|

Başkan ve çilekleri

G.Saray, Pandev ve Dzemaili''yi transferin son gününde İstanbul''a getirdi; imzaları da attırdı

Taha Güvendi
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 00:03 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Başkan ve çilekleri
Başkan ve çilekleri

Galatasaray''ın transferin son gününde İstanbul''a getirdiği Napolili yıldızlar Goran Pandev ve Blerim Dzemaili, dün sarı-kırmızılı takıma resmi imzayı attı. Sabah saatlerinde İstanbul''a gelen ve ardından Florya Metin Oktay Tesisleri''ni gezen iki yıldız, akşam saatlerinde Başkan Ünal Aysal ile bir araya gelerek transferi resmiyete döktü. Sarı-kırmızılılar ise tranfseri akşam geç saatlerde borsaya bildirdi.

PANDEV İLE 1+1

Galatasaray, Goran Pandev ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladığını borsaya bildirdi. Bonservis bedeli ödenmeyen Makedon golcüye bu sezon için 2 milyon 400 bin Euro garanti para ödeneceği, Pandev''in 27 resmi maçta en az 30 dakika oynaması durumunda sözleşmesinin 1 yıl daha uzayacağı açıklandı. Uzarsa sonraki yıl ücreti 2 milyon 100 bin Euro olacak.

DZEMAİLİ İLE 3 YIL

Sarı Kırmızılılar, bir diğer yeni transferi Blerim Dzemaili ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. Galatasaray, İsviçreli futbolcu için kulübü Napoli''ye 2 milyon 350 bin Euro bonservis bedeli ödeyecek. Ayrıca futbolcuya, ilk sezon 2 milyon 400 bin Euro, diğer 2 sezon için ise 2 milyon 100 bin Euro garanti ücret ödenecek.

Onur duydum

Pandev de G.Saray''da forma giymenin kendisi için büyük onur kaynağı olacağını belirtti.

Düşünmeden evet dedim

G.Saray''ın yeni transferi Dzemaili, transferinde teknik direktör Prandelli''nin önemli rol oynadığını söyledi: ''Prandelli gelmek isteyip istemediğimi sordu. Ben de düşünmeden evet dedim.''

Amrabat İspanya''da görücüye çıktı

Malaga Kulübü, G.Saray''dan 1 yıllığına kiraladığı Amrabat''ı basına tanıttı. 27 yaşındaki futbolcunun, takımında 2 numaralı formayı giyeceği belirtildi. 1 milyon Euro''ya kiralanan Amrabat''ın satış opsiyonu 3.5 milyon Euro.

Tarık Çamdal ekstra 250 bin Euro''yla bitti

Galatasaray''ın önceki gün Eskişehirspor Kulübü''yle her konuda el sıkıştığı Tarık Çamdal''da dün son dakika pürüzleri çıktı. 4.5 milyon Euro +Umut Gündoğan''ın bonservisiyle verilmesi karşılığında Tarık Çamdal''ın transferi için Eskişehirspor ile anlaşan sarı-kırmızılılarda Umut Gündoğan, Eskişehirspor''a gitmeyi kabul etmedi. Bunun üzerine Eskişehirspor Kulübü ekstra ücret istedi. Son görüşmede artı 250 bin Euro ile anlaşma sağlandı. Tarık da milli takım kampından izin alarak Florya''ya gidip 5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Sabri ve Engin''in lisansı çıkartıldı

G.Saray''da teknik direktör Cesare Prandelli''nin gelişiyle takımda yer bulamayan kaptan Sabri ev Engin Baytar''a lisans çıktı. İki oyuncunun yeni sezon için lisansları çıkartılsa da kadro dışı halinin devam edeceği öğrenildi. Teknik direktör Prandelli''nin iki oyuncu için daha önceki düşünceleri sabit.

Pandev-Dzemaili taraftarı ikiye böldü

Sarı-kırmızılı takımda son günde gerçekleşen iki transfer taraftarlara fikir ayrılığı yaşattı. Sosyal medyada taraftarların bir kısmı Pandev ve Dzemaili ikilisinden daha faydalı olacak isimlerin getirileyemeceğini savunurken karşıt görüştekiler Podolski derken derken Pandev''in alınmasını eleştirdi.

Aysal dediğini yaptı

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, transfer döneminin bitimine saatler kala takıma kazandırdığı 3 futbolcuyla teknik direktör Cesare Prandelli''nin beklentisini sonlandırırken, verildiği sözü de yerine getirdi. Aysal, kendisine transferi soran taraftarlara ''Fiyatlar düşsün diye son günü bekliyoruz'' demişti.

10 yıl önce