|

'Tur'un maskotu Pardus

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu''nun maskotu, Anadolu''nun en efsane hayvanı, ''Anadolu Leoparı'' olarak da bilinen Anadolu Parsı ''Pardus'' oldu.

Yeni Şafak
00:00 - 21/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:32 - 21/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
'Tur'un maskotu Pardus
'Tur'un maskotu Pardus

Aydan Celik''in çizgisiyle hayat verdiği Pardus Alanya''dan başlayıp, İstanbul''da biten bin 254 kilometrelik 50. yıl macerasında bisikletçilerle birlikte pedal çevirecek.

Aynı zamanda bir bisiklet tutkunu olan Pardus''un tasarımcısı Aydan Çelik, Tur''un bir maskota ihtiyacının olduğunun yıllardır konuşulduğunu hatırlatarak, ''50. yılla birlikte neler yapabiliriz diye yeniden masaya oturduğumuzda ise ''Pardus'' fikri doğdu. Bu coğrafyada yapılan bir bisiklet yarışında bu coğrafyanın bir canlısını kullanmaktan daha doğal bir şey olamazdı. Üstelik bu efsanevi canlı, bir bisikletçi gibi zeki, çevik ve hızlıysa'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu''nun 50. yılında maskot Pardus finiş alanlarında minik bisikletlilerle buluşacak.

Pardus nedir?

Pardus, bir Anadolu Parsı, Orta Doğu ve Batı Asya'da yaygın olan İran parsının (Panthera pardus saxicolor) Anadolu'da yaşayan bir ırkı olan tür, uzun süre ayrı bir pars alt türü olarak kabul edilmiş ve Panthera pardus tulliana adı verilmiş. Genetik benzerliği nedeniyle İran parsı alt türleri içerisinde de gösteriliyor.

10 yıl önce