|

Aslan Balıkesir'de düştü: 2-0

Son iki maçta olduğu gibi rakibi karşısında durarak oynayan sarı-kırmızı takım, pozisyona girmekte zorlandı. Balıkesir'in hızlı hücumlarına da engel olamayan Cimbom, ligde yenilgiyle tanışmış oldu. İlk galibiyetini alan Balıkesir'in gollerini Sercan ve Gökhan kaydetti.

Taha Güvendi
00:00 - 21/09/2014 Pazar
Güncelleme: 23:59 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Aslan Balıkesir'de düştü: 2-0
Aslan Balıkesir'de düştü: 2-0

Üst üste alınan kötü sonuçlar, olağanüstü seçim kararı, Olcan Adın'ın kadro dışı kalması... Gündemine Balıkesirspor maçını almayan Galatasaray, bunun cezasını ağır ödedi; mutlak favori olduğu karşılaşmadan ağır yaralı ayrıldı: 2-0. Galatasaray için ilk yarı kâbus gibiydi adeta. Oysa ki sarı-kırmızılılar maçın başında iyi sinyaller vermişti. 2. dakikada Sneijder'in ceza sahası yayı üzerinden çektiği şut kalecinin refleksiyle direğe çarpıp, kornere gidince, zaten maçın favorisi olan Galatasaray'ın rakibi üzerinde baskıyı arttıracağı tahmin edildi. Ancak beklenen olmadı; Balıkesirspor kağıt üzerindeki güçlü rakibini sahadan sildi. 22. dakikada sahanın belki de en hırslı futbolcusu Sercan Yıldırım çıktı sahneye. Galatasaray'dan kiralık olarak giden Sercan'ın ceza sahası içinden çektiği şut, savunmada Semih'e çarpıp ağlarla buluştu: 1-0. 38. dakikada sarı-kırmızılıların Burak Yılmaz ile yaşadığı gol sevincini hakemin kaldırdığı ofsayt bayrağı sonlandırdı. Balıkesirspor ise 45. dakikada maçtaki ikinci gol sevincini yaşadı. Sercan Yıldırım'ın inadı, Chedjou'nun hatası sonrası Gökhan Ünal topla buluştu. Tecrübesini konuşturan golcü futbolcu, ilk yarının skorunu belirledi: 2-0. İkinci 45 dakikada sarı-kırmızılılar farkı azaltmak için oyunu rakip yarı alana yıksa da etkili atak üretmek de zorlandı. Kanattan açılan ortalarda ileride Burak Yılmaz yalnız kalınca teknik direktör Cesare Prandelli Umut Bulut ve Goran Pandev hamlesini de kullandı ancak hiçbiri çare olamadı. Sezon başından bu yana performansı tartışılan Sneijder'in çabaları ise yetersiz kaldı. 61. dakikada Bruma'nın ortasında kafalardan seken topu Sneijder tamamlamak istedi ancak top farklı şekilde auta gitti. 80'de ise Hollandalı yıldızın frikiğinde kaleci Emrullah köşeden topu çıkardı.

Kötü bir yenilgi ama sezon uzun

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Balıkesirspor deplasmanında aldıkları mağlubiyeti, 'Kötü bir yenilgi aldık ama sezon uzun' sözüyle değerlendirdi. Balıkesirspor karşısında maça yavaş başladıklarını ve iyi oynamadıklarını itiraf eden İtalyan teknik adam, 'Bu yönden değişmemiz gerekiyor. Zihinsel olarak da hızlı oynamamız gerekiyor. İki seken toptan gol yedik. Daha hızlı oynamamız gerekiyor. Bu kadarını söyleyebilirim' açıklamasını yaptı. Aldıkları yenilgi nedeniyle üzgün olduğunu dile getiren Prandelli, taraftarlara seslendiği açıklamasında 'Hepimiz üzgünüz. Biraz da taraftarımızın bize güvenmesi gerekiyor. Bizim daha agresif oynamamız gerekiyor. Dediğim gibi sezon uzun. Bizimle oldukları süreçte daha iyi olmamız lazım, bunun için de çalışacağız' ifadelerini kullandı.

Sakatım oynayamam

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli tarafından Balıkesirspor maçı kadrosuna alınmayan Olcan Adın konusunda ilginç gelişmeler yaşandığı ortaya çıktı. İtalyan teknik adam, yıldızı bir türlü barışmadığı başarı oyuncuya Prandelli 'Bu hafta A2 takımla maça çıksın' mesajı yolladı. Olcan ise bu karara karşı, 'Sakatım, oynayamam' diyerek tavır aldı. İşin ilginç yanı, 'Sakatım' diyen Olcan'ın önceki günkü antrenmanın tamamında yer almasıydı. Galatasaray'ın bu sezon ligdeki 2 golünden birinin sahibi olan yeni transfer Olcan Adın'ı neden kadroya almadığını maç öncesi Lig TV'ye açıklayan Prandelli, 'Ben idmanlarda kendini gösterebilen oyunculara şans veriyorum. Dönem dönem bunlar olur' yorumunu yaptı.

Bruma'ya dev talipler

Galatasaray'ın Portekizli yıldızı Bruma için Fransız ekibi Monaco'nun ocak ayı transfer döneminde 18 milyon Euro'luk teklif yapacağı öne sürüldü. Ancak Bruma'yı isteyen Avrupa kulüplerinin Monaco ile sınırlı olmadığı belirtildi. Fransız ve İngiliz basını, Manchester United Teknik Direktörü Van Gaal'in yanı sıra Chelsea'nin patronu Mourinho'nun da Bruma'yı yakın takibe aldığını yazdı. Daily Express, Monaco'nun, Chelsea ve Manchester United ile Bruma savaşına gireceğini yazdı.


10 yıl önce