|

Suat Kılıç'tan TFF'ye uyarı

Bakan Suat Kılıç, yeni sezonda TFF'nin stadyumlarda kameralı güvenlik sistemini ve elektronik bilet uygulamasını yetiştirmesini istedi.

Aa
00:00 - 30/04/2013 Salı
Güncelleme: 18:25 - 30/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Suat Kılıç'tan TFF'ye uyarı
Suat Kılıç'tan TFF'ye uyarı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni sezona, özellikle Süper Lig maçlarının oynanacağı stadyumlarda kameralı güvenlik sistemini ve elektronik bilet uygulamasını yetiştirmek durumunda olduğunu belirterek, "TFF bu iki adımı atma konusunda hızlı hareket ederse, futboldaki bu sevimsizlikler son bulacaktır" dedi.

Kılıç, "Süper Lig'de oynanan Gaziantepspor-Galatasaray maçı öncesinde ve sırasında çıkan olaylar ile Beşiktaş-Orduspor arasında oynanan maçta, protokol tribününden numaralı tribüne geçen takım elbiseli 3 kişinin protokol tribünündeki taraftarlara coplarla saldırması olayı" ile ilgili olarak AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Maçlarda yaşananları sporla bağdaştırmak, yaşananların kaynağına sporu koymak da mümkün değil" değil diyen Kılıç, sporun her şeyden önce centilmenlik olduğunu ve taraftarların karşı tarafa da kendi taraftarına da saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Kılıç, şöyle konuştu:

"Stadyumlarda geçen hafta yaşanan olaylara bakıldığı zaman, bunların spordan değil, başka meselelerden kaynaklandığı anlaşılıyor. Beşiktaş maçında yaşanan hadise ile ilgili olarak; Beşiktaş yönetimi yapması gereken müdahaleyi yaptı. Olayın bundan sonraki boyutu adli bir boyuttur, adli merciler tarafından takip edilecek bir boyuttur. Hem 6222 Sayılı Kanun hem de zannediyorum TCK'nın genel hükümleri çerçevesinde, adli makamlar tarafından bu konu soruşturulacaktır.

Gaziantep'teki hadise de ise bize intikal eden bilgiler doğrultusunda ifade ediyorum; bazı kişilerin sahte bilet ile stada girme çabası olduğu anlaşılıyor. Sahte bilet ile stada giremeyenlerin kapıları zorlaması üzerine, polisin stadyum içindekilerin can güvenliğini emniyet altına alabilmek maksadıyla yaptığı bir müdahaleden bahsediliyor ama müdahalenin oluş biçimi ve ortaya çıkan fotoğraflar, Türkiye'de bu dönemde sporda vermek istediğimiz türden fotoğraflar değil. Bir arbede, can pazarı görüntüsü var, sıkılan gazdan etkilenen çocuklardan dolayı ortaya çıkan duygusal, insanın vicdanını sızlatan ve inciten görüntüler var. Müdahalenin yöntemi ile ilgili olarak, İçişleri Bakanlığı'nın talimatı üzerine, Gaziantep Valiliği'nce başlatılan soruşturma var. Bu soruşturmanın da neticesini görmek lazım. Elbette oradaki müdahalenin muhatabı stadyum içerisindeki futbol taraftarları değildi, çocuk seyirciler de değildi ama müdahalenin yapılış biçiminden olumsuz etkilenenler, onlar oldu. Ortaya çıkan fotoğraflar Türkiye'ye yakışan fotoğraflar değil, bu fotoğraflar Türkiye'nin bugünkü imajı ile bağdaşan fotoğraflar da değil, çağdaş Türkiye imajı ile bağdaşan fotoğraflar da değil. Olimpiyat adayı bir ülkeyiz her şeyden evvel. Bu süreçte göz ardı edilmesi, sindirilmesi gereken fotoğraflar da değil."

İnancım tam

Fenerbahçe'nin 2 Mayıs Perşembe günü deplasmanda UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında Benfica ile yapacağı karşılaşmay ilişkin de Kılıç, daha ilk maçtan önce Fenerbahçe'nin tur atlayacağına olan inancını ifade ettiğini söyledi.

Kılıç, Fenerbahçe'nin, Şükrü Saraçoğlu'ndaki inancını Benfica deplasmanına taşıması halinde gol yemeyip gol atacağını belirterek, "Bu disiplinle devam ettiği takdirde Türkiye'ye bir kupa kazandırabilir" dedi.

11 yıl önce