|

Trabzon'dan Drogba atağı

Avrupa'da fırtına gibi esen, ligde de son haftalarda kötü gidişatı düzelten Trabzonspor'un saman altından su yürüttüğü ortaya çıktı. G.Saray ile masaya oturmayan Fildişi Sahilli yıldız için nabız yoklandığı öğrenildi

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 26/10/2013 Cumartesi
Güncelleme: 00:08 - 26/10/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Trabzon'dan Drogba atağı
Trabzon'dan Drogba atağı

Süper Ligde ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden Trabzonspor, bir yandan gelecek sezonun da planlamasını yaparken, bordo-mavililer, Galatasaray'da forma giyen ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Didier Drogba'yı gözüne kestirdi. G.Saray yönetiminin henüz görüşme yapmadığı Fildişi Sahilli futbolcu için girişimlere başlayan bordo-mavililerin bu konuda kozu bir hayli fazla.

Sezon başında Trabzonspor'un Beşiktaş karşılaşması için geldiği İstanbul'da bordo-mavili takımın kampını ziyaret eden Drogba, kısa süreli bir krize de neden olmuştu. Fildişi Sahilli futbolcu izin günlerinde fırsat buldukça milli takımdan arkadaşı Zokora ve Bamba'nın yanı sıra bir dönem Chelsea'de birlikte forma giydiği Malouda ve Bosingwa ile bir araya gelip, bunları fotoğraflayarak sosyal ortamda paylaşıyor; bu isimlerle olan bağını ortaya koyuyor.

SEZON SONUNDA KARAR VERECEK

Bu görüşmelerde Drogba'ya Trabzonspor'a gelmesi konusunda Malouda'nın teklif getirdiği ve bu teklifin Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşüldükten sonra yapıldığı öğrenildi. Didier Drogba'nın Fransız yıldız Malouda ile yeniden aynı takımda oynamak istediğini belirtmesine rağmen transferiyle ilgili kararını sezon sonunda vereceğini, bu nedenle Galatasaray ile de sözleşme yenilemediğini söylediği bildirildi.

Drogba'nın yakın arkadaşları Malouda, Zokora, Sol Bamba ve Bosingwa'nın Trabzonspor'da forma giyiyor olması, bordo-mavilileri transferde avantajlı kılıyor. Galatasaray ile masaya oturmamakta şu an için ısrarcı olan yıldız futbolcuya ülke dışından da büyük teklifler olduğu biliniyor. Hatta Drogba, geçtiğimiz ay verdiği bir röportajda kendisine ABD Major Ligi'nden de teklifler olduğunu dile getirmişti.

Gözün arkada kalmasın!

Trabzonspor'un Legia Varşova galibiyeti yerel gazetelerde geniş yer bulurken, manşetler Kadir Özcan üzerineydi. Vefat eden efsane futbolcu Kadir Özcan'ın bu galibiyetle en iyi şekilde uğurlandığına vurgu yapan gazeteler, futbolun ise gelecek için umut vermediğini yazdı. Taka Gazetesi, 'Rahat uyu efsane' ve 'Hayaldi gerçek oldu' başlıklarını atarken, Kuzey Ekspres Gazetesi, 'Avrupa'nın lideriyiz' başlığını attı.

Günebakış Gazetesi, 'Kadir baba, Varşova'yı da devirdik' başlığıyla vefat eden Kadir Özcan'a galibiyeti armağan ederken, Karadeniz Gazetesi de, 'Huzur içinde yat Kadir hoca, gözün arkada kalmasın' başlığını attı. Karadeniz'de Son Nokta Gazetesi ise, 'Efsaneye selam olsun' ve 'Yenilmez armada vız geldi Varşova' başlıklarını kullandı.

Mustafa'ya var Tekme atana yok

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Sivasspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 3 maç men cezası alan Mustafa Yumlu'nun cezasını çok bularak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yüklenirken hakem Halis Özkahya tarafından es geçilen F.Bahçeli Caner Erkin'in rakibe tekmesini örnek gösterdi. Her takıma eşit davranılması gerektiğini belirten Güney, 'Bizim isteğimiz adaletsizlik olmasın, herkese eşit muamele edilsin. Hakem hatası olabilir, buna lafımız yok. Ama bu hatalar herkese eşit olmalı' diyerek eleştirilerini sıraladı.

İNSANLARDA GÜVEN KALMADI

Maçlara fazla seyirci gelmemesinin en önemli nedenlerinden birinin futbola inancın kalmayışı olduğunu iddia eden Trabzonspor Genel Sekreteri, 'Bir futbolcu milletin gözü önünde rakibine hunharca tekme sallıyor ama sarı kart bile görmüyor. Mustafa rakibinden sıyrılmak için kolunu sallıyor, 3 maç ceza. Mustafa'ya kart gösterebilir. Biz hakem hatalı demiyoruz ama tüm kararların keşke bir standardı olsa. Bakın o zaman futbolda şiddet nasıl azalıyor' dedi.

Kadir ağabey sizinle gurur duydu

Teknik direktör Mustafa Akçay, 2-0'lık Legia Varşova galibiyeti sonrası soyunma odasında oyuncularını tek tek tebrik ederken futbolcularına 'Rahmetli Kadir Özcan, sizinle gurur duymuştur. Onu çok iyi uğurlandınız' dediği, kendisinin de gurur duyduğunu söylediği öğrenildi. Varşova karşısında maç 1-0 iken skor üstünlüğünü kaybedecek pozis-yonlar veren, oyuna müdahale etmekte gecikmesiyle eleştirilen Mustafa Akçay, bu tepkileri de soğukkanlılıkla karşıladı. Akçay'ın bu yöndeki eleştiriler için 'Taraftarlar bu takımın sahipleri. Tabi ki eleştirebilirler ama oyunculara sahip çıkmalılar' dediği bildirildi.

Fırtına lige dönüyor

Varşova'yı mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi J grubunda 2 puan farkla liderliğini sürdüren Trabzonspor, yeniden lige döndü. Dünü dinlenerek geçiren bordo-mavili takım, Pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Kasımpaşa maçı hazırlıklarına bugün başlayacak. Takım, bugün ve yarın yapacağı antrenmanlardan sonra İstanbul'a gidecek. Trabzonspor'da kırmızı kart cezalısı Mustafa Yumlu dışında eksik bulunmuyor.


10 yıl önce
default-profile-img