|

Barcelona İstanbul'da futbolcu yetiştirecek

Avea ve İspanyol devi Barcelona iş birliğiyle, FCBEscola okulları Türkiye''de açıldı. Proje kapsamında İstanbul'da iki ayrı okul açılacak.

İha
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 14:24 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Barcelona İstanbul'da futbolcu yetiştirecek
Barcelona İstanbul'da futbolcu yetiştirecek

GSM operatörü Avea, 'FCBEscola Camp Avea' projesi için dünyanın önde gelen futbol kulübü Barcelona ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Shangri-la Bosphorus Otel'de gerçekleşen basın toplantısına FC Barcelona Kulübü Başkan Yardımcısı Javier Fausi Santasusana, FCBEscola Direktörü Xevi Marce ve Avea Ceo''su Erkan Akdemir katıldı.

FCB Escola İstanbul Avea Projesi'nde Maltepe ve Maslak'ta 2 ayrı okulun hizmet vereceğini anlatan Avea Ceo''su Erkan Akdemir, ''Başka kulüpte lisanslı olmayan çocuklar katılabiliyor. Barcelona'dan gelecek bir antrenör yıl boyunca İstanbul'da kalarak eğitim verecek. 600'den fazla öğrenci eğitim alacak. Avea olarak bu konuda özgür bırakıyoruz. Herhangi bir kontrat yapmıyoruz. Türkiye'de birçok yıldızın parlayacağına inanıyoruz. Maddi imkanı olmayan çocuklara fırsat veriyoruz. Toplam 180 çocuğun eğitimi desteklenecek'' ifadelerini kullandı.

Marce: 6-12 yaş arasına eğitim vereceğiz

FCBEscola Direktörü Xevi Marce de projenin kendileri için heyecan verici olduğunu kaydederek, ''Sistemimizi ve oyunumuzu gerçekleştireceğiz. Çocukların topla mutlu olmasını, antrenmanlarında bizlerle beraber olmalarını ve çalışmalarını sağlayacağız. Aynı zamanda birçok Türk antrenörün bizim metotlarımızı öğrenmesini sağlayacağız. Biz de onlardan bazı şeyler öğreneceğiz'' diye konuştu.

Proje kapsamında futbol okulunda 6-12 yaş aralığında çocukların eğitim alabileceği belirtilirken, yaşın 14'e kadar çıkabileceği ve burslu öğrenci konusunun da çözüleceği ifade edildi.

'Messi olmak kolay değil'

Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Fausi Santasusana ise Türkiye'de bulunmanın büyük bir zevk olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: ''Kuruluş olarak neredeyse bütün dünyada farklı şekillerde varız. Her Çarşamba ve hafta sonu maçlarda aynı zamanda birçok ülkeye gitmemiz talep ediliyor. Farklı yollardan bu ülkelere ulaşmamızın talebi geliyor. Son 5 yıldır en çok talep edilen yol Escola sistemimiz. Herkes, yeni bir Messi, Xavi, Iniesta ve Puyol çıkabileceğini düşünüyor. Bu kadar kolay veya hızlı değil. Bu nesli elde etmek sürpriz oldu.''

10 yıl önce