|

Süper Lig'e İstanbul BB yerine Başakşehirspor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Süper Lig'e çıkmak için gün sayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u belediye bünyesinden ayrılacağını söyledi. Kulübün yeni ismi için alternatifler mevcut.

Yeni Şafak
00:00 - 18/04/2014 Cuma
Güncelleme: 09:30 - 18/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Süper Lig'e İstanbul BB yerine Başakşehirspor
Süper Lig'e İstanbul BB yerine Başakşehirspor

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne 2013 Yılı Faaliyet Raporu'nu sunan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı. Topbaş, konuşmasında Belediyespor futbol takımını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinden çıkartacaklarını açıkladı.

Başkan Topbaş, takımın kendi dönemlerinde büyük başarı göstererek Süper Lig'de de bir süre oynadığını hatırlatarak, şöyle konuştu: "Biz takımımıza 'Süper Lig'e neden çıktınız?' diyemezdik. Şimdi de başarıyla 1 ligde şampiyon olmak üzereler ve Süper Lig'e geri geliyorlar. Biz bu futbol takımımızı belediyemizin dışına çıkartarak profesyonel bir spor kulübü olarak devam etmesini sağlayacak adımları atıyoruz. Belediyespor Futbol Kulübü profesyonel olarak devam edecek. Bu takımı İstanbulspor olarak devam ettirebilir miyiz diye inceliyoruz. Arzumuz bu, yapamazsak Başakşehir'de yaptığımız stadyumdan esinlenerek Başakşehir Spor Kulübü adıyla Süper Lig'de top koşturabilirler."

Zaten iki tane İstanbulspor var

Seçeneklere gelince... Şu anda iki tane İstanbulspor var. Biri 3. Lig'de İstanbulspor AŞ olarak mücadele ediyor ve Sarıalioğlu Grup'a ait bağımsız bir şirket. Kulübün daha önce de İstanbul BB ile birleşmesi gündeme gelmiş ancak gerçekleşmemişti. Bir de İstanbul Erkek Lisesi Vakfı'na bağlı İstanbulspor Kulübü var ve şu anda İstanbul Süper Amatör Lig'de.

En iyi seçenek Başakşehir

Başakşehirspor adında bir kulüp de mevcut. Bu sezon İstanbul Süper Amatör Lig'den 1. Amatör Lig'e düşen Sarı-Yeşilliler Süper Lig için düşünülebilecek bir aday. Mevcut durumda en olası seçenek Başakşehirspor'un kendini lağvetmesi veya kongrede ismini değiştirmesi, ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un ismini Başakşehirspor olarak değiştirmesi.

Bu arada İstanbul Sportif, İstanbul FK, İstanbulgücü gibi seçeneklerin de değerlendirilebilecek.

Şampiyonluğa çok yakın

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, PTT 1. Lig'de bitime üç hafta kala üçüncü Balıkesirspor'un 8 puan önünde ve bir mucize olmazsa Süper Lig'e yükselecek.

10 yıl önce