|

Tokat'a karşı duran adam

Cimbom, tek gol dahi yemeden gruplara kalan 2. Lig ekibi Tokatspor karşısında kilidi açmak için 69 dakika bekledi. Ceza sahasında Burak'ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Selçuk gole çevirdi; 87'de bu kez Amrabat yerde kaldı, Selçuk ikinci penaltıyı dışarı attı. 90+2'de Amrabat skoru belirledi, yönetime 'kalmalıyım' mesajı verdi

.
00:00 - 16/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:49 - 15/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Tokat'a karşı duran adam
Tokat'a karşı duran adam

Galatasaray, Türk Telekom Arena'nın açılışının 3. yıl dönümüne denk gelen maçta, sahasında konuk ettiği Tokatspor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek kupaya iyi bir başlangıç yaptı. Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında rakibi karşısında sarı-kırmızılılar ideal 11'e yakın bir kadroyla sahaya çıktı.

İlk yarıda oyunu rakip kaleye yıkan sarı-kırmızılılar Tokatspor'un kalecisi Mehmet'i geçmeyi başaramadı. Konuk takım güçlü rakibi önünde zaman zaman yaptığı ataklarla tehlikeli anlar yaşattı. Gol sesinin çıkmadığı ilk yarının son anlarında sakatlanan Bruma yerini Aydın'a bıraktı.

İkinci yarıda baskısını iyice artıran Aslan, Tokatspor'un duvarını 69. dakikada yıktı. Burak Yılmaz rakibi ile girdiği mücadelede yerde kaldı, maçın hakemi Koray Gencerler penaltı noktasını işaret etti. Beyaz noktanın başına geçen Selçuk İnan kaleci ile topu ayrı köşelere gönderdi.

TOKAT ARA ARA TERLETTİ

83. dakikada Emre Çolak'ın kaybettiği topta Tokatsporlu oyuncular net fırsatı kaçırdı. 87'de sarı-kırmızılılar bir kez daha penaltı kazandı bu kez Selçuk topu üstten dışarıya yolladı. 90+2'de sahneye çıkan Amrabat skoru tayin etti: 2-0.

Sarı-kırmızılılar bu galibiyetle kupada ilk haftayı zirvede tamamladı. TT Arena'dan eli boş dönen Tokatspor, Pazar günü Elazığspor'u ağırlayacak. Galatasaray ise Antalyaspor'a konuk olacak.

Genç İbrahim dört köşe!

Profesyonel sözleşme yapılan İbrahim Coşkun, 88'de Emre Çolak'ın yerine girdi. Bir hayli mutlu olduğunu söyleyen genç yıldız, Mancini'nin 'Kiralanabilir' yorumu için 'Uzun yıllar buradayım' dedi.

Amrabat: Kalmak için savaşacağım

G.Saray'a gelmek için Kayserispor'daki alacağından bile vazgeçen Amrabat, takımda kalmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Amrabat, zor bir dönemden geçtiğini ancak atlatacağını kaydetti.

Mancini memnun her yönüyle gelişiyoruz

G.Saray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Tokatspor karşısında iyi çalışan bir G.Saray olduğunu söyledi. İtalyan hoca, 'Hem mental olarak hem de fiziksel olarak gelişen bir Galatasaray var. İlerleyen günlerde daha da iyi olacağız' dedi.

Selçuk zemin kurbanı

İlk penaltı vuruşunu gole çeviren Selçuk, ikinci penaltıda zeminin gazabına uğradı. Selçuk, Drogba'nın geçen sezon G.Birliği maçında aynı noktadan kaçırdığı penaltı sonrası verdiği reaksiyonu gösterdi, zemini tekmeledi.


10 yıl önce