|

Trabzon kenetlenmesi

Teknik direktör Aykut Kocaman, derbi öncesi bir dizi önlemler aldı; saha içinde de Trabzonspor'u yıkma görevini Alex'e yükledi. Tam kadro Trabzon'da olmayı planlayan yönetim, takıma yakın markaj uyguluyor. Futbolcular da kritik mücadelenin 'sezonun en önemli maçı' olduğu bilincinde

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 30/03/2012 Cuma
Güncelleme: 01:26 - 30/03/2012 Cuma
Yeni Şafak
Trabzon kenetlenmesi
Trabzon kenetlenmesi

Süper Lig'de Galatasaray'ın 7 puan gerisinde olan ve Play-Off maçlarına ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını daha azaltarak girme planları yapan Fenerbahçe'de tüm hesaplar galibiyet üzerine kurulu. Pazar günü Trabzonspor deplasmanında kritik derbiye çıkacak sarı-lacivertlilerde teknik direktöründen, futbolcusuna ve yönetimine kadar herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yapabilmek için seferber olmuş durumda. Bu isimlerin başında teknik direktör Aykut Kocaman geliyor. Genç teknik adam, derbi öncesi bir dizi önlemler alarak oyuncularını maça motive etmeye çalışıyor. İdmanları 3 gün önceden basına ve taraftara kapatan Kocaman, oyuncularıyla yaptığı görüşmelerde sık sık Trabzonspor karşılaşmasının sezonun en önemli maçı olduğunu vurguluyor. Lider Galatasaray ile aralarındaki puan farkını kapatma hedefinde olduklarını belirten F.Bahçe Teknik Direktörü, “Müthiş bir maç olacak. Kazanmak için oynayacağız. Play-Off'a lider ile en az puan farkıyla girip daha sonra şampiyonluğu elde etmek istiyoruz” diyerek mücadeleye olan bakış açısını gözler önüne seriyor.


Kocaman'ın kozu Alex

Kocaman'ın saha dışında olduğu kadar saha içinde de önlemleri var. F.Bahçe çalıştırıcısının Trabzonspor maçındaki kozu son haftaların formda ismi Alex olacak. Attığı kritik goller ve yaptığı müthiş asistlerle F.Bahçe'nin şampiyonluk iddiasında büyük rolü olan Brezilyalı yıldız, derbide bütün yükü sırtlanacak. Alex ile sık sık görüşme halinde olan Kocaman, tüm sistemi onun üzerine kuruyor.


Emre ve Gökhan derbide yok

Teknik direktör Aykut Kocaman, Bursa maçında kadroya almadığı Gökhan Gönül ve yedek soyundurduğu Emre Belözoğlu'nu Trabzonspor maçında da düşünmüyor. F.Bahçe çalıştırıcısının Gökhan'ın yerine Orhan'a, Emre'nin yerine de Selçuk'a şans vereceği öğrenildi. Kocaman, Yobo'nun yanında ise yine Bekir'i görevlendirecek.


Trabzon'dan kaçmıyoruz!

Yöneticiler de takımı yakın markaja almış durumda. İdmanlara gelerek teknik heyet ve futbolculara moral aşılayan sarı-lacivertli yönetim, Trabzon'daki derbide de tam kadro yer alacak. Trabzon taraftarından rahatsız olmamak için Rize'de kalacağı öne sürülen F.Bahçe kafilesi, bu iddiaların aksine şehir merkezine yakın bir yer olan Novo Otel'de konaklayacak.


Sow'dan derbide gol sözü

F.Bahçe'nin derbileri boş geçmeyen ismi Sow, Trabzon karşısında da bu geleneği sürdürmeye çalışacak. Aykut Kocaman'ın Trabzon derbisi için motivasyon konuşmaları yaptığı Sow'un gol sözü verdiği öğrenildi. Tecrübeli golcünün “Avni Aker'deki atmosferi bilirim. Lille formasıyla orada oynadım, gol de attım. Merak etmeyin yine atacağım” dediği bildirildi. Sarı-lacivertlilerin Beşiktaş'ı 2-0 yendiği maçta ilk kez forma giyen ve ağları sarsan Senegalli, 2-2 berabere biten G.Saray maçında da attığı golle 'Gerçek Fenerbahçeli' olmuştu.


12 yıl önce