|

Emre'yle 'Gönül' aldı

Özellikle ikinci yarıda oyunu daha fazla rakip kaleye yıkan F.Bahçe, gol için her yolu denedi; Ali Palabıyık'ın düdüğü imdada yetişti. Gökhan Gönül, Şenol Can ile girdiği pozisyonda yerde kaldı; tartışmalı penaltıyı Emre gol yaptı

Süleyman Hatısaru
00:00 - 22/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:46 - 21/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
Emre'yle 'Gönül' aldı
Emre'yle 'Gönül' aldı

Süper Lig'de Galatasaray'ın Balıkesir deplasmanında 3 puan bıraktığı haftada Fenerbahçe, Kadıköy'de Gaziantepspor'u ağırladı. Geçen hafta Trabzonspor deplasmanından golsüz beraberlikle ayrılan sarı-lacivertliler, dün daha fazla topa hükmeden taraftı ancak golü bitime 8 dakika kala penaltıdan buldu: 1-0. Ligin 4 puanlı takımlarından Gaziantepspor, Fenerbahçe karşısında hızlı adamlarını kullanarak gol aramaya çalıştı; F.Bahçe de soldan Caner, sağdan da Gökhan Gönül'ün desteklediği ataklarla tehlikeli oldu. Genellikle uzaktan şutlar deneyen iki takımdan F.Bahçe'de Emenike, Diego ve Emre Belözoğlu'nun şut denemelerinden sonuç çıkmadı. Gaziantepspor'da ise İbrahim Akın ve Mustafa Durak, kaleyi yoklayan isimlerdi.

Topla oynama oranlarında Gaziantepspor'a 63'e 37'lik üstünlük sağlayan F.Bahçe, ikinci yarıda Gaziantepspor yarı sahasında daha sık göründü. Konuk ekibin hızlı adamları dakikalar ilerledikçe yorgunluk belirti gösterince ibre daha da F.Bahçe'ye yöneldi. Maçın sonlarına doğru rakip kaleye daha da yüklenen F.Bahçe, 81'de penaltı kazandı. Gökhan Gönül'ün ceza sahası içinde yerde kaldığı tartışmalı pozisyonda çizgi hakemi Sinan Cem İyihuylu uyardı; hakem penaltıyı çaldı. Topun başına geçen Emre, penaltıyı gole çevirdi: 1-0.

Emenike yuhalandı

Karşılaşmanın 53. dakikasında Emenike ile Fenerbahçe taraftarı arasında tatsızlık yaşandı. Top Emenike'nin ayağına geldiğinde F.Bahçeli taraftarlar, yıldız futbolcuyu yuhaladı. Emenike de taraftarın protestolarına el kol hareketi yaparak tepki gösterdi. Bu hareketler üzerine taraftarın tepkisi daha da yoğun oldu. Taraftarın tepkisinin nedeninin Emenike'nin Emre ile paslaştığı pozisyonda yanlış topuk pası sonrası Emre ile girdiği diyalogdu. Taraftarlar, top Emenike'nin her ayağına geldiğinde yuhalayarak Nijeryalı golcüye memnuniyetsizliklerini gösterdi. Futbolculardan Caner Erkin, Bekir, Kuyt ve Emre Belözoğlu, taraftarlardan protestolara son vermelerini istedi. Bir süre sonra taraftarlar Emenike'ye tepki göstermeyi bırakıp, top ayağına geldiğinde alkışlamaya başladı.

DİREKT SOYUNMA ODASINA GİTTİ

58. dakikada İsmail Kartal, iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Emenike, oyundan kendisinin çıkacağını düşünüp kenara doğru hareketlendi ancak ilk kalkan tabelada numarası yoktu; ikinci değişiklikte kenara geldi. Emenike, oyundan alındıktan sonra teknik direktör İsmail Kartal'la herhangi bir temasa girmeden direkt soyunma odasının yolunu tuttu.

Büyükler atamayınca attırıyorlar

Gaziantepspor Kulübü cephesinde maç sonunda penaltı isyanı vardı. Başkan İbrahim Kızıl, 'Büyük takımlar atamayınca maalesef attırıyorlar' diyerek tepkisini gösterirken kararın çok ucuz olduğunu savundu. Kızıl, 'Merkez Hakem Kurulu, Fenerbahçe'nin altında eziliyor. İstedikleri kadar ceza versinler. Bu kadar emek çiğnenmez. Bin defa yazıklar olsun. Hakem, maçı tekrar izlesin. Eğer içine siniyorsa Allah'a havale ediyorum. Futbolu kirletmesinler, ellerini çeksinler' ifadelerini kullandı.

Gaziantep'e de attı

Gaziantepspor, Emre Belözoğlu'nun kariyerinde golü olmayan Süper Lig takımları arasında yer alıyordu. Tecrübeli futbolcu, dün penaltıdan attığı golle Gaziantep filelerini de havalandırdı.

F.Bahçe Passolig'de

F.Bahçe Kulübü, Passolig ile sadece bilet satışını kapsayan sınırlı bir işbirliği sözleşmesi imzalandığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, 'Elektronik bilet zorunluluğu sebebiyle tarafımızca benimsenmemesine rağmen bu uygulamaya sadece bilet satışı ile sınırlı olmak üzere entegre olma gerekliliği doğmuştur. İlgili şirket ile sadece bilet satışını kapsayan sınırlı bir işbirliği imzalanmıştır' denildi.

Tartışma doğal

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Emenike ile taraftar arasındaki diyaloğu olağan karşılayarak bu tip olayların futbolun doğasında olduğunu söyledi. Futbolda gol gelmeyince ve taraftarın beklentisi karşılanmadığında bu tip agresif tavırların yaşanabileceğini kaydeden genç teknik adam, 'Biz de zamanında futbol oynadık. Bu gayet normal. Her takımda bunlar olabiliyor. Bundan sonra da olacak. Bir anlık öfke, kızgınlık olabilir. Sonuçta maçı kazandık' yorumunu yaptı. Kartal, maçla ilgili ise şu ifadeleri kullandı: 'Zor geçeceğini biliyorduk. Temposu yüksek bir maç oldu. Özellikle ligin ilk haftalarında böylesi bir maçı kazanmak beni çok mutlu etti.'

F.Bahçeli oyuncular 'penaltı değil' dedi

Gökhan Gönül'ü ceza sahası içinde düşüren Şenol Can, maç sonunda pozisyonu anlattı. Gökhan'a hafifçe değdiğini belirten Şenol, 'Ben değdim, Gökhan kendini yere bıraktı. Futbol oynuyoruz, basketbol değil. F.Bahçeli oyuncular bize penaltı olmadığını söyledi. F.Bahçe'nin ucuz penaltılara ihtiyacı yok. Hakemler maçı adil yönetsin, F.Bahçe'nin hakemliğini yapmasın' dedi.


10 yıl önce