|

Halilhodzic ikilemde kaldı

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, yarın deplasmandaki Akhisar Belediyespor maçında oynatacağı yabancı oyuncuların mevkilerini belirlemekte zorlanıyor.

Dha
00:00 - 31/10/2014 Friday
Güncelleme: 14:34 - 31/10/2014 Friday
Yeni Şafak
Halilhodzic ikilemde kaldı
Halilhodzic ikilemde kaldı

Kadrodaki 8 yabancının beşini ligde oynatabilen, bu nedenle de savunma veya hücum oyuncuları arasında tercih yapmak zorunda kalan Boşnak teknik adamın Akhisar Belediyespor maçında savunmayı yabancı oyunculardan kurarak Cardozo'yu ileride tek forvet olarak oynatabileceği öğrenildi.

Yabancılar nerede oynayacak?

UEFA Avrupa Liginde kadroda bulunan 8 yabancı oyuncuyu da oynatmasına rağmen ligde yabancı kontenjanı nedeniyle takımla saha içinde sürekli oynamak zorunda kaldığını belirten Halilhodziç, "Hücumda mı yoksa savunmada mı yabancı oyuncu kullanmanız gerektiği konusunda arada kalabiliyorsunuz" dedi.

Özellikle Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru'nun kadro dışı bırakılmaları, Aykut Demirin sakatlığı, İshak Doğanın da kadroda olmaması nedeniyle savunma kurgusunda Türk oyunculara fazla yer veremeyecek olan Halilhodziç'in yarınki maçta hücum gücünü azaltarak savunmada yabancı oyuncuları kullanmayı tercih edebileceği belirtildi. Halihodzic'in bu yüzden Akhisar'da Bosingwa, Belkalem, Medjani, Papadapoulos'a savunmada yer verebileceği bildirildi.

Cardoz'oyu ise tek forvet olarak sahaya çıkması beklendiği için Yatabare, Waris ve Constant'ın ise ilk 11'de oynayamayacağı, Halilhodziç'in hücum gücünü artırmak istediği takdirde defansta Papadopoulos'un yerine Mustafa Akbaş, ön liberoda Medjani'nin yerine Salih Dursunu kullanıp Yatabare ve Constanta yer açmaya çalışacağı ifade edildi.

9 years ago