|

Rahat uyu Mehmedim

Beşiktaş sahaya siyah formayla çıktı, Mehmetçiklerin hain tuzaklarda vurulmasına duyulan öfke dünyaya Türkçe ve İngilizçe pankartlarla duyuruldu. Siyah-beyazlılar zaferi şehitlerimize hediye ettiklerini söyledi

00:00 - 25/10/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:58 - 25/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Rahat uyu Mehmedim
Rahat uyu Mehmedim

Beşiktaş'ın Liverpool 2-1 yendiği maç öncesi, İnönü Stadı'ndaki taraftarlar, son dönemde yaşanan terör olaylarını protesto etti. Siyah-beyazlı taraftarlar, açtıkları pankartlar ve yaptıkları tezahüratlarla terör saldırılarını kınarken, sürekli “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıp, Gençlik Marşı ve 10. Yıl Marşı'nı birlikte söyledi. Taraftarlar, ellerinde Türk bayrakları ile tribünleri adeta kırmızı-beyaza boyarken, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde milli maç havası yaşandı.


PANKARTLAR KONUŞTU

Siyah-beyazlı futbolcular, Liverpool karşısında siyah forma ile mücadele etti.Tribünlerine asılan Türkçe ve İngilizce pankartlarla da terör saldırıları kınandı. Pankartlarda “Hepimiz kardeşiz”, “Yurtta sulh, cihanda sulh”, “Hepimiz Mustafa Kemal'iz” ibareleri yer aldı. Ayrıca, taraftarlar tribünlerde “Hepimiz Mehmetçiğiz”, “Hepimiz Türküz, hepimiz askeriz”, “Biz ne savaşlar gördük, ne hainler tanıdık, bölünmedik. Sen de kimsin kalleş PKK” yazılı pankartlar açtı.


Vakur bir duruş

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Beşiktaş'ın, Liverpool karşısında çok önemli bir galibiyet aldığını söyledi. Beşiktaş taraftarının coşkulu bir şekilde teröre tepki göstermesi ve şehitleri anması konusunda da Başesgioğlu, “Taraftarlar vefasını gösterdi. Vakur bir duruşla teröre tepkilerini dile getirdiler. Onlara müteşekkiriz” dedi. Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Celalettin Kolot da takımın sergilediği futbolu beğendiğini dile getirerek, “En azından UEFA Kupası'na gideriz. Higuain hariç tüm oyuncuları beğendim” dedi.



Başkan'dan 50 bin dolar

Beşiktaş İnönü Stadı'ndaki ikinci Kartal Yuvası dün açıldı. Açılış kurdelesini başkan Yıldırım Demirören kesti. Mağazada “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” yazılı tişörtler de satışa çıktı. İlk gün geliri şehit ailelerine bırakılan mağazanın ilk müşterisi bir tişörte 50 bin dolar veren Başkan Yıldırım Demirören oldu.



16 yıl önce