|

Derbi gidişatı etkilemez

Ligde bu sezon yakaladıkları çıkışı Fenerbahçe karşısında da sürdürmek istediklerini belirten Beşiktaş''ın Senegalli golcüsü,''Bu maçın anlamını biliyoruz. Kulüp, taraftar ve Beşiktaş ailesi için kazanmalıyız'' dedi

Süleyman Hatısaru
00:00 - 1/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:43 - 31/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Derbi gidişatı etkilemez
Derbi gidişatı etkilemez

Beşiktaş'ın Senegalli golcüsü Demba Ba, Fenerbahçe derbisi öncesi NTV Spor'a açıklamalarda bulundu. Şampiyonluk yolunda tünelin sonundaki ışığı gördüklerini belirten Senegalli forvet, ''Çok uzun ve zorlu engellerle dolu bir yol. Ama bu engellerle dolu yollarda biz bütün zorlukları göğüslemeye hazırız'' dedi. Vatandaşı Fenerbahçeli Sow'a mesajı gönderen Demba Ba, ''Hem sahada hem kale önünde onları susturmak için elimizden geleni yapacağız'' şeklinde konuştu. Geçen sezon Kadıköy'e gelip Moussa Sow'u izlediğinin ve şimdi rakip olacaklarının hatırlatan Demba Ba, aralarındaki iddiayı ise şu şekilde dile getirdi:

KAZANANA BÜYÜK ÖDÜL

''Bundan çok memnunum. Bunlar işin güzel tarafı; çünkü küçük meydan okumalar da oluyor. İkimiz de kaybetmeyi kesinlikle sevmiyoruz. Birbirimize olumlu anlamda meydan okuyoruz, bu şekilde maça hazırlanıyoruz. Derbiyle ilgili belirlediğimiz bir meydan okuma yok. Ama uzun dönemde belirlediğimiz bir meydan okuma var. Sezon sonuyla ilgili özellikle 'gol sayısında kim önde bitirecek' diye bir meydan okumamız var. Bunu kazanan çok büyük bir hediyenin sahibi olacak.''

DERBİNİN HAKKINI VERECEĞİZ

8. hafta olmasına rağmen derbinin ligin gidişini etkilemeyeceğini kaydeden Senegalli forvet, ''Çok belirleyici olmayacak. Çünkü ligin 8. maçını oynayacağız ve bu maçı oynadıktan sonra hâlâ oynayacağımız birçok maç, alabileceğimiz birçok puan olacak. Bunun büyük psikolojik etkisi olacağını da düşünmüyorum. Sonuç ne olursa olsun biz iyi bir ivme yakaladık. Bundan da memnunuz ve bunu devam ettireceğiz. Ancak bu maç; kulüp ve taraftarlar için çok önemli bir maç ve bu maçın hakkını vermeye çalışacağız'' diye konuştu.

Sultanahmet''te namaz kıldım

''Önceki gün ilk kez Sultanahmet'e gittim. Eşimle çocuklarımla birlikte orada namaz kıldım, çok etkilendim. Boğaz kenarındaki restoranları çok seviyorum. Orada da çok güzel yerler var. Bu iki yer beni gerçekten etkiledi.''

Beraberliği bile kabul etmiyorum

Fenerbahçe derbisine 1 gün kala Beşiktaş'ta konuşulan tek konu galibiyet. Önceki gün yapılan idman öncesinde oyuncularıyla yaklaşık 20 dakika toplantı yapan teknik direktör Slaven Bilic''in derbide galibiyetten başka bir şey istemediğini oyuncularına ilettiği öğrenildi. Bilic''in bu mini zirvede, "Kafanızda kazanmaktan başka düşünce olmamalı. Beraberliği bile kabul etmiyorum" diyerek net mesajlar verdiği kaydedildi.

Hedef 19 Mayıs

Ligde 10. haftadaki Kasımpaşa maçıyla rotasını yeniden Ankara'ya çevirmeye hazırlanan Beşiktaş, bu kez Osmanlı Stadı değil, 19 Mayıs Stadı'na misafir olmak istiyor.

Başkan Orman, Ankara konusunu F.Bahçe ve Partizan maçları sonrasında görüşeceklerini söylese de yönetim bu fikre sıcak bakıyor. GSGM ile yapılan ilk görüşmelerin olumlu geçtiği öğrenildi.

Futbolculardan taraftara çağrı

Derbi hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş, zorlu randevuda taraftarlarının desteğine ihtiyaç duyuyor. BJK TV kameralarının karşısına geçen siyah-beyazlı futbolcular, taraftarlara bir video mesaj gönderdi ve Olimpiyat Stadı tribünlerini doldurarak takıma destek olmalarını istedi. Basketbol takımı oyuncuları da futbolcuları desteklemek için maça gideceklerini belirterek, taraftarı da maça davet etti.

Çifter''den Töre tepkisi

Beşiktaş Genel Koordinatörü Levent Çifter, Gökhan Töre'nin aldığı 3 maçlık cezaya tepki göstedi. Çifter, "Beşiktaş maçlarında hata yapan hakemler idari anlamda hiçbir ceza görmüyor. Yaptıkları ile kalıyorlar. Birçok maç hala hafızalarımızda. Maçlarda hata yapan hakemler 3. Lig''de maç yönetsin. Bu da bir cezadır. Böylece forum tutarlar" ifadelerini kullandı.


9 yıl önce