|

'Şampiyon olursak Türkiye'nin yüzde 70'i sevinecek'

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı, 1-1 berabere kaldıkları Beşiktaş derbisinde üstün bir futbol oynadıklarını ancak kazanamadıklarını belirterek, 'Çaykur Rizespor maçında turumuzu atarız' dedi. Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'ysa ilginç bir açıklamaya imza attı.

Aa
00:00 - 20/04/2014 Pazar
Güncelleme: 23:29 - 20/04/2014 Pazar
Yeni Şafak
'Şampiyon olursak Türkiye'nin yüzde 70'i sevinecek
'Şampiyon olursak Türkiye'nin yüzde 70'i sevinecek

Siyah-beyazlı ekip karşısında kazanarak şampiyonluğu erken garantilemek istediklerini ancak bunun mümkün olmadığını ifade eden Kiğılı, "Güzel, zevkli bir maç oldu. Bugün Beşiktaş'ı yenseydik, lig tarihinde bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden tek takım olacaktık. Bizim gönlümüz bugün buradan galip ayrılmaktı ama olmadı. Güzel bir maç oynandı. Karşılıklı ataklarla zaman zaman biz iyi oynadık, zaman zaman Beşiktaş iyi oynadı. Dostane bir şekilde bitti. Arada şu anda 12 puan fark var. Dört maçımız kalmış. İnşallah Çaykur Rizespor maçında turumuzu atacağız" diye konuştu.

Hafta içinde, "Fenerbahçe, Beşiktaş'a maçı verecek" şeklinde spekülasyonların yapıldığı ifade edilerek, düşünceleri sorulan Fenerbahçeli yönetici, şunları söyledi: "Spekülasyonları yapanlar sizlersiniz, kusura bakmayın. Tarihte görülmüş mü bu? Üç büyük kulüp... En kötü zamanında bile olmamış böyle bir durum. Bugün olacak şey mi? Mümkün değil böyle bir şeyin olması. Çıkacak takır takır futbolunu oynayacak. Bugün karşılıklı, zevkli bir mücadele oldu. Kazanabilirdik, üstün olan taraf Fenerbahçe'ydi ama olmadı. Şampiyonluğumuz zaten şu anda da hemen hemen kesinleşmiş gibi. Dört maç kaldı ve 12 puan fark var. Haftaya inşallah şampiyonluk turumuzu atacağız."

Aziz Yıldırım'ın durumu...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Şike Davası'nda itirazını reddetmesinin ardından gelinen noktada, Aziz Yıldırım'ın durumuyla ilgili yöneltilen soruya Kiğılı, "Anayasa Mahkemesi'ne zaten Başkanımız ferdi olarak müracaatını yaptı. Şu anda sanıyorum, inceleniyor. İnşallah son ümidimiz Anayasa Mahkemesi. Hayırlı bir netice çıkarsa, bu şampiyonluğu çok daha güzel kutlayacağız" dedi.

Yıldırım'ın cezaevine girmesi durumunda onun görevine vekalet edip etmeyeceği sorusu üzerine de Fenerbahçeli yönetici, şunları kaydetti: "Tüzük gereği zaten başkanın olmadığı zamanlarda yönetimi başkanvekili götürüyor. Hiç arzu etmediğimiz bir şey. İnşallah olmamasını temenni ediyorum. Olmadığı taktirde tüzük belli, 30-40 gün arasında yönetim kurulu seçime gider. Bu zaman zarfında kulübü başkanvekili olarak ben elimden geldiğince götürmeye çalışacağım."

Uslu: Beşiktaş Kulübü'ne ve seyircisine teşekkür ediyoruz

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ise mücadelenin ardından yaptığı açıklamada, Beşiktaş Kulübü'ne ve siyah-beyazlı taraftarlara teşekkür etti.

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun cevabını beklediklerini anımsatan Uslu, kendileri için bu konunun önemini vurgulayarak, "Şampiyonluk turu veya şampiyonluk önemli değil. Beşiktaş Kulübü'ne, seyircisine teşekkür ediyoruz. Biz şampiyon olacağız inşallah. Olduğumuz zaman da Türkiye'nin yüzde 65-70'i sevinecek. İnşallah önümüzdeki hafta da Anayasa Mahkemesi'ni bekliyoruz. Sayın başkanın çok büyük emekleri var. Bu emeklerle buralara geldik. Teknik kadro ve oyuncuları da kutluyorum. Beşiktaş seyircisine ayrıca özellikle teşekkür ediyorum. Kulüp olarak da teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

10 yıl önce