|

Terim''e isim sürprizi

Başbakan Erdoğan dün açılışını yaptığı İstanbul Başakşehir''deki stadın adının Başakşehirspor Fatih Terim Stadı olduğunu duyurdu. Terim ise kendisine yapılan sürpriz çok değişik duygular yaşadığını söyledi.

.
00:00 - 27/07/2014 Pazar
Güncelleme: 00:42 - 27/07/2014 Pazar
Yeni Şafak
Terim''e  isim sürprizi
Terim''e isim sürprizi

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Daha ileri gideceğiz, daha güçlü olacağız. 77 milyon nüfusuyla Türkiye, dünya sporunda yerini muhakkak alacak'' dedi. Erdoğan, Başakşehir Stadı''nın açılışında yaptığı konuşmada, stadın hayırlı olmasını dilerken, stadı İstanbul''a kazandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş''ı, ekibini ve inşasında emeği geçenleri teşekkür etti. Erdoğan daha sonra ''Şimdi, huzurunuzda yönetimin de şahsıma havale ettiği şu anda malum Türk futbolunda Milli Takımımızın teknik direktörünü şöyle huzurunuza çağırıp, kendisiyle bir iki kelam etmek istiyorum'' diyerek, Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim''i kürsüye davet etti. Erdoğan, şöyle konuştu: ''Yönetimle de görüştük, bu stadımızın adını ''İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'' olarak koyalım dedik. Ben hayırlı olsun diyorum. Perdeyi de böylece açıyoruz. Başarılarla dolu bir geleceğe inşallah bu stadyumumuz da damgasını vursun.''

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Başbakan Erdoğan''ın sürprizi üzerine şu açıklamayı yaptı: ''Hayatımda ben, ülkemin daha çok tanınması için, ileri gitmesi için çok çabaladım, çalıştım. Gerek futbolculuğumda, gerek milli takımda, gerek kulübümde, gerek takım kamplarında çok emek verdim. Ancak bugün hakikaten çok değişik duygular yaşıyorum. Benim için çok büyük bir sürpriz oldu.''

Başbakan hat-trick yaptı

Stadın açılış maçında forma giyen Başbakan Erdoğan''ın 3 golle yıldızlaştığı maçta Turuncu Takım, Beyaz Takımı 9-4 mağlup etti. Maçta Bakan Kılıç ve TFF Başkanı Demirören de oynadı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı''nın açılışında oynanan çift kale maçta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da forma giydi. Başbakan Erdoğan''ın yanı sıra Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Bilal Erdoğan, Berat Albayrak, Mehmet Özdilek, Servet Yardımcı, Aykut Kocaman, Rıdvan Dilmen, Yılmaz Erdoğan ve Acun Ilıca gibi ünlü isimler forma giydi. Maça hızlıbaşlayan beyaz takım Mehmet Özdelik (2) Yılmaz Erdağan ile 3-0 öne geçti. Turuncu takımda sahneye çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üst üste attığı 3 golle maça denge getirdi. Acun penaltıdan Turuncuların ilk yarıyı 4-3 önde bitirmesini sağladı. İkinci yarı Mehmet''in eşitliği getirmesinden sonra maça ağırlığını koyan Turuncu Takım, üst üste bulduğu gollerle maçtan 9-4 galip ayrıldı.

10 yıl önce