|

Çakır için gereken yapılmalı

Chedjou'nun Emenike'ye yaptığı pozisyonun penaltı olduğunu savunan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 'Ayağını kaçırsaydı olmazdı. Ancak ayağını koyunca Emenike ayağını kurtaramadı. O harekete penaltı verilmeliydi' dedi. Yıldırım, derbi için "Kendimiz mağlup olduk, bizi G.Saray yenmedi" yorumunu yaptı

.
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:17 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Çakır için gereken yapılmalı
Çakır için gereken yapılmalı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, G.Saray'a 2-1 yenildikleri derbi maçla ilgili "Kendimiz orada mağlup olduk, bizi G.Saray yenmedi" dedi. Yıldırım, geçen sezon da 2. devrenin başında maçlar kaybettiklerini, puan farkı 10'dan 4'e düşünce yeniden ayağa kalktıklarını anlatarak, "Şimdi Trabzon ve G.Saray maçlarını deplasmanda oynadık. Birisinden bir puan aldık, diğerinde yenildik. Kendimiz orada mağlup olduk, bizi G.Saray yenmedi. Bizim oyuncunun kendini attırması, arkasından da psikolojik olarak yediğimiz golün karşılığını verebilmek için açılınca da 2. golü yedik" ifadelerini kullandı.

SUSTUK SES ÇIKARMADIK

G.Saray maçında Alves'in ve Konyaspor maçında da Bekir'in gördüğü kırmızı kartların doğru olduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu: 'Ancak o iki maçta hakemin de yanlışlıkları var. Biz yine sustuk sesimizi çıkarmadık. Elle atılan goller oluyor, hak edilmeyen pozisyonlar. Maçtan önce G.Saray Başkanı'nın söylemleri var. Bana göre ilk 7 dakikada G.Saray'a 3 sarı kart vardı. Bir oyuncusu atıyor kendini, Emenike'ye giriyor, pozisyonu devam ettiriyor, dönüp sarı kart gösterecek 'devam' diyor. Biz de oyuncu atılınca 'onun bahanesinin arkasına sığınıyorlar' demesinler diye sesimizi çıkarmadık. Bütün hakemlerin herkese eşit olmasını bekliyoruz."

KİTAP NE YAZIYORSA O

Alves ve Bekir'in kartı doğru ama Konya maçında Kuyt'a yapılan hareket de kırmızı kart, gösterilmedi. Bunlar yanlış hareketlerdi cezalandırıldı, karşı taraf da cezalandırılacak. Gerekenin yapılmasını bekliyoruz. Emenike'nin pozisyonu penaltı. Rakip ayağını koyuyor ve Emenike'nin hareketini önlüyor. Emenike vurabilirdi veya sağa kaçabilirdi. Ancak ayağını koyunca ayağını kurtaramadı. O harekete kitap ne yazıyorsa onun verilmesi lazım."

Yine şampiyon olacağız

'Takımdan bu sene değil, geçen seneden memnun değilim' ifadelerini kullanan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 'Geçen sezon Sivas'a ve Eskişehir'e gittik, mağlup olduk. Karabük'ten de 5 yedik. Genele bakmak lazım. Bizim oynadığımız takımların neticeleriyle, diğer takımların da maçlarına bakalım. Biz kötü oynadığımızda onlar da kötüydü. Ama iyi sonuçlar almadık' dedi. Takıma 'gol atın' dediğini dile getiren Aziz Yıldırım, şöyle devam etti, 'Bunu yaptığınızda kazanıyorsunuz. Türkiye'de herkes sonuca bakıyor. Ersun Yanal'ı niçin gönderdik. Takım 2. yarı düştü. İkinci yarı idman yapmadı. Son 4-5 haftaya böyle geldik. Sonra 3 ay tatil yaptık. İsmail Hoca geldi, takımı çalıştırıyor. Yine şampiyon olacağız.'

Kartal gitmez

- "Beşiktaş maçında kötü sonuç alsak bile İsmail Kartal gitmez. Sonuna kadar burada kalacak. Duygusal, çok çalışıyor. Gereksiz şeyleri de televizyonda söylüyor. Kendisini zor duruma sokacak şeyleri söylüyor. Bunu söylememesi gerektiğini de kendisine söyledim. Had bilme konusunda öyle demek istemedi."

- "Alves'e 30 bin Euro para cezası verdik. Bundan sonra Fenerbahçe'ye zarar veren herkese gereken cezayı vereceğiz."

- "Diego yavaş yavaş adapte olur. 3 sene burada. Bir günde olmaz."

- "Cezam sona eriyor. Beşiktaş ve Gençlerbirliği maçında statta olacağım."

- "Alp Yalman'a teşekkür ederim. Her zaman G.Saray camiasında dostlarımız oldu, olacaktır."

- "Yabancı oyuncu konusunda da 15 sene önce fikirlerimi söyledim. Ama ben söylüyorum diye karşı çıkıldı."

- "Biz stadımızı yaptık. Şampiyonlar Ligi maçları bile oynadık. Sıfır puanla tamamladık ama hiç sitem etmedik. Gidip de kimseye, 'bana stadını ver' demedik. Beşiktaş İkinci Başkanı konuştu. Fikret Bey'e (Orman) de söyledim. 'G.Saray'la anlaşma yap aynısını ben de yapayım' dedim. Tabi olmadı. Bu sezon başında da Fikret Bey, ikinci başkanıyla geldi. Veremeyeceğimizi söyledik."

- "Yabancı oyuncu, 2000'lerde 3 tane 5 taneydi. Milli takım o zamanlar başarılıydı. Milli takımın durumu, yabancı sınırlaması yüzünden değil."

- "Abdullah Bey'le (Kiğılı) tartışma yapmadım. Abdullah Bey'in müdürünü görevini yapmadığı için görevden aldım. Benim kırgınlığım var, aramızda konuşuruz. Benim dostluğumda, arkadaşlarımı yanımda çalışan biri için kırmak yoktur."


9 yıl önce