|

Trabzon''un durumu içler acısı!

Avusturya kampında ''Belki 9-10 oyuncuya ihtiyacım olabilir. Tedirginim, farklı bir şey bekliyordum. Fazla da bir şey söylemek istemiyorum'' diyen Boşnak teknik adamın bu çıkışı kulübün durumunu özetler gibiydi

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 28/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:11 - 28/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Trabzon''un durumu içler acısı!
Trabzon''un durumu içler acısı!

Trabzonspor''da büyük uğraşlar sonucunda Cezayir Milli Takımı''nı bırakarak Trabzonspor Teknik Direktörü olan Vahid Halilhodzic''in memnuniyetsizliği gün yüzüne çıktı. Trabzon''da başlayan hazırlık döneminin daha ilk günlerinde takımın yetersiz olduğunu seslendiren Boşnak teknik adam, ''Buraya 10.''luk mücadelesi vermeye gelmedim'' dedikten sonra önceki gün oynanan Lokomotif Taşkent maçından sonra yaptığı açıklamalarla da huzursuzluğunu ve hayal kırıklığını gözler önüne serdi.

Karşılaşma sonrasında sorulan bir soru üzerine kaleci Onur''u bir kenara koyarak, 9-10 oyuncuya ihtiyacı olduğunu seslendiren Boşnak teknik adam, ''Her mevkiiye transfer gerekli'' sözüyle bir ölçüde takım hakkında daha önce bilgi sahibi olmadığını veya yanlış bilgilendirildiğini de ortaya koydu. Bu konuda yönetimin somut bir adım atmamasının da sıkıntısını yaşayan Halilhodzic, yönetim ile görüşecek.

GÖRDÜKLERİMDEN TEDİRGİNİM

Henrique, Adrian ve Olcan''ın satılmasından sonra takıma katkı yapması için alınan yerli futbolcuların da yetersizliğinden şikayetçi olan Boşnak çalıştırıcı, ''İlk izlenimlerim doğru çıktı. Trabzonspor''a büyük takviye yapmak gerekiyor. Şu anda kalite anlamında memnun olmadığımı söyleyebilirim. Birçok oyuncu bulmamız gerekiyor. Çok kritik ve olumsuz düşünemem ama gördüklerimden sonra tedirginim'' diyerek takımın durumunu özetledi.

Savunma güven vermiyor

Yeni sezona Avusturya''da yaptığı kampla hazırlanan Trabzonspor''da son oynanan hazırlık maçı savunma hattındaki sorunu gözler önüne serdi. Geçtiğimiz sezon da rakip takımlara verdiği pozisyonlar nedeniyle çok sayıda eleştiri alan bordo-mavili takımın savunması Özbek takımı Lokomotif Taşkent''le oynanan karşılaşmada yine aynı sorunları yaşadı. İlk yarıda teknik direktör Vahid Halilhodzic''in sahaya sürdüğü Caner, Mustafa Yumlu, Batuhan ve Mustafa Akbaş''tan oluşan savunma gol yenmemesine rağmen bariz hatalar yaptı. İkinci yarıda oyuna sürülen Bosingwa, Aykut, Salih Dursun ve Celustkalı savunma ise yaptıkları hataların yanında kalede gol görülmesine neden oldu.

Bourceanu''nun sakatlığı ciddi

Hazırlıklarını Avusturya''da sürdüren Trabzonspor, dün basına kapalı bir antrenman gerçekleştirdi. İdmana sakat olan Bourceanu, Kadir ve Caner''in katılmadığı bildirildi. Bourceanu''nun dizindeki sakatlığın ciddi olduğu ve kampta saha çalışmalarına katılamayacağı öğrenildi. Sol ayak bileğinden sakatlanan Kadir Keleş ise 2-3 hafta sahalardan uzak kalacak.


10 yıl önce