|

TFF ve Galatasaray arasında restleşme

Galatasaray ile TFF arasındaki ipler daha da geriliyor. Sarı-kırmızılı kulübün yaptığı bildiriyle çakılan ilk kıvılcım, Aysal'ın PFDK'ya sevkiyle büyüdü, Melo olayıyla iyice alev aldı. Sarı-Kırmızılılar ve TFF restleşirken, Melo'nun savunmasını yazılı vermesi bekleniyor

Taha Güvendi
00:00 - 24/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 01:01 - 24/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
TFF ve Galatasaray arasında restleşme
TFF ve Galatasaray arasında restleşme

Fenerbahçe maçında kırmızı kart gören Emre'ye dil çıkardığı ve tepki gören hareketler yaptığı gerekçesiyle Futbol Federasyonu Etik Kurulu'na şikayet edilen Felipe Melo, dün savunma için ifadeye çağrıldı ancak Galatasaray Kulübü, oyuncusunu yollamayacaklarını bildirdi. Bu durum Kasımpaşa maçından sonra TFF ve hakem Cüneyt Çakır'a sert tepki veren Galatasaray Kulübü ile federasyon arasındaki ipleri daha da gerdi. Melo'nun Etik Kurulu'na sözlü savunma yapmasına izin vermeyen sarı-kırmızılılar, oyuncunun yazılı savunmasını yasal süre içinde yollayacaklarını bildirdi. TFF'nin sözlü savunma için ısrarlı davrandığı, sarı-kırmızılı kulübün restiyle Brezilyalı oyuncunun yarın Etik Kurulu'na yazılı savunma vereceği kaydedildi. Kurul, Melo'yu suçlu bulursa dosyayı PFDK'ya gönderecek.

'TFF: 4 - GALATASARAY: 0' BİLDİRİSİYLE BAŞLADI

Etik Kurulu'nun sözlü savunma çağrısına ilk etapta yazılı savunma yapacakları resti çeken G.Saray Kulübü'nün bu tavrı TFF ve G.Saray'ı bir kez daha karşı karşıya getirdi. 4-0 kaybedilen Kasımpaşa maçından sonra Galatasaray Kulübü, maçın hakemi Cüneyt Çakır ve Türkiye Futbol Federasyonu hakkında ağır ithamlarda bulunmuş; kulübün internet sitesinde 'TFF: 4 - Galatasaray: 0' başlığıyla yer alan bu açıklamalar federasyon ile sarı-kırmızılı kulübün arasını açmıştı. Bu açıklamalar sonrası Başkan Ünal Aysal, PFDK'ya sevk edilmişti.

ÜNAL AYSAL KARARI BUGÜN ÇIKACAK

Türkiye Futbol Federasyonu ile Galatasaray arasındaki gerilimin ilk kıvılcımını çakan kulüp internet sitesindeki açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk edilen Başkan Ünal Aysal ile ilgili kararın bugün çıkması bekleniyor. Aysal'a en az 30 gün hak mahrumiyeti cezası çıkması yüksek ihtimal.

Bu durumda Galatasaray Başkanı Ünal Aysal sezonu kapatacak ve takımın ligde kalan son 4 maçında ve daha da önemlisi Ziraat Türkiye Kupası finalinde tribündeki yerini alamayacak.

Şampiyonluğu domine ettiler

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Aurelien Chedjou, ligde kalan 4 haftayı ve Türkiye Kupası finalini değerlendirirken ezeli rakipleri F.Bahçe'ye hakkını teslim etti. Fransız basınına konuşan Kamerunlu futbolcu, Galatasaray'daki ilk sezonu için 'Daha iyi olabilirdim' dedi. Fenerbahçe'nin ligdeki konumunu değerlendiren Chedjou, 'Evet, lige iyi başladılar ve haklı olarak şampiyonluğu elde ettiler. Şampiyonluğu domine ettiler. Sezon boyunca yaptığımız dikkatsizce hatalar yüzünden birçok değerli puanlar kaybettiğimizi düşünüyorum. Öte yandan Şampiyonlar Ligi'nde iyi işler çıkardık. Chelsea ile mücadele ettik. Seneye daha iyi olacağız' ifadelerini kullandı.

DERBİLER EŞSİZ TECRÜBE

Derbilerin atmosferinde de bahseden yıldız futbolcu, 'Bir futbolcu için eşsiz bir tecrübe. Bunu daha önce hiç görmemiştim. Taraftarlar maçtan önce ve sonra durmaksızın, aşırıya kaçmadan bağırıyorlar. 5 metre ötenizde arkadaşınızın ne söylediğini duymuyorsunuz. Taraftarlar, savaşan ve takımı için her şeyini veren savaşçı oyuncular istiyorlar' şeklinde konuştu.

Kadıköy'de kupa kaldırmak sadece G.Saray'a nasip olur

G.Saray'ın yıldız golcüsü Umut Bulut, GS TV'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel programına yaptığı açıklamalarda ezeli rakip F.Bahçe'ye göndermede bulundu. Miniklerin sorularını yanıtlayan Umut, 'Kadıköy'de kupa kaldırmak nasıl bir duygu?' sorusuna; 'Kadıköy'de kupa kaldırmak çok farklı bir duygudur. Herkese nasip olmaz, G.Saray'a olur' cevabını vererek F.Bahçelileri kızdırdı.

Amrabat aranıyor!

G.Saray taraftarları üst üste alınan kötü sonuçların ardından devre arasında Malaga'ya kiralanan Amrabat'ı aramaya başladı. Webaslan.com'da yapılan ve 63 bin kişinin katıldığı ankette sarı-kırmızılı taraftarlara 'Amrabat'ın gelecek sezon G.Saray'a geri dönmesini ister misiniz?' sorusu soruldu. Taraftarların yüzde 84'ü gelecek sezon Faslı yıldızı tekrar takımda görmek istedi. Devre arasında Amrabat'ın yerine transfer edilen Izet Hajrovic beklenileni veremezken, Bruma'nın sakatlığıyla sarı-kırmızılı takım kanatlarda büyük sorun yaşamıştı.

Roberto Mancini'den söz

Başkan Ünal Aysal, teknik direktör Roberto Mancini ile bir araya gelerek kendisine ve futbolculara destek verdiğini iletti. İdmanı ziyaret eden Aysal'ın, İtalyan teknik adama, 'Yönetim kurulumuz ve ben, başarılı olmanız için her türlü desteği vermeye hazırız' dediği öğrenildi. Mancini'nin ise, hedeflerinin Türkiye Kupası'nı kazanmak ve sezonu 2. bitirmek olduğunu vurguladı.

İmparator Fatih Terim

23 Nisan olması nedeniyle G.Saray'ın dünkü idmanını çocuk taraftarlar da izlerken ilginç bir an yaşandı. Başkan Ünal Aysal'ın toplu fotoğraf çekimi için çocukların yanına geldiği esnada G.Saraylı minikler 'İmparator Fatih Terim' diye tempo tuttu. Bunu duymazdan gelen Başkan Ünal Aysal, çocuklara yakın ilgi gösterdi. Daha sonra 'En büyük başkan Ünal Aysal' diye bağıran minikler, bir nevi Aysal'ın gönlünü aldı.

10 yıl önce