|

90+1'de UMUT

Kasımpaşa karşısında devreyi yenik kapatan Cimbom, 2. yarıda Umut Bulut ve Sneijder''in oyuna girmesiyle silkelendi. 53''te Burak Yılmaz''ın golüyle beraberliği yakalayan sarı-kırmızılılar, 90+1. dakikada Umut''un golüyle üstünlüğü buldu; rahat nefes aldı

Taha Güvendi
00:00 - 1/11/2014 السبت
Güncelleme: 23:59 - 31/10/2014 الجمعة
Yeni Şafak
90+1'de UMUT
90+1'de UMUT

Zor günler geçiren Galatasaray, Kasımpaşa galibiyetiyle derin bir nefes aldı. Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de kaybettiği puanlarla sıkıntılı sürece giren sarı-kırmızılılar, Umut'un son dakika golüyle Kasımpaşa engelini geçti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu: 2-1.

4-0'lık Başakşehir yenilgisinin ardından ilk onbirde 7 oyuncu değiştiren teknik direktör Cesare Prandelli'nin hamleleri ilk yarıda meyvesini vermedi. Kaleye gitmekte zorlanan sarı-kırmızılılar, taraftarlarının ıslıkları arasında Kasımpaşa'nın golcülerini durdurmaya çalıştı. Lacivert-beyazlıların ilk etkili atağı 23. dakikada gerçekleşti. Babel'le gelişen atakta topla son buluşan Adem'in altı pas içinden şutunda Muslera gole izin vermedi. İlk yarıda daha fazla topa sahip olan Kasımpaşa, aradığı golü 41. dakikada buldu. Defansın arkasına iyi sarkan Adem Büyük düzgün vuruşla Muslera'nın sağından topu ağlara gönderdi ve ilk yarının skorunu belirledi: 0-1.

UMUT TAKİPÇİLİĞİNİ KONUŞTURDU

İkinci yarıya Umut-Burak ikilisiyle başlayan G.Saray, galibiyeti golcüleriyle buldu. 53'te Umut'un indirdiği topu iyi değerlendiren Burak, Adem'in golünün bir benzerini kaydederek takımına beraberliği getirdi: 1-1. Skor dengelendikten sonra iki ekip de etkili atak üretmekte zorlanırken 75 ve 78'de karşılıklı ataklar maçın temposunu yükseltti. 75'te Erhan'ın ortasında Scarione'nin kafası az farkla auta giderken, 78'de Selçuk'un ceza sahası dışından gelişine sert şutunda Isaksson parmaklarının ucuyla topu kornere gönderdi. 90+1. dakikada Umut Bulut son sözü söyledi ve kornerden gelen topu iyi takip ederek takımına galibiyeti getirdi: 2-1.

Yeni bir sayfa açtık Polemiğe gerek yok

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, maç sonu basın toplantısında Sabri''nin ilk 11''de şans bulmasını, Sneijder sorularını yanıtladı; ''Sabri affedildi. Yeni bir sayfa açtığımız için yeni günlerimize ilerliyoruz. Daha fazla polemiğe gerek yok'' dedi.

İkinci yarıdaki futbolu oynadıkları takdirde birçok maçı kazanabileceklerini kaydeden İtalyan teknik adam, kadro tercihi için ''Değişikliklere alışık olduğumuzu söylemiştik. Taktiksel bir kararla bu uygulamaya gittik. Sonra değiştirdik. Daha farklı futbolcular denemek istedim'' yorumunu yaptı.

Ne zaman tam anlamıyla iyi olacakları konusunda süre veremeyen Prandelli, ''Şu an lider olabiliriz ama üstüne katmamız gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Kovulacaktı rekor kırdı

Olası bir Kasımpaşa yenilgisinde görevden alınma tehlikesi olan G.Saray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, bir galibiyetle rekor kırdı. Sarı-kırmızılılar, son maçlarda aldığı sonuçlarla eleştirilerin hedefi olmasına karşın Kasımpaşa galibiyetiyle ligde son 5 sezonun en iyi performansını yakaladı. Kasımpaşa galibiyetiyle ligde 16 puana ulaşan G.Saray'ın performansı, ilk 8 haftada 19 puan kazanılan 2009-2010 sezonunun gerisinde kalırken, son 4 sezonun üzerinde bir puan performansı olarak dikkati çekti.

YARSUVAT: Ersun Yanal 6 ay sonra

G.Saray Başkanı Duygun Yarsuvat, Prandelli ile yola devam edeceklerini bir kez daha vurgularken, Ersun Yanal ile gelecekte çalışabileceklerini kaydetti: "Yanal ile 1 yıl ya da 6 ay sonra belki olabilir."

İki forvetle daha faydalıyız

Teknik direktör Prandelli''nin oyuna sokarak forveti çiftlediği Umut Bulut, iki sene şampiyon olduklarında çift forvetle oynadıklarını hatırlatarak ''İki forvetle daha faydalı oluyoruz'' dedi. Kazanmak için bütün güçlerini ortaya koyduklarını hatırlatan tecrübeli golcü, revizyon için ''Şaşıracak bir durum yok, sistem belli, futbolcular belli'' yorumunu yaptı.

Albayrak: Sabri'yle o ruh geri geldi

G.Saray yöneticisi Abdurrahim Albayrak, ikinci yarıdaki futbolu överek "Sabri'nin yeri dolmaz. Drogba'nın bizim için değeri başkaydı. Bu oyuncu kaybedilir mi? Sahanın en çok koşanı Sabri'ydi. O ruh, o azim takıma geri geldi. Özlediğimiz G.Saray buydu. Anlık tepkiler olabilir ancak taraftar bu takımı yalnız bırakmasın" ifadelerini kullandı.

Taraftara gitmediler

Galatasaray, Kasımpaşa galibiyeti sonrası tribünlerin davetini geri çevirdi. Karşılaşma içinde zaman zaman tribünlerin tepkileriyle karşılaşan oyuncular, maç sonunda yapılan davete karşılık vermeyerek soyunma odasının yolunu tuttu. Tribünlerin isteği karşılık bulmazken, ''Sabri reis takımı buraya getir'' tezahüratları sonrası Sabri Sarıoğlu'nun çabaları da durumu değiştirmedi. Bir süre bekleyen taraftarlar, ıslıklarla tepki göstererek stattan ayrıldı.

Sabri 168 gün sonra 11'de

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, üst üste alınan farklı mağlubiyetlerin ardından kadroda rotasyona gitti ancak bu seferki büyük ses getirecek cinstendi. İtalyan teknik adam, Veysel ve Tarık''ı keserek yaklaşık 4 ay sonra A takımla çalışmaya başlayan Sabri''yi sağ bekte sahaya sürdü. Bu sezon ilk kez forma giyen tecrübeli futbolcu, Galatasaray formasını resmi maçta son kez geçen sezon 17 Mayıs''ta oynanan Kayseri Erciyesspor maçında giydi. Sabri böylece 168 gün sonra forma şansı bulmuş oldu.

Taktik gereği Sneijder yedek

Teknik direktör Cesare Prandelli''nin kadrodaki bir diğer sürprizi Wesley Sneijder''di. Hollandalı yıldızı keserek büyük bir hamle yapan İtalyan çalıştırıcı, Hamit, Yekta, Selçuk, Olcan ve Emre beşlisini orta sahada görevlendirdi. Sneijder, böylece G.Saray kariyerinde 4. kez yedek kulübesinde oturdu. Prandelli, Sneijder''in yedek kalışı için ''Sneijder'in olmaması teknik bir durum. Benim seçimim" yorumunu yaptı. Prandelli, Sneijder''i 55. dakikada sahaya sürdü.

Semih son anda yetişti

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund ile yaptığı maçta sakatlanan ve Başakşehir'e karşı oynayamayan isimlerden Chedjou yeniden kadroya dönerken, maçtan bir önceki antrenmanda bir sakatlık daha geçiren Semih Kaya ise son anda karşılaşmaya yetiştirildi.

TFF davet etti: Felipe Melo 12 Kasım'da Kadıköy'de

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım'ın 12 Kasım'da Brezilya ile yapacağı özel maç öncesi, Süper Lig ile PTT 1. Lig'de bu sezon görev yapan tüm Brezilyalı oyuncu ve teknik adamlara davetiye gönderdi. Davet alanların arasında Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo da yer alıyor. Brezilya maçı Melo ile TFF arasındaki buzları eritecek.

Olcan Adın cezalı

Kasımpaşa maçında rakibe arkadan yaptığı müdahale nedeniyle sarı kart gören Olcan Adın, cezalı duruma düştü. Olcan, gelecek hafta Karabükspor deplasmanında yok.

٪d سنوات قبل