|

Şampiyonluk MELOdisi

Melo'nun ofsayt tartışmalı golü gerilimin fitilini ateşledi. Aydın, ikinci yarıda G.Saray'ı rahatlattı. 6 yıl sonra İnönü'de kazanan Aslan, F.Bahçe ile 5 puanlık farkı korudu

Engin Albayrak
00:00 - 17/04/2012 Salı
Güncelleme: 03:35 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Şampiyonluk MELOdisi
Şampiyonluk MELOdisi

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki derbi maçta Beşiktaş kendi sahasında lider Galatasaray'a 2-0 yenildi. Maça çok iyi başlayan Beşiktaş, bu performansını sürdüremeyince daha sonraki dakikalarda Galatasaray kontrolü eline aldı. 8'de Muslera, Ujfalusi'nin geri pasında topu uzaklaştırmak isterken Mustafa Pektemek'in önünde kaldı. Genç futbolcu sol ayağıyla şutunu çekti ancak top yandan auta çıktı. 17'de Necati'nin sert şutunu Rüştü iki hamlede kontrol etti. 26. dakikada Riera'nın kullandığı köşe vuruşunu ön direkte Hilbert karşıladı. Riera tekrar ceza sahası içine ortaladı. Elmander'in kafa vuruşunu yere düşen Rüştü çevirdi topu Melo tamamladı ve G.Saray'ı 1-0 öne geçirdi. 33'te Holosko'nun şutu Muslera'dan döndü. 38'de Fernandes'in şutu auta çıktı. 67'de Fernandes'in ortasına Veli çok sert şutunu Muslera aynı güzellikle kornere tokatladı. 79.dakikada sağdan ceza sahasına giren Aydın rakibini geçip sert bir şut çekti. Yan direğe çarpan top ağlarla buluştu: 2-0. Son dakakiları gergin geçen maçta taraftarların sahaya girmesi nedeniyle oyun sık sık durdu.


Riera golden sonra Melo'ya koştu

Kavga ettikleri gerekçesiyle takım arkadaşı Albert Riera ile birlikte kadro dışı bırakılan ve Süper Final öncesi bu cezası kaldırılan Felipe Melo, ilk gol sonrası aralarındaki buzların eridiğini gösterdi. Melo'nun attığı golden sonra ona doğru ilk koşan ve başını okşayan antrenman sahasının soyunma odasında yumrukladığı ileri sürülen Riera oldu. Sarı-kırmızılı takımın sürpriz golcüsü, Beşiktaş maçıyla bu sezon 11. kez fileleri sarsmayı başardı. Melo maçtan sonra yaptığı açıklamada önemli bir maçı kazandıklarını ifade ederek "Kaliteli bir takıma karşı deplasmanda altın değerinde bir üç puan aldık" dedi. Brezilyalı futbolcu gol sonrası yaptığı dansla ilgili soruya ise "Eboue'nin isteği ile oldu. Brezilya dansı değildi, ani gelişmiş bir dans oldu" diye karşılık verdi.


G.Saray 6 yıl sonra, Terim ilk kez

İnönü Stadı'ndaki son galibiyetini 2005-2006 sezonundaki karşılaşmada, 7 Mayıs 2006 tarihinde Hasan Kabze'nin son dakika golüyle 2-1'lik skorla alan Galatasaray şanssızlığına son verdi. Sarı-kırmızılı takımın başında 3. dönemini yaşayan Teknik Direktör Fatih Terim ise deplasmanda Beşiktaş'a karşı ilk galibiyetini aldı. Terim daha önce İnönü Stadı'nda çıktığı 7 lig maçından 2'sini kaybetmiş, 5'ini de berabere bitirmişti.






12 yıl önce