|

Zokora'dan Emre'ye sahada ırkçılık tepkisi

Zokora ile tokalaşmak için elini uzatan Belözoğlu'nun eli havada kaldı..

00:00 - 6/05/2012 Pazar
Güncelleme: 20:16 - 6/05/2012 Pazar
Yeni Şafak
Zokora'dan Emre'ye sahada ırkçılık tepkisi
Zokora'dan Emre'ye sahada ırkçılık tepkisi

Trabzonsporlu futbolcu Didier Zokora, Fenerbahçe'ye 2-0 yenildikleri maçta sarı-lacivertli futbolcu Emre Belözoğlu'nun kendisine 'pis zenci' diye hakaret ettiğini ileri sürmüştü.


Ensonhaber sitesinin haberine göre, Zokora, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında,'Emre ile aramızda bir diyalog geçti. Burada özrünüze sığınarak söylüyorum. Kendisi bana 'pis zenci' diyerek hakaret etti. Bu kesinlikle kabul edebileceğim bir durum değil. Benim için daha üzücü olan şu; Sow ve Yobo ile aynı takımın formasını giyen, onlarla kader birliği yapan bir oyuncunun, bir Afrikalı oyuncuya bu şekilde hakaret etmesi çok büyük bir utanç. Kendisine herhangi bir cevap vermedim. Ama şunu çok merak ediyorum, eğer kavga çıksaydı, olay tatsız bir yere gitseydi kim bilir ne cezalar olacaktı. Kamera görüntülerinde bunlar vardır. Sanırım onlar da tespit ettiler.' demişti.



Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Belözoğlu ırkçılık iddialarına karşı çıkmıştı.


Bugün Trabzonspor deplasmanına çıkan Fenerbahçeli futbolcular Karadeniz ekibi oyuncuları tarafından karşılanırken Emre Belözoğlu'nun Zokora'ya uzanan eli havada kaldı. Trabzonsporlu oyuncu elini sırtına götürerek Belözoğlu'na tepki gösterdi.


12 yıl önce