|

Şampiyonluk kutlamaları yarın

Fenerbahçe'de şampiyonluk kutlamaları yarın yapılacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki tören saat 20.30'da başlayacak

Aa
00:00 - 22/05/2011 Pazar
Güncelleme: 00:11 - 23/05/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Şampiyonluk kutlamaları yarın
Şampiyonluk kutlamaları yarın

Fenerbahçe, kazandığı 18. lig şampiyonluğunu yarın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenecek törenle kutlayacak.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, saat 20.30'da başlayacak kutlama töreninin biletlerinin www.biletix.com.tr , Biletix şubeleri, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Maraton ve Suadiye Fenerium mağazaları ile Erenköy'deki Fenerium TIR'ından 5 TL'ye satışa sunulduğu bildirildi.

Kutlamalar için 2010-2011 sezonu kombine kartlarının geçerli olacağı, stadın kapılarının saat 18.00'den itibaren biletli ve kombine kartlı taraftarlar için açılacağı kaydedildi


ALEX: ŞAMPİYONLUĞU SONUNA KADAR HAK ETTİK

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex de Souza, şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiklerini söyledi.

Alex, Sivasspor maçı sonrası yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, ligin ikinci yarısında çıkışa geçerek çok önemli bir seri yakaladıklarını ve şampiyonluğu sonuna kadar hak eden bir takım olduklarını söyledi.

'Benim için, takım için zor bir sezon geçirdik' diyen Alex, sezon başında büyük sıkıntılar yaşadığını kaydederek, 'Bireysel olarak tartışıldım ama birkaç ay analiz yaptıktan sonra 'En iyi cevabı saha içerisinde verebilirim' diye düşündüm. Çalışmama devam ettim ve kendimi kanıtladım. Takımla birlikte çıkışa geçerek şampiyonluğa ulaştık' diye konuştu.

Şampiyonluk sevinci ile ilgili soru üzerine Alex, 'Şu anki sakin görüntümün altında fırtınalar kopuyor. Kafamdan bin bir film geçiyor. Sıkıntılı zamanlar yaşadığımda yanımda olanlar bilir yine sakindim. O zamanlar eşim yanımda olmasa burada olmayabilirdim. Bazı şeyleri kanıtlamam gerekiyordu. Sakin gözüksem de içimde büyük sevinç yaşıyorum' ifadelerini kullandı.

Alex, Fenerbahçe'nin ligin ikinci yarısındaki gösterdiği performans için de, 'İkinci yarı namağlup takım var. Bursa maçında tartışılan penaltı pozisyonu vardı. O verilse 18'de 18 yapan bir takımdan bahsedecektik. 17 yıllık futbol hayatımda bu kadar yıpranılan bir sezon hatırlamıyorum. 9 puan geriden geldik. İkinci yarıda nağmağlup bir takım ve şampiyonluğu sonuna kadar hak eden bir takım' yorumunda bulundu.


-“ŞAMPİYON FENERBAHÇE BİZ BİZE YETERİZ, ÇÜNKÜ FENERBAHÇELİYİZ”-

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Sivasspor'u 4-3 yenerek 2010-2011 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe, Sivas'ta büyük bir coşku yaşadı.

Maçın bitimiyle birlikte sahada yapılan kutlamalardan sonra soyunma odasına giden futbolcular, bir süre sonra üzerlerine 'Şampiyon Fenerbahçe. Biz Bize Yeteriz Çünkü Fenerbahçeliyiz' yazılı tişörtlerle tekrar sahaya döndü.

Sarı-lacivertli futbolcular, saha içinde kenetlenerek kale arkasında bulunan ve tezahüratlar yaparak stadı henüz boşaltmayan taraftarlarının yanına giderek birlikte tezahürat yaptı.

Büyük bir coşkunun yaşandığı tezahüratların ardından futbolcular soyunma odasına geri dönmek üzereyken, tribünlerdeki taraftarlar sahaya girdi ve saha bir andan binlerce taraftarla doldu.

Soyunma odasına doğru giden futbolcuları yakalamaya çalışan taraftarlar, futbolculara sarılarak onları tebrik etmeye çalıştı.

Bir ara kaleci Volkan Demirel'i omuzlara alan taraftarlar, sarı-lacivertli kaleciye sevgi gösterilerinde bulundu.

Kalabalığın arasında kalan futbolcuların, şampiyonluk sevinci yaşarken zor anlar geçirdikleri de görüldü.

Stat hoparlörlerinden yapılan anonslarda sahanın boşaltılması istenirken, anonsu dinlemeyen Fenerbahçeli taraftarlar saha içinde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Sevinçlerini farklı şekillerde yaşayan taraftarlardan bir grubun timsah yürüyüşü yaptığı görüldü.


-ERDOĞAN, ALEX'İ TELEFONLA ARAYARAK KUTLADI-

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, takım kaptanı Alex de Souza'yı telefonla arayarak tebrik ettiği bildirildi.

Alex, karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, 'Sayın Başbakanımız beni aradı ve bu önemli başarıdan dolayı takımımızı tebrik etti. Bu başarı o kadar önemli ki... Ülkenin başındaki insan arıyorsa, tahmin edilenden de büyük bir başarı' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'dan, telefon hattının zaman zaman kesilmesinden dolayı özür dileyen Alex, 'Kendisinden özür diliyorum, hat zaman zaman kesildi. Aradığı için teşekkür ederim. Başbakan ile kendim konuştum, fakat hızlı bir konuşma oldu, hatlarda da sorun vardı. Şunu duydum; beni, takımı, herkesi tebrik etti. Zaten bu mesajı almak benim için önemliydi' ifadesini kullandı.


-KILIÇDAROĞLU, FENERBAHÇE'Yİ KUTLADI-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Sivasspor'u 4-3 yenerek 2010-2011 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe'yi kutladı.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun şampiyon olan Fenerbahçe'yi kutladığı ve Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dilediği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun Spor Toto Süper Lig'i ikinci tamamlayan Trabzonspor'u da kutladığı ve Avrupa'da başarılar dilediği kaydedildi.



-BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE'Yİ KUTLADI

Beşiktaş Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Kulübü'nü kutladı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, 'Spor Toto Süper Lig'in 2010-2011 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe'yi kutlarız. Ligin son haftasına kadar şampiyonluk yarışını sürdüren Trabzonspor da sezonu ikinci sırada tamamlayarak, örnek bir mücadele sergilemiştir' denildi.


-AYKUT KOCAMAN, FENERBAHÇE'DE 3. ŞAMPİYONLUĞUNU YAŞADI-

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Aykut Kocaman, sarı-lacivertli çatı altında 3. şampiyonluğunu yaşadı.

Futbolcu olarak Fenerbahçe formasını giydiği 8 sezonda 2 şampiyonluk yaşayan (1988-1989 ve 1995-1996) Aykut Kocaman, 3. şampiyonluğunu da sarı-lacivertli ekibin başında teknik adamlık görevinde elde etti.

1995-1996 sezonundaki şampiyonluğun ardından takımdan ayrıldıktan sonra, geçen sezon sportif direktör olarak yıllar sonra yeniden Fenerbahçe'ye geri dönen Aykut Kocaman, bu sezon teknik direktörlük görevini üstlendiği sarı-lacivertli takımı şampiyonluğa taşıdı.

Kocaman, futbolculuk kariyerinde ilk sezonunda şampiyonluk yaşadığı sarı-lacivertli ekipte, teknik adamlığındaki ilk sezonunda da bu başarıya ulaştı.

1988-1989 sezonunda Sakaryaspor'dan Fenerbahçe'ye transfer edilen Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin 103 golle şampiyon olduğu o sezon, sarı-lacivertli formayla ilk şampiyonluğunu yaşadı. 1995-1996 sezonundan sonra takımdan gönderilen Kocaman, 14 yıl sonra geri döndüğü Fenerbahçe'de teknik adamlıktaki ilk sezonunda da bu başarıyı elde etmenin gururunu yaşadı.

Futbolculuk yaşamını İstanbulspor'da noktaladıktan sonra, İstanbulspor'da başladığı teknik adamlık kariyerinde Malatyaspor, Konyaspor ve Ankaraspor'da görevler üstlenen Kocaman, 2009-2010 sezonunda yıllar sonra sportif direktörlük göreviyle Fenerbahçe'ye döndü. Kocaman bir sezon sonra da sarı-lacivertli takımın teknik direktörü oldu.

Fenerbahçe formasıyla ligde 140 gole imzasını atan Kocaman, Sakaryaspor, Fenerbahçe ve İstanbulspor'da geçen kariyerinde toplam 200 gole ulaşmıştı.


-3 KEZ 'GOL KRALI' OLDU-

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'deki başarılı futbolculuk kariyerine 3 de 'Gol Krallığı' sığdırdı.

Sarı-lacivertli ekibe transfer olduğu ilk sezonda yaşadığı şampiyonluğa 'Gol Krallığı' başarısını da ekleyen Kocaman, 1991-1992 ve 1994-1995 sezonlarında da Fenerbahçe'de krallık tacını taktı.

1988-89 sezonunda 34 maçta 29 gol atan Kocaman, 1991-92 sezonunda 25 maçta 25 gol, 1994-95 sezonunda da 25 maçta 27 kaydederek, gol kralı olmuştu.




-ŞAMPİYONLUK FENERBAHÇE'NİN KASASINI DOLDURDU-

Spor Toto Süper Lig'de elde ettiği şampiyonluk, Fenerbahçe'ye yaklaşık 70 milyon liralık bir gelir kazandıracak.

Trabzonspor ile yaptığı şampiyonluk yarışını önde tamamlayan sarı-lacivertli ekibin kasasına, Spor Toto Süper Lig'de galibiyet ve beraberliklerden kazandığı performans primi, şampiyonluk primi ve şampiyonluk sayısına göre alacağı primin yanı sıra UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını elde ettiği için gelecek garanti parayla birlikte yaklaşık 70 milyon liralık bir gelir girecek.

20 milyon lira performans primi alacak Fenerbahçe, şampiyonluk primi olarak 15 milyon, şampiyonluk sayısı nedeniyle de 18 milyon liranın üzerinde bir rakam elde edecek.

Avrupa kupalarında 'Devler Ligi' mücadelesine doğrudan katılma hakkını elde eden sarı-lacivertliler, bu kulvardan da 16 milyon liranın üzerinde bir geliri garantiledi.

Elde edilen bu başarıyı ürünlerinin satışına da yansıttığında ve kombine biletlere olan ilginin geçen yıla göre daha da artacağı düşünüldüğünde Fenerbahçe için şampiyonluğun getirisi 70 milyon liranın çok üzerine çıkabilir.


ÖZDEMİR: 18. ŞAMPİYONLUĞUMUZ KUTLU OLSUN

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, zor geçen bir sezonu şampiyonlukla tamamladıklarını belirterek, '18. şampiyonluğumuz kutlu olsun' dedi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Nihat Özdemir, çok mutlu olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

'Tabii ki zor oldu. Trabzonspor'la son 10 haftada puan mücadelesine geçtik. Bir gol averajla şampiyon olduk. Geçen sene son maçta kaybettiğimiz şampiyonluğun çok negatif tesiri vardı. Oyuncular, teknik heyet ve camia bundan çok etkilenmiştik. Bu durumun etkisi altındaydık. 18 maçta 17 galibiyet inanılmaz bir şey. Evimizde de 17 maçta mağlup olmadık. 9 puan geride olmamıza rağmen puan puana şampiyon olduk. Camiaya hayırlı olsun.'

Fenerbahçe taraftarını tebrik eden Özdemir, 'Manisaspor maçında ceza sınırına gelmiştik. Taraftarımızı o maçtan sonra uyardık, bültenler bastırdık. Takımını destekleyen taraftarları tebrik ediyorum. Önümüzdeki sezonlarda da bunun devam etmesini istiyorum. 18. şampiyonluğumuz kutlu olsun. Herkese kutlu olsun' ifadelerini kullandı.


-FENERBAHÇE TÜRKİYE'DEKİ BÜTÜN KULÜPLERİN ÜZERİNDE BİR CAMİA-

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun şampiyonu olan Fenerbahçe'de, futbolculardan Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin Türkiye'deki bütün kulüplerin üzerinde bir camia olduğunu iddia etti.

Sivasspor'u 4-3 yenerek şampiyon oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yapan Emre, sezonun ilk bölümünde gerek Avrupa kupaları gerekse Türkiye Kupası'ndan elenmelerinin, kendilerine hedef olarak sadece lig şampiyonluğunu bıraktığını anlatarak, 'İkinci yarı hazırlık kampında bu şampiyonluğun tohumlarını attık, iyi bir başlangıç yaptık ve akabinde şampiyonluk geldi. Fenerbahçe çok büyük bir camia. Gerçeği konuşmak gerekirse Türkiye'deki bütün kulüplerin üzerinde bir camia. İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemde Avrupa'daki başarılar da gelmeli. Bu güç varken, Fenerbahçe'de önümüzdeki dönemlerde Avrupa'da büyük başarılar alabilir' ifadelerini kullandı.

'Bütün kulüplerin üzerinde bir camia' sözlerindeki mesajının ne olduğu sorulan sarı-lacivertli futbolcu, 'Takım anlamında da Türkiye liginin üzerinde bir kadromuz var. Fenerbahçe uzun senelerdir iyi yönetiliyor. O yüzden bunu söylemek istedim. Artık bazılarının bayrağı eline alıp Avrupa' da başarılı olması gerekiyor. Bu Türk futbolunun önünü açacaktır. Önümüzdeki yıllarda bu bayrağı eline alacak bir takım varsa bu Fenerbahçedir. Kendi görüşüm, bu yüzden söylemek istedim' şeklinde konuştu.

Ligin çok uzun bir maraton olduğunu ifade eden Emre, şampiyonluğun son maçta gelmesinin kendilerini çok yorduğunu belirterek, 'Trabzonspor'da sadece futbolcu arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum. Saha içinde yaptıkları mücadele nedeniyle. Dışarıda oynanan oyunlara alet olmadılar' ifadelerini kullandı.

Galatasaray forması giydiği yıllarda 4 şampiyonluk yaşadığını, ancak Fenerbahçe'nin çocukluğundan beri tuttuğu takım olduğunu kaydeden Emre, 'Bu şampiyonluk benim için çok özel. İki ay önce çocuğum oldu, takımımıza uğur getirdi. Bu şampiyonluğun benim için ayrı bir yeri var' dedi.


VOLKAN DEMİREL: YARIN RESMİ TATİL OLSUN

Kaleci Volkan Demirel ise kazandıkları şampiyonluğun büyük bir birliktelikle geldiğini ifade etti.

Volkan şunları kaydetti:

'Kötü duruma düşen de bizdik, oradan çıkan da. Şampiyonluğun büyüklüğü gururu daha da büyükleşti, o kötü günlerden çıkıp buralara geldiğimiz için. İstanbul'da bizi bekleyen taraftarlarımızla kucaklaşacağız. Yarın bence resmi tatil olması lazım. Çünkü Fenerbahçe'nin büyüklüğü her yeri kitleyecek.'


ALİ KOÇ: NE MUTLUYUM Kİ FENERBAHÇELİYİM

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, çok önemli bir başarı elde ettiklerini belirterek, 'Ne mutluyum ki Fenerbahçeliyim' dedi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Ali Koç, 'Şu an zafer sarhoşuyum. Bu takım efsane oldu. Çünkü ligin ikinci yarısında 17 maçta 16 galibiyet, 1 beraberlik elde ettiler. İlahi adalet diyorum. Adalet yerini buldu. İnşallah basketbolda da şampiyon olup 'Beşi biryerde'yi gerçekleştiririz' diye konuştu.

Fenerbahçe taraftarının çok daha fazlasını hak ettiğini belirten Koç, şunları söyledi:

'Çok heyecanlandık, son dakikalarda büyük heyecan yaşadık. Tüyleri diken diken olan, gözleri dolan herkese çok teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız çok daha fazlasını hak ediyor. Yönetim bu taraftarla gurur duyuyor. 18'de 17 yaptık, buna rağmen averajla şampiyon olabildik. O nedenle Trabzonspor'u da kutluyorum. Ama onlar ne derse desin adalet tecelli etti. Şimdi basketbolda şampiyon olarak 5'te 5 yapmak istiyoruz. Emeği geçen tüm sporculara, herkese, taraftara milyonlarca kez teşekkür ediyorum. Ne mutluyum ki Fenerbahçeliyim.'


KAMER: İNŞALLAH BU BAŞARIYI AVRUPA'DA DA YAŞARIZ

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Cihan Kamer, 9 puan geriden gelerek çok önemli bir başarı yakaladıklarını belirterek, 'İnşallah bu başarıyı Avrupa'da da yaşarız' dedi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Cihan Kamer, şunları söyledi:

'Öncelikle taraftarımızı teknik heyetimizi ve yönetimimizi kutluyoruz. Bu şampiyonluk taraftarımıza hayırlı olsun, coşkuyla kutlasınlar. Trabzonspor'u da kutluyorum. Bu oyuncular da aslan gibi mücadele ettiler. Ancak futbol bu, bir şampiyon çıkıyor. Bu bir şölen, bu şölende dikkat etmek lazım. 9 puan geriden gelip oyuncularımız Fenerbahçe'ye şampiyonluk yaşattılar. İnşallah bu başarıyı Avrupa'da da yaşarız.'


-KİĞILI: İNANILMAZ BİR REKOR KIRDIK-

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, şampiyonluk nedeniyle çok mutlu olduğunu ifade ederek, ligin ikinci yarısında 17 maçta 16 galibiyet, 1 beraberlik elde ederek, inanılmaz bir rekor kırdıklarını belirtti.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Kiğılı 'Makus talihimizi yendik, çok mutluyum. İki sezon son maçlarda kaybettik. Düşünün ki son maçta kaybettikten sonra 1 sene sonra yine son hafta şampiyonluğu yakaladık. Bu büyük bir takım olmanın görüntüsüdür. Özellikle taraftarımızı kutluyorum. Başkan, taraftar, teknik direktör, malzemecisine kadar inanç içerisinde 17 maçı tamamladık. İnanılmaz bir rekor kırdık. Tüm camiaya hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.


-'FORMALAR BİTTİ, YENİDEN BASKIYA GİRECEĞİZ'-

Fenerbahçe taraftarının Fenerium ürünlerine gösterdiği ilgiye de değinen Abdullah Kiğılı, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bir haftadır Fenerium'da korkunç bir satış vardı. Formalar bitti, yeniden baskıya gireceğiz. 15'e yakın değişik slogan ürettik, tişörtler çıkacak. 8 haftalık süreçte, açılışa kadar inanılmaz bir süreç olacak. Son hafta büyük cirolar elde etti Fenerium. Böyle bir taleple karşılaşacağımızı ummuyorduk. Çok büyük bir taraftarımız var. Camiamıza hayırlı olsun.'


-KALECİ MERT: HER FENERBAHÇE FUTBOLCUSU GİBİ GÖREVİMİ YAPTIM

Fenerbahçe'nin genç kalecisi Mert Günok, şampiyonluğa ulaştıkları için çok mutlu olduğunu, sezonun ilk yarısındaki Trabzonspor maçında kurtardığı penaltı için de, bunun görevi olduğunu söyledi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Mert Günok, 'Penaltı kurtardığım Trabzonspor maçının ardından o kurtarışım dönüm noktası gibi söylemler vardı. Belki kırılma anı o oldu. Ben her Fenerbahçe futbolcusu gibi görevimi yaptım. Bu görevimi başarıyla yerime getirdiğim için çok mutluyum. Sezonun ikinci yarısı attığımız her gol kırılma anıydı' diye konuştu.


-SPOR TOTO SÜPER LİG'DE YENİLGİYİ UNUTTU-

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerabahçe, ligde adeta yenilgiyi unuttu.

Ligde en son 16. haftada, 12 Aralık 2010'da deplasmanda Ankaragücü'ne 2-1 mağlup olan sarı-lacivertliler, 2011 yılında ligde çıktığı maçlarda yenilgi almadı.

Fenerbahçe, ligin 17. haftasında Sivasspor'u 1-0 yenerek başladığı seride, sezon sonuna kadar 18 maçta 17 galibiyet, 1 beraberlik alarak üstün bir performans sergiledi ve ulaşılması çok zor bir başarıya imza attı.

Ligin ikinci yarısındaki başarılı performansıyla ilk yarının sonunda 9 puan gerisinde olduğu Trabzonspor'u yakalayarak şampiyonluğu elde eden Fenerbahçe, yenilmezlik serisinde Trabzonspor, Kayserispor, Beşiktaş gibi rakiplerini mağlup etti, ezeli rakibi Galatasaray'ı, Türk Telekom Arena'da çıktığı ilk derbi maçta 2-1 yendi.

Fenerbahçe bu dönemde tek kaybını 27. hafta mücadelesinde kendi sahasında Bursaspor ile berabere kalarak aldı.


13 yıl önce