|

Yabancıda orta yol formülü

Yabancı kontenjanı ile ilgili karar, hem artış isteyenleri, hem eski düzenin devamından yana olanları kısmen de olsa memnun edecek şekilde çıktı. Takımlar yeni sezondan itibaren 6 yabancıyı sahada, 1'ini yedek kulübesinde bulundurabilecek. 18 kişilik kadroda ayrıca 1.1.1985 ve daha sonra doğmuş en az bir oyuncu olacak.

00:00 - 8/07/2007 Pazar
Güncelleme: 23:31 - 7/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Yabancıda orta yol formülü
Yabancıda orta yol formülü

Futbol Federasyonu, aylardır beklenen yabancı kararını dün 6+1 olarak açıkladı. Trabzon'da Haluk Ulusoy başkanlığında toplanan federasyondan yabancı kontenjanıyla ilgili karar, hem tam serbestlik isteyenleri, hem de mevcut sistemin devamından yana olanları kısmen de olsa memnun edecek şekilde çıktı. Toplantıdan sonra başkanvekili Affan Keçeci, yabancı kararını 6+1 olarak açıklarken, önümüzdeki sezondan itibaren takımların 18 kişilik maç kadrosunda 7 yabancı oyuncu bulundurabileceğini söyledi.

KONTENJAN KULÜBEYE

Alınan yeni karara göre kulüpler yine 6 oyuncuya ilk 11'de yer verebilecek. Ancak tek değişiklik 7. yabancı oyuncunun maçlara yedek kulübesinde çıkması. Yedek olarak kadroda bulunan yabancı futbolcu oyuna dahil olduğunda saha içindeki bir diğer yabancı futbolcunun oyundan alınması gerekecek. Kulüplerin ayrıca 18 kişilik maç kadrolarında kulübüne tescil edildiği tarihten en az iki yıl geçmiş, 1.1.1985 ve daha sonra doğmuş bir oyuncu bulundurmaları zorunlu kılındı.

Toplantı 7 saat sürdü

Futbol Federasyonu, dün Trabzon Haluk Ulusoy Tesisleri'nde saat 10.00'da toplandı. Kulüplerin merakla beklediği yabancı kontenjanı kararının da açıklandığı toplantı yaklaşık 7 saat sürdü.

Fener'den yumuşak tepki

Yabancı sayısının artırılması için uğraş veren F.Bahçe, 6+1'e beklendiği kadar sert tepki göstermedi. Yapılan açıklamada Keçeci'nin, “6 yabancı sahada olacak, kulübedeki yabancı sahaya sürüldüğünde, yabancılardan biri oyundan alınacak” sözlerine yer verildi ve sadece “Gecikmeli toplantıdan 6+1 çıktı” denildi.

MHK'nin başına Hilmi Ok atandı

Futbol Federasyonu, Mustafa Çulcu'nun istifasıyla boşalan Merkez Hakem Komitesi Başkanlığına Hilmi Ok'u getirdi. Ok başkanlığındaki MHK'nin yeni yönetimi Sabri Çelik, Taner Yalçındağ, Serdar Tatlı, Hikmet Öksüzoğlu, Onur Sorguç, Serhat Müniroğlu, Fethi Heper ve Hatip Çabuk'tandan oluştu. Federasyon yönetim kurulu üyesi Nüzhet Kiper'in vefatıyla boşalan göreve Giyasettin Şenman getirildi. İstifa eden Disiplin Kurulu atamaları ise hafta içinde yapılacak.

22 Ağustos'ta Romanya ile özel maç

Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarına hazırlanan A Milli Futbol Takımı, 22 Ağustos'ta Romanya ile özel bir maç yapacak. Türkiye, bu maçta 8 Eylül'de Valetta'da Malta, 12 Eylül'de İstanbul'da Macaristan ile oynayacağı Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı öncesi son ciddi provasını yapmış olacak.

17 yıl önce