|

Vakıfbank Dünya Şampiyonu!

FIVB Kadınlar Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası finalinde Vakıfbank, Brezilya'nın Unilever Volei takımını 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Cihan
00:00 - 13/10/2013 Pazar
Güncelleme: 19:47 - 13/10/2013 Pazar
Yeni Şafak
Vakıfbank Dünya Şampiyonu!
Vakıfbank Dünya Şampiyonu!

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen FIVB Kadınlar Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşan Vakıfbank, üst üste 5. kupasını kazandı.

Organizasyonda B Grubu'ndaki ilk maçında ABD ekibi Iowa Ice'ı 3-0, ikinci maçında da Brezilya temsilcisi Unilever Volei'yi 3-1 mağlup eden sarı-siyahlılar, yarı finalde de Çin'in Guangdong Evergrande takımını 3-0 yenerek, adını finale yazdırdı.

Vakıfbank, finalde yeniden karşılaştığı Unilever Volei'yi de 3-0 mağlup ederek, kupanın sahibi oldu.

Geçen sezon CEV Şampiyonlar Ligi, Acıbadem Bayanlar Ligi ve Türkiye Kupası'nı kazanan, son olarak Süper Kupa'yı müzesine götüren Vakıfbank, FIVB Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda da mutlu sona ulaşarak üst üste beşinci kupayı müzesine götürdü.


Yenilmezlik serisini 52 maça çıkardı

Vakıfbank, Unilever Volei karşısında aldığı galibiyetle üst üste 52. resmi maçından da galibiyetle ayrıldı.

Geçen sezon CEV Şampiyonlar Ligi, Acıbadem Bayanlar Ligi, Türkiye Kupası ile Süper Kupa'da oynadığı 48 maçı kazanan sarı-siyahlı takım, FIVB Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda oynadığı 4 maçtan da galibiyetle ayrılarak, yenilmezlik serisini 52 maça çıkardı.


10 yıl önce