|

Saldırıya uğrayan İsrail ekibinden ilginç açıklama

Lille'le oynadığı hazırlık maçının 85. dakikasında sahaya giren Filistin protestocularının saldırısına uğrayan Maccabi Haifa Kulübü olayı protesto etti. Yeşil-Beyazlılar Filistinlilerle ortak yaşamı savunduklarını ifade ettiler.

Yeni Şafak
00:00 - 24/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:19 - 24/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Saldırıya uğrayan İsrail ekibinden ilginç açıklama
Saldırıya uğrayan İsrail ekibinden ilginç açıklama

Maccabi Haifa'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Maccabi Haifa Kulübü olarak biz karşılıklı hoşgörü ve Filistinlilerle ortak yaşamdan yanayız. Yaşananlardan dolayı çok üzgünüz. Olayların futbolla ilgisi yok, sadece İsrail takımıyız diye saldırıya uğradık" dedi.

Kulübün açıklamasında, karşılaşma boyunca kendilerine tepkilerin olduğu ancak gerek futbolcuların gerekse teknik heyetin karşılık vermediği belirtilerek, "Bitime altı dakika kala ellerine Filistin ve Türkiye bayrağı olan kişiler sahaya girdi. Futbolcularımız emniyet güçleri araya girene kadar kendilerini korudular. İki futbolcumuz darbe aldılar. Soyunma odamıza taşlı saldırı oldu. Yaşananları kınıyoruz. Bizim işimiz futbol oynamak" ifadeleri kullanıldı.

İsrail'de isminde Maccabi bulunan kulüpler sionist spor hareketinin mirasını devam ettirmeleriyle biliniyor. Maccabi ismi, İsraillilerin ataları sayılan Maccabi kaviminden alıyor. Bununla beraber İsrail'in en ırkçı taraftarları Beitar'ınkiler. İsminde Hapoel geçen takımların taraftarlarıysa genellikle sol görüşlü ve Filistin'e yapılan saldırılara karşı.

10 yıl önce