|

Son gülen iyi güler

Evsahibi maça gollerle başladı. Orhan Ak ve Jedinak'ın kopya kafa şutları, Aslan'ı şoka uğrattı. G.Saray son bir saatte kendine geldi. Keita ile farkı bire indirdi, Elano ile rakibini yakaladı. Antalya direkleri döverken maçın adamı Keita, son golü Kewell'a attırdı. Ligde 4 hafta sonra 3 puanla buluşan Aslan, maç fazlasıyla zirveye çıktı

Abdullah Eğilmez
00:00 - 12/12/2009 Cumartesi
Güncelleme: 23:52 - 11/12/2009 Cuma
Yeni Şafak
Son gülen iyi güler
Son gülen iyi güler

Süper Lig'de son üç haftada puan kayıpları yaşayan Galatasaray Antalya deplasmanında 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 galip gelmesini bilerek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Maça evsahibi hızlı başladı. 7. dakikada kazanılan serbest atışı Sedat kullandı. G.Saraylı oyuncular ofsayt taktiği uygulamak için hep birlikte ileri çıktı. Ceza sahasına yapılan ortada Orhan Ak, kafayla topu filelere gönderdi: 1-0. 20. dakikada Djiehoua, Orhan Ak'ın pasıyla ceza sahasına sokuldu. Bu futbolcunun sert şutu Leo Franco'nun müdahalesi sonrası üst direğe de çarparak kornere çıktı. 21. dakikada yine Sedat, topu ceza sahasına ortaladı, savunmanın ofsayt için çıktı. Arka direkte yükselen Jedinak kafayla topu filelerle buluşturdu: 2-0. 30. dakikada, Kewel, Arda'dan aldığı topu soldan ortaladı. Direğe çarpan top ceza sahasına döndü. Topu önünde bulan Keita farkı bire indirdi: 2-1.

ANTALYA DİREKLERİ GEÇEMEDİ

İkinci yarıda Antalya direkleri G.Saray ağları dövdü. 63. dakikada sağdan gelen ortaya Necati kafayı vurdu ancak top yan direkte patladı. 65. dakikada Arda topu getirdi, Elano düzgün bir vuruşla maça denge getirdi: 2-2. 68. dakikada Keita'nın içeriye çevirdiği topu Kewell sert bir şutla ağlara gönderdi: 3-2. 73. dakikada kornerden gelen topa Jedinak kafayı vurdu. Top önce direğe sonra Leo Franco'ya çarptı.


Brezilya'da 4 yıl G.Saray'da 4 aydır oynuyorum

G.Saray ve Brezilya Milli Takımı'ndaki performansında farklılık gösterdiği için eleştirilen Elano, bunu Türkiye'de çok yeni olmasına bağladı. Brezilyalı futbolcu konu ile ilgili soru üzerine, “Brezilya'da 4 yıldır oynuyorum. G.Saray'a geleli ise 4 ay oldu. Arkadaşlıklar kolay kurulmuyor. Her geçen gün daha iyiye gidiyorum. Bunu bir yüzdeye vurmak gerekirse yüzde 90 alıştım diyebilirim” diye karşılık verdi. Elano attığı golden sonra niçin tribünlere koştuğu sorusuna ise “Maçtan önce yardımcılarımız Alberto ve Carlos ile Haldun Üstünel'e gol atacağım diye şaka yapmıştım. Onun için yapılmış bir hareketti” diye cevapladı.


Kewell: Patlamayı forvette yapmıştım

G.Saray Teknik Direktörü Rijkaard'ın Antalya maçında forvette oynattığı Kewell, bu durumun yadırganmaması gerektiğini Leeds ve Liverpool'da bu mevkide patlama yaptığını söyledi. Sözleşmesiyle ilgili de açıklamada bulunan başarılı futbolcu, “Altı ay sonunda önemli olan benim değil yönetimin vereceği karardır” dedi.


Tahkim Sarp'ın itirazını reddetti

Tahkim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı sonrasında sportmenliğe aykırı beyanat vermesi nedeniyle 1 maç ceza alan Mustafa Sarp'ın yaptığı itirazı kabul etmedi. G.Saray kafilesiyle birlikte cezanın kaldırılma ihtimali gözönünde bulundurularak Antalya'ya götürülen Mustafa Sarp, karşılaşmayı tribünden izledi.





14 yıl önce