|

Hep birlikte Türkiye'yiz

Süper Lig’de yer alan takımlarda forma giyen Türk ve yabancı futbolcular, son dönemde yaşanan terör saldırıları karşısında futbol ailesinin birlik ve beraberliğini göstermek amacıyla “Yıldızlar Karması” adı altında dayanışma maçında tek yürek oldu. Elde edilen 50 milyon 630 bin TL’lik gelir şehit ailelerine bağışlanacak

Yeni Şafak
04:00 - 23/12/2016 Cuma
Güncelleme: 07:55 - 23/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfının, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği ve tüm geliri şehit ailelerine bağışlanacak Şehitlere Saygı Maçı'na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vodafone Arena'da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı organizasyonda Süper Lig'deki 18 takımın bazı yabancı ve yerli futbolcuları, son dönemde yaşanan terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik mesajı vermek amacıyla dayanışma maçı yaptı. Etkinliğe, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerinin başkanları, yöneticileri ve teknik direktörleri, şehit aileleri ile siyaset, spor ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Protokol üyelerinin göğüslerinde Türk bayrağı yer aldı. Yoğun yağışa rağmen vatandaşlar, Vodafone Arena tribünlerini doldurdu. Birlik ve beraberlik ruhu içindeki tribünlerde Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor formalarıyla yan yana maçı takip eden vatandaşlar dikkat çekti. Çeşitli futbol takımlarının formalarını giyen vatandaşlar da tribündeki yerlerini aldı. Anlamlı geceye tribünlerden tanıklık eden vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu. Maçtan kısa süre önce stada gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine tribünlerden tezahüratlar yükseldi. Yapılan açıklamada organizasyon kapsamında 50 milyon 630 bin lira bağış toplandığı belirtildi. Organizasyonda sponsorluk gelirleri, bağışlar ve yayın haklarından elde edilecek gelirler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla şehit ailelerine bağışlanacak.



Dualar Şehitlere


Vodafone Arena'da açılan dev Türk bayrağıyla yapılan koreografi, beğeni topladı. Doğu Tribünü'nde açılan Türk bayrağının üzerinde resmedilen stadın üstünde Genelkurmay Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün logosu bulundu. Sol üst kısmında Cumhurbaşkanlığı forsunun yer aldığı bayrağın üzerinde ise "Devlet Millet El Ele Hep Beraber Tribüne" yazısına yer verildi. Vodafone Arena'da şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve ardından dua edildi.



Tribünler kırmızı-beyaz


Vodafone Arena'nın dört bir yanı Türk bayraklarıyla donatıldı. Stadın farklı noktalarına çok sayıda büyük Türk bayrağı asıldı. Maçı takip eden vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", "Vatan sana canım feda" şeklinde tezahürat yaptı. Tribünlerde de "Bu topraklarda virgülü, noktayı Reis-i Cumhur koyar...", "İhanet onların, vatan bizimdir", "Ölürsek şehit, kalırsak gazi", "Hep birlikte Türkiye'yiz", "Onlar bitecek, bu millet asla", "Millet bitti demeden bitmez. Türkiye bölünmez", "Her zaman her yerde gençlik seninle", "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Rahat ol Türkiyem Emin ellerdesin" yazıları yazan pankartları açıldı.





Erdoğan'dan tek millet vurgusu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yıldızlar Karması" dayanışma maçı öncesi konuştu. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: “Türkiye, terörle mücadelede tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Terör örgütleri, gözlerini kan ve kin bürümüş bir şekilde önlerine çıkan herkesi katletmeye, can acıtmaya, gözyaşı döktürmeye gayret ediyor. Önceki hafta sonu burada stadımızın üst tarafında, biri araçla, biri canlı bomba olarak 2 hain saldırı yaşadık. Beşiktaş-Bursaspor maçından sonra gerçekleşen bu saldırılarda 37'si polis, 44 şehit ve 238 yaralı verdik. Geçtiğimiz hafta sonu da Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerimizi taşıyan halk otobüsüne bombalı saldırı gerçekleştirildi. 14 asker şehit oldu, 60 yaralı var. Ankara'da da Rus Elçisi Karlov alçakça suikast sonucu hayatını kaybetti. Ayrıca Suriye'de El Bab'da 15 şehidimiz var, bunun karşılığında da bini aşkın DEAŞ'lıyı orada askerimiz ve ÖSO öldürdü. Son 1,5 yıla baktığımızda kesintisiz mücadeleyle dolu bir dönem yaşıyoruz. Fakat şuna inanıyorum. Polisimiz, askerimiz, köy korucularımız ve bu millet terörü bir ve beraber olarak bitirecektir. Yeter ki bir olalım, iri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Ve benim milletimden ricam şudur. Biz tek milletiz. Türküyle, Kürdüyle, Abazasıyla, Boşnağıyla 80 milyon tek millet. Biz tek bayrak, şehidimizin kanının rengi, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, her yıldız bir şehittir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Güneydoğu'da şöyle olacakmış, burada böyle olacakmış, bedelini ödersiniz ve ödüyorsunuz. 780 bin kilometrekare ile tek vatan ve tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti'nden başka bizim devletimiz yok. Tüm sponsor firmalara teşekkür ediyorum. Bütün bunlar bizim birliğimizin, beraberliğimizin nişanesi olsun diliyorum."




  1. Şehitlere Saygı Maçı'nda Yerli Yıldızlar Karması, Yabancı Yıldızlar Karması'nı 4-3 yendi. Bütün futbolcuların forma giydiği maç, 30'ar dakikalık iki devre halinde oynandı. Maçta atılan gollerden sonra bütün futbolcular, asker selamı verdi. İki takım futbolcuları, atılan 7 golde de yan yana gelip tribünlere asker selamı vererek ortak hareket etti. Beşiktaşlı futbolcular Anderson Talisca ve Aras Özbiliz, sakatlıklarından sonra ilk kez dünkü özel maçta yeşil sahaya çıktı.

Teröre karşı isyan duruşu


Yıldırım Demirören (TFF Başkanı)

Cumhurbaşkanımızın himayesinde Türk futbol ailesinin birlik ve beraberliğini örnek şekilde gösterdik. Allah bizi bu olayların daha kötüsünden korusun. Türk futbol ailesi Türkiye'nin birlik ve beraberliğini göstermiştir. İnşallah bu birlik ve beraberlik de hiçbir zaman bozulmayacaktır.


Fatih Terim (TFF Futbol Direktörü)

Bu teröre karşı bir isyan duruşu. İnşallah her sene böyle bir All-Star yaparız.


Mustafa Denizli (Teknik direktör)

Birlikte hiçbir şekilde yılmayacağımızı göstermenin tam günüdür. Üzüntülüyüz. Buradayız, her zaman burada olacağız.


Şenol Güneş (Beşiktaş Teknik Direktörü)

Umuyorum ki bu insanlık dışı olaylar biter. Buna karşı birlikteliğimizi göstermeye çalışacağız.


Metin Albayrak (Beşiktaş yöneticisi)

Önemli bir meblağ toplandığını duydum. Tabii ki ölümlerin önüne geçilmez ama, bir nebze de olsa yardımı olursa, ne mutlu.


Hikmet Karaman (Ç.Rize Teknik Direktörü)

Müslümanlar birbiri ile savaşır mı, bu nasıl Müslümanlık. Dış güçlerin, üzerimizde oynadığı oyunları görüyoruz. Bunlara alet olmamak lazım. Savaşın, kanın durması lazım. Devletimizin güçlü olması lazım.


Selçuk İnan (Galatasaraylı futbolcu )

Yerlisi, yabancısı buraya geldi. Ülkemizin ne kadar güzel ve güçlü olduğunu gösterdik. Biz hep birlikte güçlüyüz, bunu yine gösterdik.


Emre Belözoğlu (Başakşehirsporlu futbolcu)

Aziz Şehitlerimizi saygıyla, minnetle, rahmetle anıyoruz. Vatanımızın ayakta durmasının sebebi onlar. Çorbada bir nebze tuzumuz olursa, çok mutlu oluruz. Yapmamız gereken bir görev bu.


Tolga Zengin (Beşiktaş kalecisi)

Bu işin maddi boyutundan öte, manevi boyutu önemli. Bir olmamız önemli. İnşallah Allah bize bu acıları bir daha yaşatmasın.


Samuel Eto'o (Antalyasporlu oyuncu)

Önemli olan böyle günlerde destek olmak. Biraz mutluluk verebilirsek, ne mutlu bize.



STAT: VODAFONE ARENA


YERLİ YILDIZLAR TAKIMI

: Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Beşiktaş), Volkan Babacan, Yalçın Ayhan, Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir), Abdulaziz Demircan (Atiker Konyaspor), Ahmet Yılmaz Çalık, Selçuk Şahin (Gençlerbirliği), Elyasa Süme (Gaziantepspor), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Mahmut Akan (Kardemir Karabükspor) Soner Aydoğdu, Mehmet Akyüz (Akhisar Belediyespor), Gökay İravul, (Aytemiz Alanyaspor), Cem Özdemir (Adanaspor) Mehmet Ekici (Trabzonspor), Selçuk İnan (Galatasaray), Erdal Kılıçaslan (Osmanlıspor), Serdar Özkan (Antalyaspor), Turgut Doğan Şahin (Kasımpaşa) ve Umut Bulut (Kayserispor).



YABANCI YILDIZLAR

TAKIMI: Fabricio, Talisca, Aras Özbiliz (Beşiktaş), Musa Muhammed, Rotman (Medipol Başakşehir), Miranda (Gaziantepspor), Josef de Souza (Fenerbahçe), Poko (Kardemir Karabükspor), N'Guemo (Akhisar Belediyespor), Abdoulaye Ba (Aytemiz Alanyaspor), Viera (Adanaspor), Chedjou, De Jong, Sneijder (Galatasaray), Szukala (Osmanlıspor), Eto'o (Antalyaspor), Shala (Kasımpaşa) ve Kweuke (Çaykur Rizespor).


GOLLER: Dk.22 Emre Belözoğlu (Pen.), Dk.35 Selçuk Şahin, Dk.43 Mehmet Akyüz, Dk. 51 Selçuk İnan / Dk.37 Josef de Souza, Dk.48 ve 52 Kweuke





#Süper Lig
#Vodafone Arena
#TFF
#Kulüpler Birliği
7 yıl önce