|

Zokora: Emre bana 'pis zenci' dedi

00:00 - 15/04/2012 Pazar
Güncelleme: 22:42 - 15/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Zokora: Emre bana 'pis zenci' dedi
Zokora: Emre bana 'pis zenci' dedi

Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki zorlu maç sonrasında Trabzonsporlu Zokora, Fenerbahçeli Emre hakkında suçlamalarda bulundu.


Karşılaşmanın ilk yarısında Didier Zokora ve Emre Belözoğlu arasında gerginlik yaşanmıştı. Trabzonsporlu oyuncu karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamalarda Emre Belözoğlu'nun maç sırasında kendisine 'Pis zenci' dediğini iddia etti.


Trabzonsporlu oyuncu, maç sonrasında şunları söyledi: "Emre Belözoğlu maç içinde bana 'Pis zenci' dedi ve ırkçılık yaptı. FIFA böyle şeyleri yasaklıyor. Zaten kendisi de Fenerbahçe'de siyahi oyuncularla oynuyor. Kendisine böyle bir davranışı yakıştıramadım. Böyle bir hakarete uğramayı hiç kimse haketmiyor Böyle bir olay yaşadığım için çok üzüldüm."



Zokora'nın iddialarıyla ilgili olarak yayıncı kuruluşa telefon ile bağlanan Emre Belözoğlu şunları söyledi: "Maçın içinde tansiyon yükselince birbirimize bazı kötü şeyler söyledik. Evet, aptalca bir sözdü. Onun bana ettiği ana avrat küfürde aptalcaydı. İkinci yarıda birbirimizden özür diledik. Birbirimize sarıldıktan sonra maç sonu bunları söylüyorsa ben bunda art niyet ararım. Maç bitmiş, birbirimize sarılmışız, bunu maç sonrasına taşınmasının anlamı yok. Herkesten özür diliyorum, aptalca bir sözdü. Ben yaptığım hatayı kabul ederim. Yine Emre Belözoğlu gündeme geldi. Ama Zokora art niyetlidir."


Yayıncı kuruluş, Emre ile Zokora'nın ikinci yarıdaki sarılma görüntülerini de yayınladı.



Yaşanan bu tarz olaylarla ilgili olarak Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi şu hüküm yer alıyor: "Irk, din, dil, etnik köken ayrımcılığı yapan, insanlık onurunu zedeleyen futbolcuya 4-8 arası maç men cezası verilir."


YOBO İLE DE GERGİNLİK YAŞAMIŞTI

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, İngiltere'nin Newcastle United ekibinin formasını giyerken de "ırkçılık" suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Hem de şimdiki takım arkadaşı Yobo ile. Emre, o dönem Everton forması giyen Yobo'ya "ırkçı" söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle sorgulanmış fakat suçsuz bulunmuştu.

12 yıl önce