|

Veda busesi

'Olmak ya da olmamak' derbisinde iki testiden biri kırıldı. Beşiktaş, G.Saray'ı kendi saha ve seyircisi önünde Guti ve Nobre'nin attığı gollerle yenerek, ligde zirve yarışına tutundu. Kewell'ın uzatmada gelen golü Aslan'a yetmedi. Kartal'ın pençesi, G.Saray'ın umutlarını tüketti. Lider Trabzon'la fark 16'ya çıktı, değil şampiyonluk Avrupa bile zora girdi

Halil Özkan
00:00 - 29/11/2010 Pazartesi
Güncelleme: 00:57 - 29/11/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Veda busesi
Veda busesi

Spor Toto Süper Lig'de Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan son derbi maçında Beşiktaş, Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti. Maçın ilk yarısında Galatasaray üstün oynarken, öne geçen taraf ise Beşiktaş oldu. 8. dakikada Holosko ceza sahası içine girerken Ali Turan'ın arkadan müdahelesi sonucunda yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Guti Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.21. dakikada Elano savunmanın arkasına doğru yerden pasını verdi. Pino kaleciyle karşı karşıya kaldı. Şutunu vurmak isterken, kaleci Cenk son anda müdahele ederek mutlak bir golü önledi. 22. dakikada Kewell rakiplerini geçerek ceza sahası içine girdi. Kaleciyle karşı karşıya kaldı ama dengesini kaybedince savunma son anda müdahele ederek tehlikeyi uzaklaştırdı. 62. dakikada sağdan Hilbert'in ortasına ceza sahası içinde yükselen Nobre kafayla topu filelere gönderdi. Ancak hakem Nobre'nin Sabri'ye faul yaptığı gerekçesiyle golü vermedi. 68. dakikada ceza sahası sol çaprazında Holosko'nun vuruşu çataldan döndü. 70. dakikada İbrahim Toraman'dan kaptığı topla ceza sahasına giren Kewell'ın arka direğe ortasında Pino'nun vuruşunu kaleci Cenk son anda topu ayaklarıyla çıkararak golü önledi. 71. dakikada Kewell'ın soldan kale önüne paralel ortasına soldan ortasında arka direkte Mehmet Batdal dokunamadı. 79. dakikada soldan Guti'nin ceza sahası içine ortasında topa yükselen Nobre kafayla durumu 2-0 yaptı. 90+1'de dakikada Kewell'ın golü skoru belirledi: 2-1.


1 attı 1 attırdı formasını Arda'ya gönderdi

Ali Sami Yen'deki son derbiye 1 gol atıp, Nobre'ye ikinci golün asistini yapan Guti damgasını vurdu. İspanyol futbolcu, F.Bahçe maçından sonra G.Saray derbisinde de penaltıdan golünü attı. Guti, bu sezon kullandığı 5 penaltı atışından sadece Kasımpaşa maçında yararlanamadı. Beşiktaşlı futbolcu maç sonrası elinde tuttuğu formayla ilgili soru üzerine ise “Söz verdiğim için Arda'ya vereceğim. Onun da bana formasını göndermesini bekliyorum. Arda Türk futbolu için önemli bir futbolcu. Bir an önce sahalara dönmesini istiyorum” dedi.


Bobo Brezilya yolcusu

Beşiktaş Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mete Düren, Brezilyalı yıldızın ameliyat olması halinde en az 6 ay sahalardan uzak kalacağını belirtirken alternatif tedavi uygulanacağını söyledi. Düren, Beşiktaş'ın resmi sitesinden yaptığı açıklamada, “Bobo'nun yaklaşık 1 yıldır süren ve aralıklarla kalçasında ağrı hissetmesine sebep olan tıp dilinde Piriformis sendromu denen rahatsızlığı mevcut idi. Kendisine botoks enjeksiyon tedavisi uygulanacak. Bobo'nun arzusu ve futbol komitemizin de onayıyla tedavinin Brezilya Milli Takımı Sağlık Merkezi'nde yapılmasına karar verildi”dedi.


Galatasaray tribünleri de Kartal'ı alkışladı

Siyah-beyazlılar, maçın ardından Beşiktaşlı taraftarların bulunduğu eski açık tribüne giderek kendilerine destek veren taraftarlarına teşekkür etti. Beşiktaşlı futbolcular, G.Saray tribünlerinden de alkış aldı.













13 yıl önce