|

Süper Fener

Sarı-lacivertli takım, Karadeniz Fırtınası karşısında ortaya koyduğu istekli futbolun karşılığını aldı. Maçın adamı Cristian ilk yarıda mükemmel bir şutla Trabzonspor filelerini havalandırdı Cristian, 2. yarıda Sow'a asist yaparak sarı-lacivertlileri rahatlattı. Süper Final'deki 3 puanı hanesine yazdıran Fenerbahçe şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağını ortaya koydu

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 16/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 00:58 - 16/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Süper Fener
Süper Fener

Süper Final Şampiyonluk Grubu ilk karşılaşmasında Fenerbahçe takipçisi Trabzonspor'u 2-0 yenerek maç fazlasıyla lider ile aradaki puan farkını 2'ye düşürdü. Kadıköy'de 40 maçtır yenilgi yüzü görmeyen sarı-lacivertliler, Trabzonspor galibiyetiyle bu seriyi 41'e çıkardı. Bordo-mavili takım ise dün gece Fenerbahçe karşısında aldığı yenilgiyle ilk ikiye girme şansını zora soktu. Son haftaların formda oyuncusu Cristian takımın ilk golünü atarken Sow'a da müthiş bir asist yaparak gecenin yıldızı oldu. Kaptan Alex ise Trabzonspor karşısında suskun kalmasına rağmen iki goldeki final paslarıyla galibiyete katkı yaptı. 8. dakikada Alex'in ceza sahası içinde pasında net gollük pozisyonda Sow'un vuruşunda Tolga'nın eline çarpararak kaleye giden topu çizgiden Mustafa kafayla kornere çıkardı.

GÖKHAN GÖNÜL DİREĞE NİŞANLADI

19'da Gökhan Gönül'ün ceza sahası içinde plase vuruşunda top direkten döndü. 36'da Alex'in pasında Cristian ceza sahası dışından attığı şut kaleci Tolga'nın uzanamayacağı köşeden ağlara giderken Fenerbahçe de maçta 1-0 öne geçti. 61'de Cristian harika pasında Sow topu kaleci Tolga'nın altından filelere gönderek sarı-lacivertli ekibi 2-0'lık üstünlüğe taşıdı. 63'te Serkan'ın net gollük pozisyonda şutunu kaleci Volkan kurtardı. 86'da Selçuk'un ceza sahasından şutu yandan az farkla auta gitti.


Elhamdülillah gol attığım için mutluyum

Fenerbahçe forması altında 6. golünü Trabzonspor filelerine gönderen Moussa Sow maç sonrası "Kaçırdıklarım oldu. Ancak Elhamdülillah gol attığım için mutluyum" dedi. Samandıra'da taraftarın yürüyüşünü izleyerek bu günü geçirdiklerini kaydeden Senegalli futbolcu maç sonrası şöyle konuştu: "Taraftarlar gerçekten bizim arkamızda ne kadar durduklarını gösterdiler Bu da aslında maç öncesinde işimizi kolaylaştırdı. Özellikle Baroni'nin ilk golü, işimizi kolaylaştırdı.Ben de bazı kişisel fırsatlar yakalamaya çalıştım. Birebir özellikle kaleciyle kaldığım anlarda kaçırdıklarım oldu. Ancak elhamdülillah maçın içinde kaldım ve gol attığım için de mutluyum."


Kadıköy'de 'iki kupa geliyor' coşkusu

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yenilmezlik serisini Trabzonspor galibiyetiyle 41'e çıkaran sarı-lacivertli takımda maç sonrası büyük bir sevinç yaşandı. F.Bahçeli futbolcular maç sonrası topluca tribünlere gitti. Taraftarlar önce 'şampiyonluk' sonra 'iki kupa geliyor" diye tezahürat yaptı. Futbolcular da onlara eşlik etti. Sarı-lacivertli ekip sahasında 2 yılı aşkın süre yenilgi görmedi. Fenerbahçe Kadıköy'de son yenilgisini 2009-10 sezonunun 22. haftasında, 22 Şubat'ta 2010'da Bursaspor'a karşı aldı. Yenilmezlik serisini 41'e çıkaran F.Bahçe, Kadıköyde 34 galibiyet 7 beraberlik aldı.


Şampiyonluk grubunun ilk golü Cristian'dan

Attığı kritik gollerle Fenerbahçe'ye önemli puanlar kazandıran Cristian Baroni dün de vitrine çıktı. Ligin 34 maçlık bölümünde 33. haftada Trabzon'daki 1-1 biten maçta Fenerbahçe'nin golünü atan Brezilyalı futbolcu, Süper Final'de Kadıköy'de de bordo-mavili fileleri havalandırdı. Bu sezon düzenlenen Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun ilk golünü kaydederken, Brezilyalı futbolcu normal sezonda ise 6 gol atmıştı. Karşılaşmanın ilk yarısında yakaladığı iki önemli pozisyondan yararlanamayan Moussa Sow ise mücadelenin ikinci yarısında Fenerbahçe'nin ikini golünü kaydetti. Normal sezonda 6 golü bulunan Sow, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarının ardından Fenerbahçe formasıyla Trabzonspor filelerini de havalandırdı.





12 yıl önce