|

Robben adım adım Galatasaray'a!

Gelecek sezon Bayern Münih'i çalıştıracak olan Pep Guardiola'nın, yönetime sunduğu raporda Robben'i kadrosunda düşünmediği belirtildi.

Ömer Ejder / Yenisafak.com.tr / Spor
00:00 - 26/04/2013 Cuma
Güncelleme: 18:31 - 26/04/2013 Cuma
Yeni Şafak
Robben adım adım Galatasaray'a!
Robben adım adım Galatasaray'a!

Gelecek sezon Bayern Münih'i çalıştıracak olan Pep Guardiola'nın, yönetime sunduğu raporda Robben'i satış listesine koyduğu belirtildi.

Adı Galatasaray'la da sıklıkla anılan Hollandalı süper yıldızın yolu Bayern Münih'le ayrılacak gibi gözüküyor. Avrupa basınında yer alan haberlerde; Götze ve Lewandowski'yi kadrosuna katan Bayern'in, gelecek sezonki oyun planında, Robben'e yer bulunmadığı, satış listesine konulduğu ifade edildi.

Dortmund'un yıldız ismi Götze'yi kadrosuna katan, Lewandowki transferinde ise sona yaklaşan Bavyera ekibinde, bu iki ismin de katılmasıyla hücum hattında çok fazla oyuncu olacak. Gomez, Mandzukic, Robben, Pizarro gibi oyunculardan en az biriyle yollarını ayırmasına kesin gözüyle bakılan Bayern'de, ilk gönderilecek isim Robben gibi duruyor.

Barcelona'ya oynattığı futbolla 'tarihin en iyi takımı' ünvanını kazandıran Guardiola'nın pas oyununa dayalı sisteminde, Götze'ye farklı şekilde değerlendireceği, genç yıldıza 'sahte 9 ' görevi vereceği belirtiliyor.

Çok büyük yeteneklere sahip olsa da takım savunmasındaki zaaflarından ötürü gelecek sezon takımında düşünmediği Hollandalı yıldız Robben'in, satışı konusunda yönetime rapor sunulduğu ve gelecek sezona Bayern Münih'de kalmasının düşük ihtimalli olduğu belirtildi.

Sneijder aracı olacak

Ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Drogba ve Sneijder ile Avrupa'nın gündemine oturan Galatasaray'ın, gelecek sezon için düşündüğü 'çilek' transferinin Robben olduğu belirtildi.

Avrupa'nın en yetenekli oyuncuları arasında gösterilen Hollandalı süper yıldızın transferinde vatandaşı Sneijder'in aracı olabileceği belirtilirken, 28 yaşındaki oyuncunun yıllık ücreti, transferindeki en büyük engel olarak duruyor.


11 yıl önce