|

Taraftarlardan Volkan'a destek

Fenerbahçe'nin bazı taraftar grupları, Türkiye ile Hırvatistan milli takımları arasında dün oynanan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off ilk maçında tepkilere maruz kalan kaleci Volkan Demirel'e destek verdi.

Aa
00:00 - 12/11/2011 Cumartesi
Güncelleme: 13:19 - 12/11/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Taraftarlardan Volkan'a destek
Taraftarlardan Volkan'a destek

Sarı-lacivertli kulübün önde gelen taraftar gruplarının internet sitelerinde, Fenerbahçe kalecisi Volkan'a yapılanlar kınandı.

'Antu.com', giriş sayfasını Volkan'a ayırırken, 'Volkan, bir söylenenlere bak laf mı diye, bir de söyleyenlere bak adam mı diye', 'Şunu anladık ki bazılarından daha çok Türksün', 'Volkan sen bizim her şeyimizsin' yazıları yer aldı. 

Sitede, 'Yeter artık bitsin bu rezalet' başlıklı yazıda ise şu görüşlere yer verildi:

'Türk Telekom Arena'da oynanan Türkiye-Hırvatistan mücadelesinde kalecimiz Volkan Demirel maça gelen kendini bilmez, holigan ve cahil taraftarlar tarafından ıslık ve küfürlere maruz kaldı. Bu statta yakın tarihte oynanan diğer milli maçlarda da futbolcularımız ıslık ve küfürle protesto edilmişti. Fakat TFF, bu duruma hiçbir şekilde müdahale etmediği gibi, maçın yine aynı statta oynanmasına karar verdi. TFF'nin bundan sonra oynanacak milli maçı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynatıp, ahlaklı ve coşkulu taraftar nasıl olurmuş görmesini istiyoruz.'


'Volkan Demirel'ime dokunma'

Fenerbahçeli taraftarların internette bir araya geldiği '12numara.org' ise Volkan Demirel'in fotoğrafını koyduğu giriş sayfasında, 'Volkan Demirel'ime dokunma. Aldırma Volkanım, her zaman tek yürek yanındayız' yazıları yer aldı.

Sitede, 'Onur, Şeref ve Volkan' başlığıyla yer alan yazıda ise 'Dik duruşumuz asaletimizden. Bizde dik durmak Onurunu, Şerefini korumak Volkan'ına sahip çıkmak aile geleneği. Biz bilmeyiz sizin gibi satmayı, şuursuzca sövmeyi. Unutmayın ki, 4 hafta sonra geliyor tarihinizin en önemli gerçeği!' denildi.


'Milli Takım kulüpler üstüdür'

Genç Fenerbahçeliler de, diğer iki taraftar grubu gibi giriş sayfasını Volkan Demirel'e ayırdı.

Konuyla ilgili 'Milli Takım kulüpler üstüdür' başlıklı yazıda şu görüşlere yer verildi:

'Tarih 2 Eylül 2011. Yer Türk Telekom Arena Stadı. Milli Takımımız, Kazakistan ile karşı karşıya geliyor. Maçtan önce Galatasaray taraftarı kendilerine ait bir internet sitesinden 'Omuz Omuza' başlığı altında bir bildiri yayınlıyor. Bildirinin son kısmında 'Milli Takım kulüpler üstüdür. Üstünün üstüdür' mesajı veriliyor ve konuşlandıkları kale arkası tribününe 'Milli Takım Kulüpler Üstüdür' yazılı bir pankart asıyorlar.

Tarih 11 Kasım 2011. Yer Türk Telekom Arena Stadı. Milli Takımımız, Hırvatistan ile karşı karşıya geliyor. Volkan Demirel maçtan önce geçmişte yaşamış olduğu tecrübelere dayanarak kendisine ya da diğer takım arkadaşlarına tribünlerden olası olumsuz tepkiler olma ihtimaline karşı 'Türk Bayrağı'nın altında toplanmamız lazım' mesajını veriyor, fakat buna rağmen Hırvatistan maçının sonlarına doğru Kazakistan maçında 'Milli Takım Kulüpler Üstüdür' yazılı pankartın asıldığı kale arkasından Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu aleyhine küfürler, ıslıklar, yuhalamalar yükseliyor.

'Milli Takım Kulüpler Üstüdür' diye pankart açıp, mesaj verenlere Hz. Ali'nin (r.a) bir sözüyle cevap vermek istiyoruz; (Bir gerçeği savunurken, önce ona kendimiz inanmalıyız, sonra da başkalarını inandırmaya çalışmalıyız).'


12 yıl önce