|

"Türkiye'de futbol baskı altında oynanıyor"

Bir televizyon programında Çaykur Rizespor''un Süper Lig'e çıkışını ve Çaykur Rizespor''daki görevini değerlendiren teknik direktör Mustafa Denizli, 1. Lig'in heyecanının Süper Lig'den daha yüksek olduğunu söyledi.

İha
00:00 - 30/04/2013 Salı
Güncelleme: 16:54 - 30/04/2013 Salı
Yeni Şafak
"Türkiye'de futbol baskı altında oynanıyor"
"Türkiye'de futbol baskı altında oynanıyor"

NTV Televizyonu'nda yayınlanan bir spor programına katılan Çaykur Rizespor teknik direktörü Mustafa Denizli, ''Rize çalışması benim dışında bir çok insan için enteresan bir birliktelik oldu. Bu benim 1. Lig''deki 3. çalışmam. Ligler arasındaki çok farklılık var. Mesela 1. ligin heyecanı çok daha fazla. Mesela bu hafta oynanan maçlarda tüm takımların bir amacı vardı. 18 takımlı bir ligde 18 takımın da bir amacı var. Kalmak için, kurtulmak için, play-off''a girebilmek için, play-off''da kalabilmek için. Şampiyon olabilmek için. Müthiş tansiyonu ve heyecanı yüksek bir lig'' dedi.

"FUTBOLCU KENDİ SAHASINDA RAHAT FUTBOL OYNAYAMIYOR"

Türkiye''de futbolcuların taraftar baskısı altında futbol oynadığını belirten Denizli, ''Tüm takımların birbirini yenebildiği bu ligde puan barajının düşmesi normaldir. Benim Rize''ye giderken kafamdaki hedef, aşağı yukarı 1,5 ortalama ile geçtik. Bütün zorluklara rağmen Engin Korukır hoca büyük bir mücadele vermiş. Şanssızlıklar yaşamış. Her teknik adamın yolunda bir ayrılık gözükür. Kim olursa olsun. Engin benim çok sevdiğim ve bilgi paylaşımında bulunduğum bir insan. Bana o konuda çok yardımcı oldu. Burada bu 1,5''i 2''ye çekersen ortalama seni garanti şampiyon yapar. Bu da 68 puandır. Ama her iki takımda şu anda bu puanın altında. Burada önemli olan şu. Türkiye''nin esasında futbola bakış açısının yönelmesi gereken hadise futbol takımlarından ziyade futbol seyircisi ve takımların taraftarlarıdır. Burada iki takım normal çizginin dışına çıkıyor. Kayseri Erciyes ve Çaykur Rizespor. Aşağı yukarı 15 takımın yüzde 65 oranındaki topladığı puan dış saha puanı. Bu çok önemli bir faktör. Bu bir kere Türkiye''de futbolun müthiş bir baskı altında oynandığını gösteriyor. İç sahadaki futbolcuların rahat olmadığını gösteriyor'' diye konuştu.

"DAHA YÜKSEK TEKLİFLERİ GERİ ÇEVİRİP RİZE'YE GİTTİM"

Denizli, Çaykur Rizespor''a giderken kendisine daha yüksek ücretler teklif eden 6 Süper Lig takımının tekliflerini geri çevirdiğini belirterek ''Denemeye değer bir şeydi. Anadolu''daki zorlukları bilen bir insanım. Bunu yaşamak istedim. Bir takım şeyler belki farklı algılanabilir ama bu bir gerçek. Ben Rizespor''a Süper Lig''de iş bulamadığım için gitmedim. Rizespor''a giderken arkamda Süper Lig''de altı tane reddettiğim kulüp vardı. Maddi olarak aldığımdan daha fazlası da vardı. Bu benim kendi içimde kendimle yaptığım yarışta en üst seviyeye çıkarak bir değerlendirme yaptım. Ben Rize''de başarıya ulaşamazsam neler konuşulup, yazılıp çizileceğini de biliyordum. Kişisel olarak bakıldığında bu benim adıma büyük bir risk. Ama ben olaya öyle bakmam. Benim hayatım boyunca aldığım sonuçları davranış şekillerim belirlememiştir. Küme düştüğümde dik yürürüm. Şampiyon olduğumda ise daha yumuşak olabilirim. Sonuçlar benim davranış biçimimi asla etkilemez. Bunların hepsi gelip geçici. Defalarca şampiyonluk yaşarsın. Kupalar kazanırsın. Çalışma hanesinin başarı kısmına yazılırlar. Seni ayakta tutacak olan kendi kişisel davranışların ve ilişkilerimdir. Ben bu yönden kendimi güçlü hissettiğim için ben seneye 3.lig''de de başlarım. Benim için asla problem olmaz. Öyle bir kaygım yok. Ben yarışmaya nerede olursa girerim ve yarışırım. Ben 30 yıldır İstanbul''dayım. Ondan önce İzmir''deydim. Ben Rize''nin İstanbul olmadığını biliyordum. Ama önemli olan orada mutlu olmaktır'' şeklinde konuştu.

"RİZE''DE DEVAM EDERİM"

Denizli, Çaykur Rizespor''da devam etmek istediğinin sinyallerini vererek, ''Başkan ve yönetimle ile bu konuda gelecek günlerde ciddi bir toplantı yapmamız lazım. Ben görevime devam ederim. Hayatım boyunca, ister amatör kümede ister Süper Lig'de yarışın içerisinde olmayı seviyorum. Yarışın içerisinde benim verimim kat ve kat artıyor. Bu yarışı hep sürdürmek ve yaşamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

11 yıl önce