|

Trabzon ruhu geri gelmeli

Zokora ve Colman'ın kadro dışı olduğu, Malouda ve Janko'nun forma alamadığı kadroda altyapıdan 9 isim yer alırken başarıyı bu gençlerle getiren Trabzonspor Teknik Sorumlusu, 'Herkesin onlara sabırlı olması gerekiyor' dedi

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 21/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:20 - 20/04/2014 Pazar
Yeni Şafak
Trabzon ruhu geri gelmeli
Trabzon ruhu geri gelmeli

Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda 5-0 yenerek Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir engeli kayıpsız geçen Trabzonspor'da teknik sorumlu Hami Mandıralı, 1461 Trabzon'dan 5 oyuncuya ilk 11'de forma verirken 18 kişilik kadroda da gençlerden 9 isim yer aldı. Didier Zokora ve Colman'ı kadro dışı bırakan, Malouda ve Janko'yu kadroda düşünmeyen bordo-mavili takımın teknik adamı, başarıyı gençlerle sağlıyor. Bu isimler arasında en tecrübelisi Mustafa Yumlu olurken onun dışında Yusuf Erdoğan, Zeki Yavru, Caner ve Kadir, Erciyes maçındaki diğer isimlerdi. Abdulkadir sonradan oyuna girerken kaleci Zeki, Mustafa Akbaş ve Gökhan yedek bekledi. Yusuf, Erciyesspor maçında 2 golle yıldızlaştı; Zokora ve Colman'ın yokluğunda son 3 maçta görev alan Zeki Yavru'nun yıldızı parladı. Teknik Sorumlu Hami Mandıralı, altyapıdan gelen oyunculara forma vermesini 'Onlara güvenmek istiyoruz. Sahada iyi niyetle mücadele ediyorlar. Herkesin onlara sabırlı olması gerekiyor. Eski Trabzonspor ruhunun gelmesi lazım' şeklinde değerlendirdi.

HENRİQUE özür diledi kendini buldu

Trabzonspor'un Brezilyalı futbolcusu Paulo Henrique, teknik sorumlu Hami Mandıralı ile şahlandı. Zokora'nın izinsiz yaptığı düğüne yine izinsiz olarak Colman ile birlikte katılan Henrique, Trabzon'a dönüşte hocasından özür dileyerek kadro dışı kalmaktan kurtulurken bu özrü, takıma fayda sağladı. Son 3 haftada rakip kaleleri boş geçmeyen Henrique, gol sayısında 10'a ulaştı. Son olarak Kayseri Erciyesspor maçında gol perdesini açan Brezilyalı yıldız, Yusuf ve Olcan'ın gollerinin de hazırlayıcısı oldu. 10 golle takımın en golcü ismi olan Henrique, aynı zaman da 8 gole de asist yaptı.

10 yıl önce