|

Ronaldo İbrahimovic'i üzdü!

Dünya Kupası Eleme mücadelesinde Ronaldo'lu Portekiz, sahasında İbrahimovic'li İsveç'i ağırladı.

Cihan
00:00 - 15/11/2013 Cuma
Güncelleme: 23:29 - 15/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
Ronaldo İbrahimovic'i üzdü!
Ronaldo İbrahimovic'i üzdü!

Futbolseverlerin sonucunu merakla beklediği Ronaldo - İbrahimoviç mücadelesinde gülen taraf Ronaldolu Portekiz oldu. Sahasında İsveç'i konuk eden Portekiz, Ronaldo'nun golüyle sahadan 1-0 galip ayrılarak tur için avantaj sağladı.

FIFA 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play - off ilk maçında Ronaldolu Portekiz, İbrahimovicçli İsveç'i konuk etti. İki yıldızın kapışmasından galip çıkan taraf ev sahibi Portekiz oldu. Portekiz Cristiano Ronaldo'nun 82. dakikada attığı golle İsveç'i 1-0 yenerek rövanş öncesi avantaj sağladı.

Portekiz'de Bruno Alves ve Raul Meireles maça ilk 11'de başladı. Burona Alves 90 dakika Meireles ise 78 dakika sahada kaldı. Beşiktaşlı Hugo Almeida 66. dakikada oyuna dahil olurken, Galatasaraylı Bruma ise şans bulamadı.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikası karşılıklı ataklarla geçilirken iki takımda skoru değiştirecek golü bulamayınca soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gittiler.

İkinci yarı atak bir oyun ortaya koyan Portekiz, aradığı golü 82. dakikada Ronaldoile buldu ve maç ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Portekiz'e avantajı getiren gol 82. dakikada Ronaldo'dan geldi. Bu dakikada Miguel Veloso'nun soldan ortasında kale önünde yatarak kafa vuruşunu yapan Ronaldo, takımına çok kritik bir gol kazandırdı: 1 - 0.

Mücadelenin 86. dakikasında Beşiktaşlı Hugo Almeida'nın ortasında Ronaldo'nun kafa vuruşu direkten döndü. Karşılaşma da 1 - 0 Portekiz'in üstünlüğünde tamamlandı.

Rövanş karşılaşması 19 Kasım Salı günü İsveç'te yapılacak.

10 yıl önce