|

Trabzonspor, Ersun Yanal ile anlaştı

Trabzonspor, Teknik Direktör Ersun Yanal ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllığına anlaşmaya vardı.

Aa
00:00 - 25/10/2007 Perşembe
Güncelleme: 17:40 - 25/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Trabzonspor, Ersun Yanal ile anlaştı
Trabzonspor, Ersun Yanal ile anlaştı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Yeşilköy'deki ofisinde Teknik Direktör Ersun Yanal ile biraraya geldi. Yaklaşık 4 saat süren görüşmenin ardından taraflar, 1 yılı opsiyonlu olmak üzerine 3 yıllığına anlaşmaya vardılar. Görüşme sonrası Teknik Direktör Ersun Yanal herhangi bir açıklamada bulunmadı. Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas ise, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en başarılı teknik direktörlerinden biriyle anlaştıklarını belirterek, "Ersun Yanal ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllıkanlaşmaya vardık. Kendisiyle her konuda anlaştık, aramızda bir problem yok. Ersun Yanal, Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli teknik adamlardan birisi. Trabzonspor gibi büyük bir kulüpte, camiada kendisinde olan yetenekleri daha üst seviyede kullanacağına ve daha başarılı olacağına inanıyoruz. Bu gece birlikte Kayseri'ye gideceğiz. Hocamız futbolcularla bir toplantı yapacak. Yarınki maçta takımı Kayserispor maçına hazırlayan PAF Takım Antrenörü Ahmet Özen, takımın başında sahada olacak.

Ersun Yanal ile Cumartesi günü resmi sözleşme imzalayacağız" dedi.

'Bu anlaşma, Nuri Albayrak'ın kongrede yeniden başkanlığa aday olacağı anlamına mı geliyor?' sorusuna Basın Sözcüsü Kafkas, "Kulüpte devamlılık esastır. Sayın Albayrak eğer kongrede aday olur ve seçilirse görevine devam eder, ama eğer görevine devam etmezse de kulüpte profesyonellik ve devamlılık esastır. Sonuçta Türkiye'nin en başarılı teknik direktöründen biriyle anlaştık" diye cevap verdi.


ERSUN YANAL'IN KARİYERİ

Trabzonspor ile 1 yıl opsiyonlu 3 yıllık anlaşmaya varan Ersun Yanal, A Milli Takım ile birlikte Süper Lig'de 4 takım, 2. Lig'de ise 1 takım çalıştırdı.

17 Aralık 1961 İzmir Buca doğumlu Ersun Yanal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. Ersun Yanal; Yeni Salihlispor, Denizlispor, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Vestel Manisaspor takımlarını çalıştırdı. Ersun Yanal yönetiminde ligi 3. sırada bitiren Gençlerbirliği, o sezon UEFA Kupası'na katılmış ve kupada Blackburn Rovers, Sporting Lizbon ve Parma'yı elemişti. UEFA Kupası'nda çeyrek final oynamayı başaran Gençlerbirliği, o sezon kupayı alan Valencia takımına elenmişti. 2004 yılında A Milli Takım'da görev alan Ersun Yanal, A Milli Takım'ın başında 9 maçta yer aldı ve Ay-yıldızlı takım bu maçlarda 4 galibiyet, 4 beraberlik, 1 de mağlubiyet elde etti.



16 yıl önce