|

Serkan 'Kurtuluş' peşinde

Yaşadığı sakatlığın ardından yaklaşık 3.5 ay sonra tekrar sahalara dönen Gençlerbirliği'nin genç savunma futbolcusu Serkan Kurtuluş, form grafiğini artırarak Türk futbolunda yaşanan bek sıkıntısına çare olmayı hedefliyor.

Aa
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:31 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Serkan 'Kurtuluş' peşinde
Serkan 'Kurtuluş' peşinde

Bir dönem Galatasaray forması da giyen Kurtuluş, geçirdiği talihsiz sakatlığın ardından yeniden futbola dönmenin mutluluğunu yaşıyor. Futbolcu kasık yırtığı (Osteitis pubis) teşhisiyle ameliyat olan ve yaklaşık 3,5 ay yeşil sahalardan uzak kalan 24 yaşındaki sağ bek, yeniden şans bularak ertelemek zorunda kaldığı hedeflerini gerçekleştirmek istiyor.

Kurtuluş, uzun süre ağrılarla oynadığını ancak artan sancılara daha fazla dayanamayarak ameliyat masasına yatmak zorunda kaldığını dile getirdi. "Yeniden futbola döndüğüm için mutluyum" diyen Kurtuluş, futboldan ayrı kaldığı dönemlerde mental olarak zor günler geçirdiğini belirtti. Kurtuluş, "öz güvenimiz düşüyor" diyerek tanımladığı kötü günlerin geride kaldığını ifade ederek, "Sağ olsun arkadaşlarım ve hocalarım bu süreçte çok yardımcı oldular. Kadroya da girmeye başladım. Gün geçtikçe daha da çok güçleniyorum" dedi.

Kurtuluş, ağrılarının yok denecek kadar azaldığını ifade ederek, kendisini iyi hissettiğini, teknik direktörünün şans vermesi durumunda elinden gelenin en iyisini yapmak için çabalayacağını bildirdi.

'Umarım şans yanımda olur'

Genç sağ bek, Türkiye'de 'iyi bek' sıkıntısı yaşandığı görüşlerine katıldığının altını çizerek, "Türkiye'de her iki tarafta da bek sıkıntısı yaşıyoruz. Milli takım düzeyinde oynayabilecek sadece 2-3 bek var. Daha 24 yaşındayım, tekrar kendimi göstermek istiyorum" diye konuştu.

Gençlerbirliği'ne şans bulmak ve kendisini tekrar kanıtlamak için geldiğini vurgulayan Kurtuluş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha iyi hedeflere ulaşabilmek için oynamak önemli. Bu nedenle Gençlerbirliği'ni tercih ettim. Planladığım gibi gitti mi? Açıkçası çok fazla gitmedi. Sakatlık beni çok etkiledi. İyi oynadığım dönemde sakatlık yaşadım. Bu beni geriye attı ama daha uzun süre var. İnşallah, seneye daha iyi bir Serkan Kurtuluş izletirim."

10 yıl önce