|

'Yöneticiler bizi örnek almalı'

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, Fenerbahçe Ülker ile oynanan Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin son maçına çıkmayarak şampiyonluğu kaybeden Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı'na yemek verdi. Sarı-Kırmızılı basketbolcu Engin Atsür, 'Oyuncular arasında herhangi bir sorun yok, yöneticiler bizi örnek almalı' dedi.

Ntv Spor
00:00 - 21/06/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:10 - 21/06/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
'Yöneticiler bizi örnek almalı'
'Yöneticiler bizi örnek almalı'

Sarı-kırmızılı basketbolcular, olaylı final serisini değerlendirirken, en çarpıcı yorum her iki takımın da formasını giymiş olan Engin Atsür'den geldi...

"Oyuncular arasında herhangi bir olay yaşanmıyor" diyen Engin, "Biz zaten basketbolcular olarak normalde arkadaşız. Bundan yöneticilerin de örnek alması gerekiyor" ifadelerini kullandı...

'Asalet mecbur kılar'

Galatasaray Adası'nda "Asalet mecbur kılar" sloganıyla düzenlenen organizasyon basına kapalı gerçekleşirken, yemeğe Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yönetim kurulu üyeleri, kulübün diğer kurul üyeleri, Sarı-Kırmızılı takımın teknik ekibi ve oyuncuları aileleriyle katıldı.

Organizasyon dolayısıyla adaya "17 Haziran duruşumuz sürecektir" ve başantrenör Ergin Ataman'ın fotoğrafının yer aldığı "Cim Bom başı dik yürür" yazılı pankartlar asıldı.

Yemeğe katılanlar hatıra fotoğrafı çektirirken, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Ergin Ataman'a plaket verdi.

Umarım sadece basketbol konuşulur

Sarı-kırmızılı basketbolcu Sinan Güler, final serisinde istenmeyen olayların çıktığını belirterek, yaşananların son olmasını dilediğini söyledi.

Sezonu normal bir şekilde değerlendirmenin zor olduğunu anlataran Sinan, "Seri, sporun içinde olan hiç kimsenin istemeyeceği şekilde bitti. Umarım bundan sonra yaşanacaklar, Türk sporunun yararına olur. Kendi açımdan baktığımda, umarım milli takım kadrosunda yer alırım. Sonra da yeni bir sezon başlayacak. İnşallah geçtiğimiz sezonun üstüne katarak, Galatasaray formasıyla güzel başarılara ulaşırız. Umarım bundan sonra, sadece basketbolun konuşulduğu finaller olur. Başka olaylar yaşanmaz" değerlendirmesinde bulundu.

'Yöneticiler bizi örnek almalı'

Deneyimli oyuncu Engin Atsür ise seride yaşanan olayların sezonun önüne geçtiğini vurguladı.

Engin, kendileri adına güzel bir sezon geçirdiklerini aktararak, "Beko Basketbol Ligi'nde finale çıktık. Uzun bir Avrupa Ligi oynadık. Bu sezon 80'e yakın maç yaptık. Başarılıydık fakat final serisi istediğimiz gibi gitmedi. Saha dışı olaylar, basketbolun önüne geçti. Her iki tarafın tribününde gerçekleşen olaylar, saha içini konuşmamızı engelledi. Biz oyuncular olarak bundan çok rahatsızdık. Artık herkesin birbirini suçlamayı bırakıp, biraz kendi kapısının önünü temizlemesi lazım. Oyuncular olarak çok üzgünüz. Son maça çıkmak istiyorduk. Yeniliriz veya kazanırız hiç fark etmez ama sporun ruhunda sonuna kadar savaşmak var. Oyuncular arasında herhangi bir olay yaşanmıyor. Biz zaten hepimiz normalde arkadaşız. Bundan yöneticilerin de örnek alması gerekiyor. Tabii ki Galatasaray Kulübünün de nedenleri var. Bunlar hakkında yorum yapmamız yersiz. Oyuncular olarak sezon sonunda ağzımızda güzel bir tat kalmadı" dedi.

'Şampiyonluklar gelmeye devam edecek'

Genç basketbolcu Furkan Aldemir ise sezona şampiyonluğa inanarak başladıklarını bildirerek, "Bu sezona, şampiyonluğa inanarak başlamıştık. Bütün sezon, bunun için gayret gösterdik. Hem Beko Basketbol Ligi'nde hem de Avrupa Ligi'nde uzun bir serüven geçirdik. Yönetimimiz böyle bir karar aldı. Bize de bu karara saygı duymak düşer. Buraya başımız dik ve gururlu bir şekilde geldik. Gelecek sezonlarda, Galatasaray'ın başarısı için çalışacağız. İnşallah şampiyonluklar gelmeye devam eder" şeklinde konuştu.

10 yıl önce