|

Süper Final'e süper şaka

Heyecanla beklenen şampiyonluk grubu maçları yağmur engeline takıldı. Beşiktaş-G.Saray maçı, İnönü Stadı göle dönünce ertelendi Karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek maç öncesi sahanın her yerinde deneme yaptı ama top sekmedi. Bunun üzerine maçı erteledi. Federasyon, 'Dev maç yarın oynanacak' dedi

Engin Albayrak
00:00 - 15/04/2012 Pazar
Güncelleme: 03:20 - 15/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Süper Final'e süper şaka
Süper Final'e süper şaka

Maç öncesi tribünler dolu, tansiyon doruktaydı. Yağmura rağmen dev maça koşan Beşiktaşlı taraftarlar İnönü Stadı'nı tıklım tıklım doldurmuştu. Ancak İstanbul'da dün aniden bastıran şiddetli yağmur, futbolun önüne set çekti. İnönü Stadı'nın zemini maç oynamaya elverişli olmadığı için Süper Final'in açılış maçı olan Beşiktaş-Galatasaray mücadelesi oynanamadı. Karşılaşmanın başlamasına saatler kala görevliler sahayı temizlemek için yoğun çaba gösterdi. Fakat devam eden yağmur, temizleme çabalarını boşa çıkardı. Yağmur altında gerçekleştirilen gösterilerden sonra karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek rutin kontrolleri yapmak için sahaya çıktı. Göçek eline aldığı topu sahanın her tarafında sektirmeye çalıştı. Ancak adeta göle dönüşen sahanın zemininde top yere düştüğü gibi çakıldı, kaldı. Topu ayağı ile sürmeyi de deneyen Göçek bunda da başarılı olamayınca yardımcılarını yanına alıp yeniden hakem odasına döndü. Göçek yardımcıları ile yaptığı değerlendirmeden sonra maçın oynanamayacağına karar verdi.


SAAT 20.00'DE BAŞLAYACAK

Yıldırım Demirören başkanlığındaki Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, beklenmedik gelişme üzerine toplanarak derbinin tarihini belirledi. Bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması düşünülerek dev maçın yarın saat 20.00'de oynanmasına karar verildi. Meteorolojiden edinilen bilgiye göre bugün ve Pazartesi günü hava parçalı bulutlu olacak. Yetkililer İstanbul'da dünkü gibi yoğun yağmur beklemiyorlar. Eğer hava şartlarında beklenmedik bir değişiklik olmazsa bugünkü Fenerbahçe-Trabzonspor ve yarına ertelenen Beşiktaş-Galatasaray maçları oynanabilecek. Karşılaşmayı kural gereği yine Hüseyin Göçek yönetecek. Cezalı futbolcular bu maçta da forma giyemeyecek. Ancak teknik direktörler sahaya çıkaracakları on birlerde değişiklik yapabilecekler. İki takımda da sakat futbolcu varsa maç gününe kadar iyileşmesi halinde mç kadrosunda yer alabilecek.


Allah korusun kötü şeyler olabilirdi

Galatasaray'ın teknik patronu Fatih Terim, maçın ertelenmesiyle kendisine uzatılan mikrofonlara konuştu. Terim'in taktığı şapka da yağmurun şiddetinin göstergesiydi. Tecrübeli hoca, maçın Hüseyin Göçek tarafından ertelenmesini "doğru bir karar" olarak değerlendirdi ve "Yapılacak bir şey yok. Oyuncuların selameti için, sakatlık olmaması için, Allah korusun kötü şeyler de olabilirdi... Oyun oynanması için hiçbir şart oluşmadı. Yağmur devam ediyor bütün hızıyla. Felaket bir zemin var. O kadar çalışılmasına rağmen, hala top da gitmiyor. Bütün oyunculara sorduk; hepsi de oynanmayacağını söylüyor. Federasyon ne zaman derse o zaman oynayacağız" ifadelerini kullandı.


Stat göl olmuş futbol oynanmaz

Beşiktaş ile Galatasaraylı futbolcular Süper Final için hazırdı. Maç başlamadan iki saat önce İnönü'ye geldiler. Ancak sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, saatler 19.00 olmasına rağmen hafiflememiş, şiddetinde bir nebze olsun düşüş göstermemişti. Futbolcular soyunma odasında ilk "Süper" heyecanı beklerken olanlar oldu. Önce hakem "İptal kararını" verdi. Ardından ezeli rakiplerin futbolcuları "Bu statta maç oynanmaz. Top ne sekiyor ne de gidiyor. Çimlere yapışıp kalıyor" diyerek iptali desteklediler. Riera ile Simao da "Burada futbol oynanmaz. Resmen göl olmuş" ifadelerini kullanarak, sulu zeminin tehlikesine işaret ettiler.


Anlamlı pankart

Beşiktaşlı taraftarlar, yağmura aldırmadan erken saatlerde tribünlerdeki yerini aldı. Maç başlamadan önce statta gösteri şovu hazırlandı. Önce davul şov yapıldı. Taraftarlar alkış yağmuruna tuttu. Daha sonra Süper Final'in logosu ve iki takımın büyük pankartları saha içinde açıldı. Siyah-beyazlılarda coşku tavan yaptı. Ancak ilerleyen saatler yerini acabalara bırakırken, 90 dakikalık heyecan ertelendi. Bu arada tribünlerde anlamlı bir pankart dikkat çekti. Sevgili Peygamberimizin 1441. doğum yılı nedeniyle açılan pankartta "Biz seni görmeden sevdik" cümlesi her şeyi anlatıyordu.







12 yıl önce