Kopenhag maçı için dün sabah Başkent Kopenhag'a gitti. Atatürk Havalimanı'ndan özel uçakla Kopenhag'daki Kastrup Havalimanı'na hareket eden sarı-kırmızılı kafileye bazı yönetim kurulu üyeleri ile icra kurulu başkanı Lutfi Arıboğan da eşlik etti. Öğleden sonra Kopenhag'a inen kafileyi ise burada coşkulu bir taraftar grubu karşıladı. Kafilede sakat Muslera ve Sneijder yer almazken, bugünkü maçta Muslera'nın yerine genç kaleci Eray İşcan'ın, Sneijder'in yerine ise Bruma'nın forma giymesi bekleniyor.

Kaleci Eray'a psikolojik destek

Muslera'nın sakatlanmasıyla birlikte G.Saray formasıyla ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında forma giyecek genç kaleci Eray İşcan'a psikolojik destek uygulanıyor. Kaleci antrenörü Taffarel'in iki gündür yakından ilgilendiği Eray'a Kopenhag yolculuğu öncesi başta yabancı futbolcular olmak üzere tüm takım arkadaşlarından moral geldi. Eray'a Taffarel'den sonra en büyük desteği Drogba'nın verdiği belirtilirken, Sabri ve Selçuk da oyuncuyla özel görüştü.

G.Saray'ı artık tanıyoruz

Kopenhag Teknik Direktörü Solbakken ilk maçta istedikleri gibi oynayamadıklarını ama artık G.Saray'ı tanıdıklarını belirtti. Beklentilerinin yüksek olduğunu belirten Solbakken, 'Şans da bizden yana olursa kazanırız' dedi.

Kulaklar İtalya'da olacak Juventus-R.Madrid

G.Saray'ın grubundaki diğer maçta Juventus, sahasında Real Madrid'i konuk edecek. Bir önceki maçta İspanya deplasmanında Real Madrid'e 2-1 mağlup olan İtalyanlar, bu karşılaşmada mutlak puan hedefliyor. Juventus'ta bir önceki maçta kırmızı kart gören Chiellini, bugünkü maçta forma giyemeyecek.

GÜNÜN PROGRAMI:

A GRUBU: 21.45 S.Donetsk-B.Leverkusen

21.45 R.Sociedad-M.United

C GRUBU: 21.45 PSG-Anderlecht

21.45 Olympiakos-Benfica

D GRUBU: 21.45 M.City-CSKA Moskova

21.45 V.Plzen-Bayern Münih

10 yıl önce