|

Tanju Çolak: Türk futbolunda yıldız eksikliği var

Cihan
00:00 - 3/01/2010 Pazar
Güncelleme: 12:19 - 3/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
Tanju Çolak: Türk futbolunda yıldız eksikliği var
Tanju Çolak: Türk futbolunda yıldız eksikliği var

Türk futbolunun en önemli golcülerinden biri olan Tanju Çolak, Türkiye'de yıldız futbolcu eksikliğinin bulunduğunu söyledi.

Türk futbolunda astronomik paraların ödenmesine rağmen oynanan futbolun üst seviyede olmadığını ifade eden Çolak, "Türk futbolunda paralar çok. Oynan futbol çok üst seviyede olmadığını görüyorum. Türk futbolunda bir yıldız eksikliği var. Size sorsam yıldız sayabilir misiniz? Arda diyeceksiniz biliyorum. Var mı ikinci ve üçüncü söyleyebileceğiniz bir isim. Eskiden Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak, Metin Tekin, Ali, Feyyaz, Oğuz, Cüneyt, Büyük Savaş, Aykut'tu yani o kadar isim sayabiliyoruz ki, ama şimdi şöyle yıldız diyebiliyor musunuz?" dedi.


Yıldız futbolcunun özelliklerine değinen Çolak, "Bana göre skor tabelasını değiştiren adamdır. Almış, etmiş, oynamış, çalım atmış, beni ilgilendirmiyor. Bir Milan Baros yıldızdır. Alex yıldızdır. Ama bu yıldızlar bizden de olmalıdır. Çünkü Türk çocuklar çok kabiliyetli ama onlar doğru yolu göstermek, eğitmek ve öğretmek lazım. Türk futbolu bana göre iyi noktada değil ama ödenen paralar o kadar astronomik ki, çok yavan kalıyor. Birbiriyle örtüşmüyor." şeklinde konuştu.


"Türk futbolunda gelişmeler de var duraklama dönemleri de var." diyen ünlü futbolcu, "Türk futbolunda özellikle yabancıya ödenen paralar çok astronomik. 3,5-4 milyon avro ödeniyor. Bakıyorsun 10 tane gol atıyor. Bu nasıl bir iştir. İlk geldiği zaman çalışan bir adam. İkinci senesinde durmuş, durağan hale gelmiş. Gol atmayı sevmiyor. Gol vuruşları yok. neden? Profesyonelce bakmıyor işe. Nasıl olsa parayı alıyorum diyor. Aslan gibi de mukavelesini yapıyor.


Türklere yaptırmıyorlar. Ama yabancı geliyor menejeri ile oturuyor, bunu istiyorum, bunu yapacağım, ayın birinde şu taksitler olacak. Şu gelmese ben boşa çıkarım diye. Onlara gelince her türlü mukavele serbest ama Türk futbolcusuna gelince mukavele serbest olmuyor. O zaman tu kaka oluyor. Şimdi Semih kardeşimiz, Guiza'dan neyi eksik. Ama tarzı yanlış. Şimdi tu kaka olmak üzere. İnanın arkadaşlar birisi 1,4 alıyor. Öbürü 3.5 alıyor. Arada 2 milyon avro fark var. Şimdi bakıyorsun maçları kurtaran semih, golleri atan, puan kazandıran semih, para verilmeyen Semih, niye Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı." diye konuştu.


Semih Şentürk'ün kulübü ile yaşadığı soruna değinen Tanju Çolak, "Böyle camialar bu sebepleri kabul etmezler. Bence Semih orada mahkemeye değil de, birebir konuşsaydı daha iyi olur. Çünkü bunun basına yansıması olayların daha büyümesine sebep oldu. Çok küçük bir şekilde hal edilebilecek bir konuydu. Basına yansıdıktan sonra bu konu çok zor hal edilecektir. Kırıklıklar mutlaka olacaktır. Çünkü orada bana göre kulübün de haklılığı var. Semih'in de var. Ama Semih unutmamalı, Semih'i Semih yapan Fenerbahçe'dir." şeklinde konuştu.



14 yıl önce