|

Daha 100 metreyi koşuyoruz

"Ne lig bitti, ne Beşiktaş şampiyon oldu, ne de stadı açılmış falan değil" diyerek önlerindeki zorluklara dikkat çeken Başkan Orman, geçen sezonu hatırlatarak "4''te 4 ile başlamıştık, üzerimize oyunlar oynandı. Bu kez aynı hataya düşmeyeceğiz" ifadelerini kullandı

Süleyman Hatısaru
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:50 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Daha 100 metreyi koşuyoruz
Daha 100 metreyi koşuyoruz

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, takımın şu anda şampiyon olmadığını ve öyle ilan edilmesinin doğru olmadığını dile getirerek geçen sezonu örnek gösterdi. Siyah-beyazlılar, dünyanın en lüks saat markalarından Hublot ile işbirliği imzalarken törende konuşan Başkan Orman, geçen sezon ilk dört haftada aldıkları seri galibiyetler sonrası üzerlerine oynanan oyunlarla yarıştan koptuklarının altını çizdi; bu kez aynı hataya düşmeyeceklerini belirtti. Daha sezonun çok başında olduklarını hatırlatan Beşiktaş Başkanı, ''Beşiktaş iyi bir şeyler yapmaya çalışıyor. Şu anda kulüplerdeki olan mali krizlerin ilkini yaşayan biziz. Sıkıntılı bir süreçten geliyoruz. Stadımız yok, kendi kaynaklarımızla yapmaya gayret ediyoruz. Her maçımızı deplasmanda oynuyoruz. Lig bitmiş, Beşiktaş şampiyon olmuş, stadı açılmış falan değil'' sözleriyle önlerindeki zorluklara işaret etti.

YERMEYİ DE ÖVMEYİ DE ABARTIYORUZ

''Bu futbol takımının bu kulübün finanse edilmesi lazım'' diyen Orman, ''Paraların ödenmesi, stadın finanse edilmesi ve bir an evvel bitirilmesi gerekiyor. Tabii ki seyredenlere seyir zevki vererek kazanmak, hepimizi mutlu eden bir şey. Ama bir hafta sonrasında da devam etmesi gereken bir şey'' yorumunu yaptı. Alınan galibiyetlerin, oynanan futbolun çok da abartılmaması gerektiğini kaydeden Başkan Orman, ''Bizde şöyle bir şey var; yermeyi de övmeyi de biraz abartıyoruz, millet olarak öyleyiz ve sonra çöküşler yaşıyoruz. Şu anda iyi gidiyoruz. Bizim de gayretimiz bunu devam ettirebilmek, istikrarı sağlayabilmek. Amacımız budur. Bu uzun bir maraton. 100 metrenin sonucuna değil de maratonun sonucuna herkes bakar. Biz şu anda daha 100 metrelerde, 200 metrelerde koşmaktayız. Daha önümüzde çok yol var'' ifadelerini kullandı.

Beşiktaş''ın da artık saati var

F.Bahçe ve G.Saray ile de işbirliği imzalayan Hublot, siyah-beyazlı takım için de sınırlı sayıda üretilen iki özel saat modeli tasarladı. Modellerden biri sadece 100 adet üretilecek ve titanyum kasaya sahip olacak. Altın kasaya sahip olan saat modeli ise tek bir adet üretilecek, açık artırmayla satılacak. Geliri ise Beşiktaş Kulübü''ne katılacak. Titanyum modelli saatin satış fiyatı 65 bin TL olacak.

Başkan takımdan galibiyet istedi

Beşiktaş, yarınki Partizan maçı hazırlıklarını dün tesislerinde yaptığı idmanla sürdürdü. İdmada tedavileri süren Jose Sosa, Mustafa Pektemek ve Serdar Kurtuluş katılmadı. Başkan Fikret Orman, Hublot ile yapılan işbirliği lansmanı sonrasında takımın idmanını da izledi. Öğle yemeğinde takımla birlikte olan Başkan Orman, futbolcularla da görüşerek Partizan maçı için başarı diledi. Orman, futbolculardan zorlu deplasmanda galibiyet istedi. Öte yandan siyah-beyazlılar, bugün sabah özel uçakla Sırbistan''ın başkenti Belgrad''a gidecek, son idmanını akşam maçın oynanacağı statta yapacak.

Stat en erken Mayıs''ta

Ligin göçebe takımı Beşiktaş, Mayıs ayından önce yeni stadına kavuşamayacak. Yapımı devam eden Vodafone Arena''nın son görüntülerinde stat yavaş yavaş şekillenirken, kaba inşaatın bitmek üzere olduğu kaydedildi.

Serdar''ın görevi Necip Uysal''ın

Beşiktaş''ın jokeri Necip Uysal, yine iş başında. Ligdeki Sivasspor maçında dizi dönen ve çekilen MR''ında 6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan Serdar Kurtuluş''un yokluğunda sağ bek görevi Necip Uysal''ın olacak. Gerçek mevkii ön libero olan, sezon başında kimi zaman sağ bekte görev yaparak bu bölgeyi idareten de olsa iyi kullanan Necip, yine Bilic''in kurtarıcısı olacak. Bir diğer ön libero Atiba da zaman zaman sağ bekte görev yapmıştı.

9 yıl önce