|

Barış için buluştular

F.Bahçeli Emre ve G.Saraylı Muslera da 'Barış için Dinlerarası maç' etkinliğinde yer alan futbolcular oldu. Emre, Lugano ile hasret giderdi

.
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 23:52 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Barış için buluştular
Barış için buluştular

Farklı milletlerden futbolcular dün akşam Roma Olimpiyat Stadı'nda 'Barış İçin Dinlerarası Maç' etkinliğinde sahaya çıktı. Karşılaşma Papa oyucular ve değişik dinlerden heyetlerle Vatikan'daki 6. Paolo Salonu'nda buluştu. 400 davetlinin katıldığı buluşmaya maç için Türkiye'den çağrılan Emre Belözoğlu da katılırken, Emre'nin oturum sırasında eski takım arkadaşı Diego Lugano ile sık sık sohbet ettiği görüldü. Emre Belözoğlu'nun yanı sıra G.Saray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera da organizasyon için Roma'daydı.

EN ÇOK İLGİ MARADONA'YA

Maça davetli oyuncular arasında en çok ilgiyi ise Arjantinli efsane Diego Armando Maradona gördü. Arjantinli eski oyuncu ve teknik adam, Papa Francesco'ya 10 numaralı ve sırtında Francesco yazan imzalı Arjantin Milli Takımı forması hediye etti. Roma Olimpiyat Stadın'da basın mensuplarına açıklamada bulunan Emre Belözoğlu, 'Çok fazla sayıda Müslüman oyuncu yok. Elimizden geldiğince değerlerimizi temsil edeceğim' dedi.

10 yıl önce