|

Trabzon fırtınası

Yusuf (2), Henrique, Olcan ve Soner''in golleriyle rakibini farklı mağlup eden bordo-mavililer, Avrupa kupalarına katılma yolunda çok önemli galibiyet aldı

.
00:00 - 19/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:37 - 19/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Trabzon fırtınası
Trabzon fırtınası

Süper Lig''de Avrupa kupaları hedefiyle yoluna devam eden Trabzonspor, deplasmanda Kayseri Erciyesspor''u farklı yenerek moral buldu: 5-0. Maça hızlı başlayan bordo-mavililer golü erken bulunca rakibi karşısında rahat bir maç çıkardı. 5. dakikadasağ kanattan Yusuf''un ortasında Henrique topu kafayla ağlara gönderdi: 0-1. 25''te İbricic''in vuruşunda top kaleci Onur''da kaldı. 28''de Traore''nin hatasıyla topu kapaı Zeki Yavru''nun derinlemesine pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Yusuf, plase vuruşla topu filelerle buluşturdu: 0-2. 39''da Henrique kaleye vurmak yerine müsait pozisyondaki Yusuf''a aktardı. Genç oyuncu plase vuruşla kendisinin ikinci takımın üçüncü golünü kaydetti: 0-3. Bordo-mavililer ikinci yarıda skorun da verdiği rahatlıkla kendi yarı alanına çekilirken kontratak futboluna döndü. 62. dakikada orta alanda kapılan top sonrasında Henrique, ceza alanına kadar gidip sağ çaprazdaki Olcan''a pasını verdi. Topu kontrol eden Olcan skoru 4-0''a taşıdı. 90''da Soner skoru belirledi: 5-0.

Zor maçı kolaya çevirdik

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, ''İyi mücadele ederek zor bir maçı kolaya çevidiğimiz için mutluyuz'' dedi. Oyuncularını kutlayan genç teknik adam, ''Futbol skor oyunu. İyi oynayana puan vermiyorlar. Rakibimizin ligdeki durumu nedeniyle puan ya da puanlara ihtiyacı vardı. Aynı şekilde bizim de Avrupa kupaları yolunda kazanmaktan başka çaremiz yoktu. Böylesine zorlu bir maçı farklı kazandığımız için mutluyuz. . Bu galibiyet takımımıza ve camiamızı hayırlı olsun'' ifadelerini kulandı. Geçen hafta hakemlerin adaletli olması konusundaki açıklama yaptığını belirten Hami, ''Sadece gördüklerini çalsınlar yeter'' diye konuştu.

Passolig başladı

TFF tarafından hayata geçirilen e-bilet uygulaması, Erciyes-Trabzon maçında başladı. Maça taraftarlar passolig kartlarıyla giriş yaparken, stada ilk giren taraftara bir sezonluk kombine kart hediye edildi. Maçı Passolig kartı bulunan 285 kişi izledi. Ancak, Erciyes''in kombine biletli 2 bine yakın taraftarı ile 32 bin kişilik stadın büyük bölümü boş kaldı.

Gençlere örnek Yusuf ve Zeki

Performansıyla parmak ısırtan hem 2 gol atan hem gol attıran Yusuf, Zeki''nin performansını övdü. Yusuf; ''3-4 senedir birlikteyiz. Burada iyi performans göstermemiz 1461 ve alttan gelen arkadaşlara umut verir'' dedi.

Savunmada rotasyon!

Bordo-Mavililer, Aykut''un kırmızı kart cezalısı olduğu maçta savunma kurgusu değişti. Caner ilk 11''de sağbekte görev yaparken, Bosingwa stoperde oynadı. Zeki Yavru ise ön liberoda mücadeleci futboluyla beğeni topladı.


10 yıl önce