|

Türk futboluna 4. Lig mi geliyor?

1968 Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Bedirhan Akyol, 'Bölgesel Amatör Lig''de Play-Off sistemi kaldırılsın' projesinin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından kabul edildiğini söyledi.

İha
00:00 - 31/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:11 - 31/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Türk futboluna 4. Lig mi geliyor?
Türk futboluna 4. Lig mi geliyor?

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden 1968 Diyarbakırspor'un kulüp başkanı Bedirhan Akyol, Vali Cemil Serhatlı Tesisleri'nde bulunan kulüp binasında yaptığı açıklamada, BAL'da play-Off sistemi ile geçen sezonlarda birçok takımın grup maçlarında hayal kırıklığı yaşadığı söyledi. Akyol, "Takımım ile bu sene daha başarılı bir sezon geçireceğim. Bu sistemin kaldırılmasının başarısı sadece 1968 Diyarbakırspor yönetimi ve kulüp başkanın değildir. Projem için bana destek olan, Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ile Cuma İçten ve TFF yetkilisi Edip Eren''e sonsuz teşekkür ederim. BAL'da mücadele edecek takımlara başarılar dilerim. Play-Off sisteminin kalkmasıyla kulüpler ve futbolcular artık daha rahat bir nefes aldı" dedi.

BAL'da geçen sezon 11 grupta ilk ikiye giren toplam 22 takım play-off oynamış, tek maçlı eleminasyon sistemine göre yapılan maçlar sonunda sadece 9 takım bir üst lige yükselmişti.

Gelecek sezon 3. Lig'in altına 4. Lig kurulması ve buradan takımların direkt olarak 3. Lig'e alınacağı da iddia edildi.

10 yıl önce