|

Devler rüyadan uyandırdı

Dünya ve Avrupa basını, ABD''nin Türkiye karşısında hiçbir rakipte olmadığı kadar zorlandığını belirtirken 12 Dev Adam için ''Türkiye, ABD''ye büyük korku saldı'', ''İnatçı Türkler'' yorumları yapıldı

.
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 23:59 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Devler rüyadan uyandırdı
Devler rüyadan uyandırdı

2014 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası öncesindeki hazırlık maçlarında pek tat vermeyen ancak turnuvaya kendisine ters gelen Yeni Zelanda galibiyetiyle başlayan A Milli Basketbol Takımı, bu zaferin tesadüf olmadığını dün tüm dünyaya gösterdi. Şampiyonanın en büyük favorisi olan, ilk maçında Finlandiya''ya 59 sayı fark atan ABD, kuşkusuz yine favoriydi ancak bu kez karşısında kolay lokma yoktu. İlk periyodu 16-16 eşitlikle geçen, devreyi ise 40-35 önde kapatan 12 Dev Adam, ABD''yi adeta şaşkına çevirdi. 3. çeyrek 66-60 ABD lehine geçilirken son periyotta direnci kırılan Milliler, sahadan 21 sayı farkla 98-77 mağlup ayrıldı ancak tüm Dünya''nın ortak fikri ''ABD rüyadan uyandı'' şeklinde oldu. Amerikan basını, Türk Milli Takımı''nın basketbolunu överken ABD için ''Türkiye karşısında zor savaş'', ''ABD''nin inanılmaz serisi Türkiye karşısında sonlanıyordu'', ''ABD, son çeyrekte'' başlıklarını kullandı. ABD karşısındaki Türkiye içinse ''Türkiye, ABD''ye büyük korku saldı'', ''İnatçı Türkler'' yorumları yapıldı.

ABD YENİLMEZ DEĞİLMİŞ!

İspanyol basını ise ''Türkiye, ABD''nin insan olduğunu, ölümlü olduğunu, yenilebileceğini gösterdi'' ''Resmi olarak yenilmezlikte 8. yılını dolduran ABD Milli Takımı''nı yenmek çok zor olsa da imkansız değil'' ifadelerini kullandı. ''ABD, Türk hamamında terledi'' manşetleri atılırken ''Türkiye, İspanya''ya yol gösterdi'' ifadeleriyle de Milli Takım''ın oyunundan dersler alınması gerektiği vurgulandı. Milliler, gruptaki 3. maçında bugün Ukrayna ile karşılaşacak.

Türk çocuğu pes etmez

A Milli Basketbol Takımı''nın başında ikinci resmi maçına çıkan Başantrenör Ergin Ataman, ABD''ye özellikle ilk devre istedikleri basketbolu oynatmadıklarını belirterek ''Onları korkuttuk, düzen dışına çıkardık ve tüm dünyaya Türkiye''de basketbol oynandığını gösterdik'' dedi. Kendisinin ve Milli Takım''daki teknik heyetin, ABD koçu ve teknik heyetine nazaran çok daha vicdanının rahat olduğunu dile getiren Ataman, ''Taktik ve oyuncu performansı açısından mükemmeldik. Oyuncularım Türk çocuğunun hiçbir şekilde pes etmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiler'' ifadelerini kullandı.


10 yıl önce