|

Sözünün eri!

Takımda futbolcular arasında bir anlaşmazlık çıktığında tek danışılan isim Moussa Sow oluyor. Senegalli golcünün adaletine ve yalan söylemeyeceğine güvenen takım arkadaşları, Sow ne derse itibar ediyor

.
00:00 - 29/07/2014 Salı
Güncelleme: 00:27 - 29/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Sözünün eri!
Sözünün eri!

Genç yaşına ve popülaritesine rağmen dini ibadetlerine bağlılığıyla bilinen Fenerbahçe''nin Senegalli yıldızı Moussa Sow, insanlığıyla da gönülleri fethetmiş durumda. Sarı-lacivertlilerde Sow, takım içerisinde sözüne en çok güvenilen isim. Ağzından tek bir yalan kelime dahi çıktığına şahit olunmayan Senegalli golcüye takım arkadaşları büyük saygı duyuyor. Takım içinde bir anlaşmazlık çıktığında futbolcular, hemen adaletli davranacağına inandığı için Sow''a danışıyor. Senegalli yıldız da ''Allah adına konuşuyorum'' diyerek söze başlıyor ve sonucu her ne olursa olsun gerçeği söylüyor. Takımdaki her futbolcu da Sow''un sözüne itibar ediyor. Onun verdiği karara kimse itiraz etmiyor, çünkü herkes Sow''un yalan söylemeyeceğini biliyor.

VOLKAN DEMİREL: SOW SÖYLÜYORSA DOĞRUDUR

Takım kaptanı Volkan Demirel, Sow''a olan güvenini ''Ben dahil herkes yalan söyler ama Sow söylemez. Sow söylüyorsa doğrudur'' diyerek dile getirdi. Takımdaki diğer futbolcular da şimdiye kadar Senegalli yıldıztan herhangi bir yanlış hareket görmedikleri için ona son derece güveniyor. Sow, ise adaletli yönü ve doğrucu kimliğiyle takımdaki herkesin güvenini kazanmış durumda.

Yanal''ın hedefi golcü orta saha

F.Bahçe''de yeni sezonda orta saha oyuncuları hücuma daha fazla destek verecek, orta sahadan gizli golcüler çıkacak. Orta saha oyuncularına yeni sezonda hem asist hem de gol sayılarını artırmaları yönünde direktifler veren teknik direktör Ersun Yanal, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu ve Diego Ribas gibi futbolculardan gerektiğinde forvetlerin görevini yapmalarını istedi. Topuk Yaylası''nda teknik analizler yapan Yanal, idmanlarda yeni oluşumun sinyallerini verdi.

Kaptanlara büyük iş düşüyor

Fenerbahçe''de teknik direktör Ersun Yanal''ın takımdaki en büyük yardımcıları takım kaptanları Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu. Takımda onların ağzından çıkan söze kimse itiraz etmezken, bu isimlerin istekleri tartışmasız uygulanıyor. Ersun Yanal, Topuk Yaylası''nda takım kaptanlarıyla yaptığı görüşmede, ''Benim en büyük yardımcılarım sizlersiniz. Saha içinde benim sesim olacaksınız. Bu sene camiamız için çok önemli, şampiyonluğu mutlaka kazanmalıyız'' ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Holmen''e karşılık Enver Cenk Şahin

İstanbul Başakşehir Holmen ile anlaşırken, Fenerbahçe''nin de Holmen karşılığında Enver Cenk Şahin''i istediği öğrenildi. Teknik direktör Abdullah Avcı genç futbolcuyu bırakmak istemezken, Enver Cenk ise Fenerbahçe''ye gitmek istediğini yönetime bildirdi. İki kulüp, görüşmelere devam ediyor.

Meireles, Alves ve Webo çalışıyor

Dünya Kupası''na katıldıkları için kampa geç dahil olan Meireles, Alves ve Webo, takıma verilen 3 günlük izinde özel programla çalışmalarını sürdürüyor. Tam bir spor aşığı olan Alves, jujitsu (Japon savunma sanatı) yaparak formda kalmaya çalışıyor.

Milos Krasic Rusya yolcusu

F.Bahçe''nin yeni sezonda kadroda düşünmediği ve A2 takımla idmanlara çıkan Krasic, Rusya yolcusu. Sırp futbolcunun menajeri Rusya''dan bazı kulüplerle temas halinde. Krasic''i CSKA Moskova ile Spartak Moskova kulüpleri istiyor.

İyi Bayramlar Türkiye

Tüm İslam alemi Ramazan Bayramı''nı kutlarken futbolculardan bayram tebrikleri vardı. F.Bahçeli Moussa Sow ve vatandaşı Beşiktaşlı Demba Ba, ''Eid Mübarek'' mesajıyla tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramı''nı kutladı. Bayern Münih, müslüman futbolcuları Ribery ve Shaqiri''nin fotoğrafını paylaşarak ''Tüm Müslüman taraftarlarımızın Ramazan Bayramı''nı kutlarız'' mesajını yayınladı.

26 günde Devr-i Alem

F.Bahçe, Süper Lig öncesi 26 günde 7 maça çıkacak. İlk hazırlık maçını İran''ın Sepahan takımıyla Düzce''de oynayan ve 1-0 kazanan F.Bahçe, Perşembe günü İngiltere''de Sheffield United ekibiyle, Soma''ya yardım maçında karşılaşacak. Daha sonra Danimarka''ya geçecek sarı-lacivertliler, İspanyol Sevilla ile 2 Ağustos''ta oynadıktan sonra, 8 Ağustos''ta İngiliz ekibi Chelsea ve Beşiktaş''la, Şükrü Saracoğlu''nda, Soma''ya yardım için 3''lü turnuvada mücadele edecek. F.Bahçe, 16 Ağustos''ta sahasında Yunanistan''ın Olympiakos ekibiyle oynayacağı maçın ardından 19 Ağustos''ta İtalya''da Roma ile karşılacak. Sarı-lacivertliler, yeni sezonun ilk resmi maçını ise 25 Ağustos''ta Süper Kupa''da G.Saray ile yapacak.


10 yıl önce